elademir04 ozaman çok iyi araştırın ve ondan sonra konuşun bence evet ateşten şeytan yaratıldı ama cemre ismi tek anlamlı değil benzetme yapılmış sıcaklık anlamında ben isim araştırırken kuran mealli din üzerine araştırdım ve öyle karar veriyorum ben kuran-i meali ile birlikte kaç kez okuyup head-up ettim hafızlık için kuran kursuna gittim bir sürü hocalarla yatıp.kalktim ve isim dersler gördük isim konusunda da hocalar bile söylüyor herkes istediği ismi koymakla özgür ama anlamı kötü olan isimler koyarsanız hesaba çekileceğiz neden koydun diye ve hoc bir hiç hoca yok peygamber efendimiz önermedi yok günah falan demedi yani bilmiyorum ama gerçekten sizin düşüncelerini saçma buluyorum kalkıp günah yada peygamber efendimiz yasakladı önermiyor diyemezsiniz çünkü böyle bisey yok sen türk ve müslüman olarak kalkıp yabancı isim koyarsan ve anlamı kötü olan isimleri koyarsan bile sana günah yazılmaz ama hesaba çekilirsin hiç bir isim günah değil ne kuranda ne hadislerde nede meallerde hiç bir yerde su isim günah diye geçmiyor özelliklede anlamı ateş olan isimler gunah diye geçmiyor hiç bir yerde bu konuda çok iyi bilgim var ve ısrarlara söylüyorum ateş anlamlı isimler bile koymakta özgürsünüz ateş kelimesi kötü değil ona bakılırsa örnek veriyorum elif nur o nur kelimesi de melekler nurdan yaratıldı ozaman oda günah yada yasak allah aşkınıza gerçekten iyi araştırın cemre ismi doğa olaylarından biru ateş benzetme yapılmış sadece asıl anlamı sıcaklık diyeceklerim bu kadar kalkıp kimse yasaklanmış isimler gunah isimler diye hiç bir isim hakkında konuşamaz yok böyle bisey herkes özgür istediği ismi koymakla sadecd anlamı kötü olmasın…