Salishlisi bhr33 Çookk güzel isimlr canım 🤗 Rabbim sağlıkla, afiyetle kucağına almayı nasip etsin 🤲 Önerirsem de Baturalp, Baturay, Ertuğrul çok güçlü birçok yönden destekleyen güzel isimlerden 😍
EmrEda4 Rmys_eyllhfa_ hafsa(r.a.)sahabenin hayatını okumanızı tavsiye ederim mutlaka okuduktan sonra karar vereceksiniz bende hafsa düşünüyorum kızım olursa ♥️
Rmys_eyllhfa_ EmrEda4 Hafsa ismini biliyorum ve çok beğeniyorum aslında ama çok fazla kişi Hafsa ismi koydu yakınlarımdan o sebepten düşünmüyorum açıkçası
Kumral5 Kız isimlerinde Duru Alya Lina isimleri cok hosuma gdiyor fakat tanidiklarim koydular bu isimleri oyuzden bende Nehir ismini düşünüyorum kulağa hos geliyor bir oglum var adi Yagiz bidaha erkek olursa onu daha dusunmedik kiza odaklandik hayirlsii 😍
Betuldoksan Hifaelif allah analı babalı büyütsün çevreler çok nazlı çok kibar oluyor benim de büyük kızım 2 yaşında adı cemre hatta kızım doğduğu gün havaya cemre düşmüştü doktorlar hep hem havaya hem evinize cemre düştü demislerdi bana ama ben bilmiyordum doğumdan sonra öğrendim ki kızımın doğduğu gün havaya cemre düştü diye şimdi ikinci kızım olacak 21 haftaligiz da doğacak olan kızımın ismine henüz karar veremedim 🤔🤰
Hifaelif Betuldoksan Amin inşallah sizin evlatlarınızı da 💕 Eşim Cemre ismini çok seviyor ve istiyor bir arkadaşının kızı cimcime ile tanışmış adı Cemre ymiş çok akıllı ve nazlıymış oda sürekli ondan bahsediyor ☺️ Rabbim sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin tüm annelere
Betuldoksan elademir04 cemre isminin günah olduğunu ilk kez sizden duyuyorum benin kızım 2 yaşında ve ismi cemre cemre ismi şubat ayinda havaya suya toprağa dusen sıcaklık demek evet diyer anlamı ateş sıcaklık yani ama bence bunu günah diye atlandirmayin kuranda böyle bisey geçmiyor evet koyduğumuz isimlerden hesaba çekileceğiz ama anlamı kötü olan isimlerden anlamı ateş sıcaklık olan isimler neden günah olsun ki ona bakılırsa ateş diye isim var duman diye isimler var bunlar ozaman çok günah hiç bir isim günah değil allah istediğin ismi koyabilirsin ama anlamı güzel olan isimler tercih edin anlamı kötü olan isimler tercih etmeyin diyor ben kuran-i okuyan ve bilen biri olarak cemre ismi yada başka isimler gunah diye adlandırılmasına çok karşıyım çünkü günah değil hiç bir isim istediğin isimde özgürsün ama anlamı güzel olsun…
elademir04 Betuldoksan kendiniz diyorsunuz ateş diye. Ateş ismi de anlamı ateş olan isimlerde günah. Bende kuran-ı Kerim okuyan anlamaya çalışan bir bireyim. Şeytan ateşten yaratıldı , cehennemin kaynağı zaten ateş. Yani hoş olmayan bir şey ateş ve cemre adı da bu yüzden inanın günah. Cemre adını bende çok severdim taki sorup araştırana kadar. Çocuğa isim vermek basit gibi görünsede aslında büyük bir sorumluluk. Keşke toplum olarak çok araştırıp bu konuda daha sağduyulu olsak.
EmrEda4 @Gzydn Pandam75 balanın anlamını tam biliyor musunuz kuruluş osman da bala hatun var yani kız ismi ama anlam olarak erkek çocugu diye okudum
Pandam75 EmrEda4 Hayır. Öztürkçe’de yavru, çocuk anlamında kullanılıyordu. Bir cinsiyet belli etmiyor. Kendim de Karapapak Türk’üyüm. Bizlerde de bala sözcüğü kullanıldığından tercih ettik😍
Betuldoksan nazli1992 ya işte bende çok karşı çıkıyorum su isim günah denmesine kuranda böyle bisey geçmiyor istediğin ismi koymakta özgürsün ama anlamı kötü olmasın yeter niye günah diye adlandırıyorlar anlamıyorum ateş diye isim var ona bakılırsa oda haram mi oluyor ozaman kuranda böyle bisey geçmiyor ben cemre ismini çok seviyorum 2 yaşındaki kızımın ismide cemre şuan ikinci kızım olacak insallah onunda ismini cemreye uyumlu isim koyacağım
Morphelus Betuldoksan ama o isimle bir ömür gecirecek o cocuklar bence bununda düsünüp karar verilmeli. Resmen yabancı uyruklu isimlerden c leri cıkardım k veya l yapınca günah degil diyemeyiz. Neden türk Müslüman isimleri dururken elsa elisa liya aren adel bilmem ne? Şahsım adına konusıyırum ama insallah insanlar bu yanlıstan dönerler. Tomris koymayı düşünüyorum diyen anne var ya. Nedir Tomris? Lütfen ya
Kaderselim Betuldoksan günah değil peygamberimiz önermemiş değiştirmiştir cemre ismini cemile ile biraz araştırırsanız daha iyi fikir sahibi olursunuz 🌹
Helinrojbinn benim kizim olucak 4 yasinda bi kizim daha var ismi helin su buda pelinsu olacak nasipse once elif huma dusundum ama sonra pelinsu da karar kildim 💕
Efeli deryaa1903 kadir ismi benimde babamın ismi koymayı çok istiyorum ama Allahutealanın ismi olduğu için tek olmaz dedi komşum hoca. Abdulkadir olmalıymış. Onuda ben istemiyorum 🥴 okulda falan zor oluyor
deryaa1903 Efeli bazilari konulmaz diyor bazilarida konulur koyan nasil koydu diyor karma karışık biseyin içindeyim biraz daha arastirmak lazim 🙂