ozlemksu Merhabalar, Gebelik hesaplaması yaparken,son regl tarihimi yoksa bebeğin gelişimine göre doktorun söylediğimi dikkate alıyorsunuz hesaplama yaparken? Regl tarihine göre 12+2 ama gelişime göre 13+5 diyor doktor. Şimdiden teşekkürler
Mervesavas ozlemksu ayy bende bilmiyorum bende ogreneyim sayenizde bari🤗 benimde adetime göre 11+2 ultrasona göre 10+5 nasil oluyor 🤭
Anneoluyorum28 ozlemksu öğrenen kişi bizide aydınlatsınnn lütfen son reglime göre 12+1 ultrasona göre 12+4
Oykuaygun ozlemksu başlarda hep öyle oluyor benim de 1.5 hafta ilerideydi gelişimi sonradan regli günüyle aynı oldu
Zeyneptuba Oykuaygun benimde geriden geliyo 7 haftalık olmam lazım ama 5+5 çıktı çıktı ultrasonda. Ve bebek görünmüyo. Böyle bişey başına gelen var mı
Mervesavas Oykuaygun cogu kisinin ileride söylemisler benimde hep mutlaka 3-5 gun geriden geliyor bu bir sorunmudur acaba😪
ecce_mommy ozlemksu benim her doktora gitmemde 2 , 3 gun fazla soylediler bu uygulamayada doktorun soyledigi haftayi yazdim bakalim bidaha degisicekmi
Seda-34 Zeyneptuba geç döllenmedir benim bir arkadaşımda da olmuştu çok telaşa kapılmıştı 9 haftalıkken bebeği görmüşlerdi çünkü 9 dayken 7 deymiş aslında. Yani geç döllenme olmuş, yumurtlama tarihinde değil de adet önces gebe kalmış sizin de öyle olabilir
Nurdan_nur Zeyneptuba aynen benimkide ulturasona göre 5+6 hala kese içinde embriyo göremedim perşembe gününü bekliyorum. Benimde kese boyutum son adet tarihimle uyuşmuyor ulturasona göre daha küçük bu geç yumurtlamak ve geç döllenmekten kaynaklanıyor dedi doktorum. Zaten ben düzensiz regl oluyordum ve polikistik over vardı.
Bnselz Zeyneptuba tatlım sıkımtı yapma benimde öyleydi. Daha gec duyduk kalp atısını. 2 hafta gec döllenme .suan sata göre 38 haftalığım hala gec geliyor usg de bebek gelişimi 36
Seda-34 ozlemksu regl tarihinize göre baz alın canım. Benim başlarda geride çıkıyordu sonra uyumlu çıkmaya başladı şimdi de ileride çıkıyor. Doktora sordum sen son adet tarihini baz alacaksın zaten doğum için de sat’ı baz alacağız bebeğin ileride olması doğumu erkene çekmez bebişin gelişkin olduğunu gösterir dedi
elif000 son adet tarihi baz alınıyor her zaman kızlar, ultrason hesaplaması her zaman değişebiliyor 🤗
Zeyneptuba Nurdan_nur yumurtlama gününüzü biliyo musunuz. Şubatın 8ydi.bebmimki. yumurtlama günüme göre hesaplama yapamıyorum bilmiyorum. Sizce normal mi
Seda-34 Nurdan_nur hayır canım 9 a kadar var. Yani son adet tarihinize göre 9 haftaya kadar var. Çünkü geç döllenme olunca son adet tarihine göre bebek yaklaşık 2 hafta küçük olmuş oluyor ve son adet tarihine göre 9 haftalık hesaplansa da gerçekte henüz 7 haftalık olmuş oluyor. o yüzden 9 haftalığa kadar görülebiliyor telaşlanmayın.
Nuray23 ozlemksu son adet tarihinin baslangici baz alinir. Ultrasonda yapilan olcumler bikac gun ileride veya geride cikabilir. Bebegin gelismesiyle alakali bi durum bu Zamanla bu fark kapanadabilir hep ayni sekilde devam da edebilir😊😊 veya fazlalasadabilir. Tamamen bebegin gelisimiyle alakali.
Nurdan_nur Nuray23 3 farklı doktora muayne olmak zorunda kaldım üçüde kese boyutuna göre farklı haftalar söyledi 😅
Mervesavas Nurdan_nur ohaaa ciddimisiniz el hassasiyeti belkide ölcme siradinda. Benimde hep geriden geliyo korktuydum.
Nuray23 Nurdan_nur olcumlerinden dolayi oyle cikmistir. Tavsiyem gidebiliyosan tek bi doktora gitmen en basindan sonuna kadar😊 en azindan cihazda ayni kisi de ayni elde ayni olunca olcumler istikrarli bi sekilde gider.
Nurdan_nur Zeyneptuba canım ben 10 şubatta doktora gitmiştim sağ tarafta yumurtan var şuan gebelik açısından şansın yüksek demişti o gün döllendiğini düşünüyorum tabi Rabbim bilir
Mom97 ozlemksu doktorda son adet tarihini giriyo o cihaza her gittiğimde soruyolar demekki son adete göre hesaplanıyo bazen ileri geri cıkabiliyo ama doğum zamanı adete göre hesaplanıyor