Zeze03 Selinnusta genelde inmiyor kafa geniş olduğundan o zmn bnmde 3 haftadr baş aşağı 38 olucam cumartesi hala tık Yok sezeryan olcam artım büyük ihtimal bende 😟
Zeze03 Arya92 bana 38 i iki üç gün geçelim artık alalım dedi evet bnm Bebek de kilolu 3900 olmuş haftada 350-400 gr alıyor 😐😟
Arya92 Zeze03 bizim kilosu 3250 çok değil bekliyoruz ama kanala inmiyor demekki kafadan diye düşünmeye başladım.oysaki vajinamda çok batma var ama karnım top gibi yukarda hiç inmemis diyor herkes.kilosu senin çok yanilip yüksek çıksa nerdeyse 4300falan olcak az da çıksa 3600 olur.karar senin canım ilk olunca insan normal istiyor ama sonuçta doğum şekli amaç değil araç önemli olan sagsalim kavuşmak🙏
Zeze03 Arya92 aynrn doktorum da aynı şeyi söyledi sizin kilosu iyi yapabilirsiniz bnce bekleyin bol bol yürüyün Squat hareketi yapın hurma yiyin merdiven inip çıkın yokuş çıkın normal düşündüğüm için şimdiye kadar hep araştırdım ama bana nasip olmucak sanırım bunlar kanala inmeyi kolaylaştırıyormuş hayırlı doğumlarımız olsun inş
Emine55 Zeze03 Bnde senin gibi aynı dertteyim 37+1 bugün benim 3800 olmuş doktor da sesi senin için bu kadar önemli mi normal doğum dedi bende hayır tabimide ilk doğum olduğu için hani hemen arzettin diyemiyorum ama riske. De atmak istemiyorum dedim haftaya karar verelim sesi ama 2 cm açılmam var geldiğimden beride sancım var sonuçta altyan da o kadar dikiş atacaklar valla hepsi sıkıntı ama biz senle sezeryanı görücez gibi😂
Zeze03 Emine55 valla bende çok normal istedim karından kesilmektense aşağıdan kessinler dedim ama olmucak sanırım bncede cnm ama hayırlısı sağlıklısı neyse o olsun 9 aydır taşıyoruz normal veya sezeryan diye ısrar etmicem artık doktora güvenmemiz gerek onlar işinin ehli 3 doktor da aynı şeyi dedi bana daha da zorlamıcam emin olmak için normal doğumu beklemem lazım o zman 😁 onuda yaparsam iyi ya normalde risklisiymiş sabahtan beri interntte okumadığım şey kalmadı nefes almama durumu oluyormuş omuz çıkmama vs bunları okuyunca da korkuyorum
Arya92 DemetCeylan 39+6 olduk normal doğum bekliyoruz ama Bebek kanala girmedi hala.yarin kontrolümde belli olcak kısmetse doktor alttan muayene edecek duruma göre karar vereceğiz normal doğum çok istediğim için beklememe engel görmedi ama günüm dolacagi için ne diyecek bilemiyorum
Arya92 DemetCeylan en son 39+1de bizim de aynı sizinkiyle .kilo alımı da yavaşladı bizim 3350kilosu .o yüzden okadar bekledin bekle dedi doktorum yoksa kafa önde çıktığından beri sezeryan sinyali veriyordu faakat kanala giremiyor sanırım🤷
ebruSalgn Zeze03 benim geçti bile kafa çapı. Bebeğim 3900 kg. Ama hala bana sezeryandan bahsetmedi. Çatı muayenesi yapacak daha da..
Zeze03 ebruSalgn ben Doğum yaptım cnm 3900 doğdu Bebek 4200 demişlerdi kafa cidden büyük doktor zorlanır mıssın dikişin çok olur iyiki sezeryan oldu dedi
MeryT ebruSalgn merhaba geçmiş mesajları okuyup soru sormak istedim size , bebeğinizi kucağınıza aldığınız da nasıldı 🥰 hangi yöntem ile doğum yaptınız , benim de bebeğim biraz büyük yaşadığım stresi tahmin edebiliyorsunuzdur 🤦🏻♀️
DemetCeylan Arya92 bizimki de 3400. 39da çatı muayenesi yapalım dedi. Sezaryenle ilgili fikrini sordu eşim. O da kesin birşey söylemek için erken bir bakalım haftaya pelvik muayeneden sonra karar verilir dedi. Ama sanırım normal doğumu deneme taraftarı. Kafam çok karışık bebeğim sıkıntıya girerse diye korkuyorym
Arya92 DemetCeylan ben de çok direttim normal olsun diye ama pazartesine kadar dogmazsa ve doktor muayenesinse neye karar verirse ona razı olucam hakkımızda hayırlısı 🙏
SevgiiOA Zeze03 Canım anne karnında nasıldı bilmiyorum ama doğum evrakında 34 cm baş çevresi yazıyor bu anne karnında nasıl hesaplanır ne ölçüye denk gelir bilmiyorum 🙄