Sadece okuduklarıma karşılık Allah katında adamın hakkı kalır diye yazmak için geldim. Arkadaşlar doktor tercihi yapmak tabi herkesin elinde ama hiçbir doktorun hasta seçme şansı yok ne yazık ki böyle düşünelim. 29 haftalık olmuştum gittiğim doktor bayram tatili yaklaşıyor durumun sıkıntılı bebek için akciğer gelişim iğneni vuralım sen kendine iyi bir hastane bul dedi ve o güne kadar muayenehanesinde kapıda karşılanıyorduk 😊 yine de teşekkür ederek ayrıldık. Burak beyle 30.haftada tanıştık 38.haftada doğum yaptım geçirdiğimiz 8 hafta boyunca da ilgisi alakası mükemmeldi. İllaki hastane yoğunluğu var ama kapıda kuyruk var 10 dkda halledelim de sıradakiler girsin demediği için bekliyorsunuz. Ben hiçbir gidişimde hatırlanmamazlık, söylediklerini unutmuşluk vs yaşamadım hatta biz adı belli olduğu halde bebek derken kendisi bebeğimize ismiyle hitap ediyordu. Özel telefon numarasını paylaşmadıysa olağanüstü bir durum yaşanacak gebeliğiniz yoktur sevinmelisiniz. Ulaşılmaz bir kişi de değil zaten mesaj attığınızda illaki gün içinde dönüyor aradığınızda açamadıysa sonrasında kendisi arıyor ya da başınıza bir şey geldiyse neden evde cevap bekliyorsunuz hastaneye gidin ya ordadır ya da hastane kendisine bilgi geçmeden size hiçbir müdahale yapmıyor zaten. Bugün instagram hesaplarımıza yaptığımız her şeyi yüklemiyor muyuz ? Hepsi dijital günlüklerimiz değil mi ? Adam doktor doğum yaptırıyor, tedavi ediyor, ailesi var ailesiyle vakit geçiriyor. Hayatındaki rutinleri paylaşıyor olması onu ünlü olma çabası içine sokuyorsa hepimiz ünlü olma çabası içindeyiz. Gidecek olan arkadaşlara ben hastası olarak iyi ki tanışmışız keşke en başında tanışsaymışız diyorum. Rahim anomalim var, hashimato tiroiditim var, talesemi taşıyıcılığım var. Düşük tehditi erken doğum riski derken çanta çanta ilaçlarla iğnelerle 28 hafta geçirip ölüm korkusu içine düşmüştüm kendimi hamile değil hasta gibi hissediyordum. Burak bey tanıştığımız gün üzerimdeki bu psikolojik çöküntüyü kaldırdı. Uzmanlığı, yaklaşımı, tecrübesi ile insana güven veren bir hekim. Bana normal doğum yapamazsın, hem senin için hem bebek için yoğun bakım ünitesi şart diyen de bir doktordu, istersen yaparsın ben seni odana yürüyerek götürtürüm hiçbir şey olmaz diyen burak bey de doktor. Nitekim kendisinin dediği gibi oldu. Son 8 haftam mutlu bir gebe olarak geçti. Riskler devam etse bile en azından ben mutluydum ve güvendiğim bir doktorum vardı. Seyahate gittiğinde bile ne korkuyosun gelmekten kolay ne var ben gelmeden benim hiçbir hastama dokunmaz kimse demişti. Çok şükür bir şey gerekmedi ama gerekseydi eminim ki yanımda olacaktı. Bence bir hasta/gebe psikolojik olarak kendisine iyi gelecek, uzmanlığına güvenecek bir doktorla yürümeli. Burak bey tam anlamıyla böyle bir doktorken haksız yorumları haketmiyor diye düşünüyorum. Gözlerine kan oturmuş halde gönülden çalıştığına şahit olduğum bir insandır. Yazılanların hiçbirini yaşamadım, hissetmedim ayrıca bugün haftada bir gittiğiniz markette bir kasiyere ben şu gün şunu almıştım hatırlar mısın dediğinizde ne diyosun abla kaç kişi geçiyor önümden diyecektir. Karşımızdaki doktordan hayatımızı ezberlemesini beklemek ne kadar doğru olabilir. Suyum bitti, 5cmle doğumhaneye alınmak zorunda kaldım ve kesisiz normal doğum yaptım sayesinde. İyi ki var, allah işini gücünü kolaylaştırsın. Düşüncelerimi belirtirken teşekkür etmiş de olayım.. Şüphe edenlere de fikir olsun 🙏🏻 sevgiler..