nur29 Kızlar şeker yüklemesi yaptıran var mı acaba? Bana doktor yapmamı söyledi ama ben istemiyorum. Sağlıklı olduğunu düşünmüyorum. Sizler neler diyosunuz…
happypregnant29 nur29 ben yaptırdım açıkçası sağlıksız olduğunu da düşünmüyorum ona benzer neler yiyoruz pasta baklava falan onlarda da bol bol şeker var yani bir kere olan bir şey üstelik. Benim aile tarafında var çıkmadı ama çıkadabilirdi o zaman bebek için daha zararlı. Tabi karar size ait ama kimseye kulak asmayın derim hiç bir doktor bebeğe zararlı bir şeye yaptırın demez emin olun 😊
Sermec27 nur29 canım sence neden saglıksız söyle düşünürsek şeker yüklemesinde içtiğin glukoz 3 4 dilim baklavaya eş değer hiç mi baklava tatlı ekmek yemedin şimdiye kadar ben yedim acıkcası bir oturuşta 3 dilim baklava yemişliğim bile var ve ikisi aynı sey mesela benim 22 de su fazlalıgı cıktı inşallah seker yoktur ama seker oldugunu bilmek cok önemli Allah korusun diyet veriliyor cogu zaman hatta insülin bile kullanan anneler var sekerin olmadan yola devam edersen Allah korusun sonu daha kötü olabilir
mercimeginanne nur29 neden böyle düşünüyorsunuz?? Mesela baklava yiyor musunuz? 2 dilim baklava verdikleri içicekten daha tehlikeliymiş mesela. Eğer gebelik şekeriniz varsa ve diyet yapmazsanız bebek için tehlikesini araştırdınız mı? Sizin düşünceniz tabi ama bn yaptırdım şükür temiz çıktı. Bence yaptırın ama siz bilirsiniz.
Aslihanilhan nur29 doktor önerdiyse siz neden doğru bulmuyosunuz ? Doktor zarar verecek bişeyi önermez.
Lalihhhh happypregnant29 bende bu Çarşamba yaptıracağım , nasıl yaptırdınız yani 1 kutu mu içtiniz içecek hastaneye gitmeden eczaneden alıp gideceğim de merak ettim
nur29 Sermec27 çok şükür benim her şey normal şeker de yok bende ve hamileliğimin başından beri tatlıdan tiksindim hala da yiyemiyorum öyle baklava türü tatlılar. O yüzden düşünmüyorum
nur29 mercimeginanne hayır tam tersi aslında şeker yüklemesi yapılacağına iki dilim baklava yiyin daha deniliyor.
gulfem_93 nur29 sağlıksız olan hiç bir şeyi doktor önermez ki doktorları da geçtim sağlık bakanlığı izin vermezdi. Farkında olmadan belki de gebelik şekerine sahipsiniz ve test yaptırmadan bunu hiç bir zaman bilemeyeceksiniz ve sonucunda da en kötüsü bebeğiniz tip 1 şeker hastası olarak doğabilir ve ömür boyu şeker hastası olarak kalabilir.
Cevirmenannee nur29 diyelim şeker yüklemesini sağlıksız diye düşünerek yaptırmadın ve şekerin vardı bunu öğrenemedin, doğum esnasında da bebeğinle arandaki kordonu kestiklerinde otomotikman bebeğinin şekeri aniden düştüğü için komaya giricek bebeğin. Bunu göze alabiliyorsan yaptırma.. ( nerden biliyosun diyeceksen eğer doktorum tam olarak böyle anlattı bana çünkü bende yaptırmama düşüncesiyle gitmiştim çevremdeki çok bilmişler yüzünden)
shryldrm Cevirmenannee ben ilk gebeliğimde hastanenin lavabosunda hiç tanımadığım insanlar yüzünden şeker yüklemesi yaptıracağım için ay onu niye yaptırıyorsun o çok zararlı vs. diye baskı altında kalmıştım ne kadar kötü bir durum doktorun söylediklerini yapmayacaksak neden gidiyoruz ki diye geçirdim içimden ve benim babam şeker hastası yani bilip bilmeden konuşuyor herkes
gamzosgamzos Kesin boyle dusunmeni saglayan aaa o kadar sekeri nasil bebege yukleyeceksin ben yaptirmadim deyip ama bebegi 3 aylik oldugu gibi seker yuklu cici bebe arı mama yediren insan vıdı vıdıları 😂 canım benim bak benim aclik tokluk hatta 3 aylik sekerim bile normal cikiyordu ama yuklemede tespit ettik sekeri ve diyet+insulin devam ettim inan yaptirmasaydim o kadar tatliya duskundumki bebegime nasil zararlar vericektim kimbilir 😢
Mhr13 gamzosgamzos ben bana öyle bilmiş bilmiş konuşanlara hani diploman baya uzmanlık yaptın heralde kadın doğum konusunda dedim lafı nasıl değiştirsek diye şaşırdılar 😂
Lalihhhh gamzosgamzos bende aşırı düşkünüm tatlıya o yüzden bu hafta yaptıracagim ne olur ne olmaz , benim ailemde şeker yok diyip genetiktir bende de olmaz dememek lazım doktor ne yaptır dediyse her şeyi 28 haftadır yaptırıyoruz gerisi takdir ben önlem almak ile mükellefim 😊
Taze_gebe nur29 salı günü yaptıracağım. Siz neden sağlıksız olduğunu düşünüyorsunuz yani lütfen yanlış anlamayın bilinçli şekilde mi diyorsunuz bunu araştırıp öyle mi karar verdiniz yoksa etraftan söylenenlere göre mi 😇
Mhr13 Bende yaptırdım hemde seve seve. Dünyadaki bebek ölümlerinin %75i farkedilmeyen gebelik şekeri komplikasyonlarına bağlıymış. Eminim ki etrafta zararlıymış bilmem ne diye konuşan çok bilmişler vardır. Doktordan, yıllarca bu alan üzerinde uzmanlık yapan kişiden daha mı iyi biliyorlar. Ya şekerin varsa da farketmezsen ? Çok tehlikeli. Doktorun ne derse güvenerek yap derim. Ben doktorum ne derse tamam hocam deyip yapıyorum sorgulamıyorum bile Allah razı olsun mükemmel bir doktordur kendisi çok da güveniyorum. Bence sende güven. Boş konuşanlara kulak asma. Eğer şeker yüzünden sana veya bebeğine bir zarar gelirse o konuşanların bir faydası olacak mı sana. Hiç mi baklava tatlı ıvır zıvır bişeyler yemedin kuzum ya yapma Allah aşkına. Coca cola kutusu boyunda çilekli veya başka aromalı bir içecek şerbet gibi falan diyinlere kulak asma çilekli gazoz içiyormuşum gibi hissettim 😉
gamzosgamzos Mhr13 ahaha bende seker yuklemesi yaptiracagim gun icecegi durum yapmistim resmen katil muamelesi yapmislardi her mesaja gulen surat emojisi attim sadece herkes o gun profosor olmustu canan karatay diyip durdular normalde canan karatayin dediklerinede yasi ilerlemis artik sacmaliyor diyorlar madem bu kadar kiymetli Canan hocanizin dedikleri herseyine uysaniza 😂😂😂
happypregnant29 Lalihhhh evet öncelikle aç karnına kan verdim sonra 1 kutu o İçecekten içtim 70 gr dı benim elmalı tadı güzel bir şey içmek zor değil korkmayın. İçtim 1 saat sonra kan alındı ve tekrar 1 saat sonra kan alındı. O arada bir şey yenmiyor ben zorlanmadım açıkçası
mercimeginanne Lalihhhh elmalı tavsiye ederim bir de ben kapıt bardağa doldurup içtim bazıları korkuttu bulamtı yapar diye o yüzden bardak kullandım :) ama bildiğiniz elmalı gazoz :) ilk aç karna kan alıyorlar. İçiceği içiyprsun 1 saat sonra tekrar kan, sonra 1 saat sonra son kanı veriyorsun:) tabi bu arada hiç birşey yiyip içmiyorsun :) eğer istifra edersen sonra tekrardan yapıyorlarmış :)
shryldrm Lalihhhh önce hastaneden bilgi alın kan alınıyor içilmeden o içilen şeyde pet gazoz gibi bir içecek ama dozajları var tam hatırlamıyorum doktor mu söylüyordu kan alınan yer mi ona göre içeceği alıyorsunuz eczaneden içip bir saat sonra tekrar kan veriyorsunuz zararlı bir işlem değil endişe etmeyin bu konuda ben ilk gebeliğimde yaptırmıştım iyi ki de yaptırmışım gebelik şekerim çıkmadı ama oğlum dört kilo üzerinde doğmuştu eğer yaptırmasam ve şekerim olsa daha iri bir bebek olabilirdi sağlık sorunu çıkabilirdi Allah korusun
Mhr13 Lalihhhh kuzum bence önce doktoruna görün. Ben 75 ml içtim ama bazı doktorlar 50 ml de öneriyormuş bence kafana göre alma derim canım
gulfem_93 nur29 doktorlara yani bunun eğitimini alan tıp bilimi insanlarına mı inanıyorsunuz yoksa çevrede tıpla ilgisi bulunmayan sadece söylenti olarak konuşan insanlara mı? Hangisi bebeğiniz için en iyisini bilir? Herkesin kendi tercihidir fakat aklın yolu da birdir.
shryldrm nur29 şekeri yükselten sadece tatlılar olarak düşünüyorsanız çok yanlış bir düşünce ekmek,patates,meyve,hamur işleri ve daha bir çok şeyde yüksek oranda şeker mevcut olaya sadece tatlı yemiyorum gözüyle bakılması doğru değil
Sermec27 nur29 ama burda blr arkadas vardı yazmıştı dün ne su fazlalıgı varmış ne kılo almış ne de genetikte seker varmış ne de tatlı yermiş ama şekeri cıktı seker belirti veren bir sey değil tabi siz bilirsiniz ama seker yüklemesinin herhangi bir zararı yok ablam 2 cocugunda da yaptırdı sağ salim dogum yaptı
bsra1321 Bu sabah yaptırdım şeker yüklemesi. Abartıldığı kadar değilmiş. Eczaneden aldım glukozu, 1 büyük bardak suya karıştırıp içmemi söyledi doktor. Şekerli su gibi bir şey ama hiçte tahmin ettiğim gibi değildi. Bakalım sonucu da normal çıkar inşallah. Bunun yanında ne tatlılar yiyoruz zararlı olan paketli gıdalar vs