Alyas22 bende yaptırmak istemedim ama dr bence yaptır dedi Cuma günü yaptıracam kısmetse sizde yaptırın aklınız kalmasın

Alyas22

Alyas22 ben yaptırmadım zaten her ay sağlık ocağında kan veriyorum şeker çıkmıyor o yüzden yaptırmanın da bi anlamı yok hiç şekeri olmayıp yüklemeyi yaptıktan sonra şekeri çıkanları duymuştum

Alyas22 çok basit bi açıklama yapcam zararı yok günlük hayatında daha çok şeker alıyosun bu zararlı emin ol. En büyük yararı da bebeğini ölümden döndürüyosun ve preeklampsi durumundan kendini koruyosun çünkü sadece tansiyonla preeklampsi olmuyor yine şekerden dolayı da zehirlenenilir ölüm tehdidi ile karşı karşıya kalabilirsiniz Allah korusun. İnternetten araştırıp zararlarına bakabilirsiniz tüm jinekologlar jinekoloji ve diyetisyenler derneği aracılığı ile açıklama yapmışlar ogtt yaptırın diye ama bazı insanlar risk çok seviyor sözüm meclisten dışarı🙏🏼

Bende yaptırma taraftarı değildim ama gönül rahatlığıyla yiyip içemiyorum acaba var mıdır endişesiyle yaşamaktansa bugün yaptırdım duruma göre yiyip içmeye devammm inşallah 😁😁

Alyas22 Sizde seker varsa ve bilinmezse bebeğinizin hayati tehlikeye giriyor. Yediğiniz pasta baklavada da şeker var o da geçiyorsa bebeğe geçiyor. Doktorunuzu dinleyin ve yaptırım derim.

Alyas22 dün bununla ilgili bir post açmıştım canım. Hayret ediyorum bence yaptırma diyenleri. Bu gebelik şekerinin kimde olup olmadığı belli değil. Allah korusun olduğu zaman da ani bebek ölümüyle dahi sonuçlanan kötü durumlar söz konusu. Açlık tokluk şekeri ile bir kaç gün bakman ya da şeker yüklemesi yaptırman gerekir. Yüklemede sana verilen şeker , iki dilim baklava kadar. Sonucunda şeker yoksa oh ne güzel için rahat eder. Ama eğer varsa ona göre tedbirini alırsın. Gebelik şekerin varsa ve bundan haberin olmadan devam edersen inan bu durum yüklemede tüketeceğin içecekten çok daha tehlikeli olur

Alyas22 şeker aleti alıp, sabah açlık-tokluk, öğle-akşam tokluk şekerinizi ölçüp takip ederseniz 1 hafta zaten çıkıyor yüksek olup olmadığı. benim doktorum yükleme yaptırmadı o yüzden.

Alyas22 ben internette görmüştüm bi kadın video atmış ve gebelik şekeri vamırş kadında. Bebekte bi kaç günde aşırı derecede kilo artışı görülmüş ve erken doğum gibi bi sebepten bahsediyodu kendinede zararı olmuş. Ben yaptırdım kendime şükür çıkmadı ama tavsiye ederim mutlaka yapılmalı 2 3 dilim baklavayla aynı şekeri zaten alıyosun değişen bişey yok