GizemKaplan merhaba bende 7 haftalık gebeyim. Ben de hayatım boyunca hep yiyip yiyip kilo almayanlardanım ama şans şeker şimdiden varmış bende de.
2 haftadır makarna-pirinç-börek tarzı şeylerin hepsini kestim. Bir defasında sigara böreği büyüklüğünde minicik 3 kıymalı börek yedim fırladı şeker valla denemeye bile gelmiyor.
Ben pandemi başladığında ekmeğini evde yapanlardan biriyim o zamandan beri ekşi maya ekmeğe çok alıştık. Gördüm ki ekşi maya ekmek(beyaz un oranı en fazla %20-30 civarı olan) şekeri neredeyse hiç yükseltmiyor. Kahvaltıda koca koca 3 dilim yememe rağmen tokluk şekerimin açlığa eşit çıktığını bile gördüm.
Bulgur olarak siyez bulguru da yiyorum tavsiye ederim çok güzel.
Eskiden pilav/bulgur üzeri nohut/fasülye çok severdim ama anladım ki yanlış. Ayrı ayrı yemek gerek bu sayede bulguru maksimum 5-6 kaşık bakliyat yemeklerini daha çok yiyebilirsiniz.
Ev yoğurdu ve ev kefiri benim imdadıma çok koşuyor. En kötü yoğurt yulaf tarçın karıştırıp ara öğünler yapıyorum hep. Başta sıkılsam da sonradan sevmeye başladım.
Ayrıca kahvaltıda haşlanmış yumurta, ezilmiş avokado (limonlu,sarımsaklı) ve boooolca peynir benim olmazsa olmazlardanım.
Diyetisyene gitmedim ama kendi yöntemlerim bunlar. Hep sebze ve et türleri düşünmek gerek.
Son olarak ekmeği kahvaltı dışında yememeye çalışın. Başta zor gelebilir ama alışınca inanın harika bir olay. Yemeklerin gerçekten tadını aldığınızı anlayacaksınız.
Çok geçmiş olsun umarım kısa zamanda çözümleyebilirsiniz ben bu şekilde sınırların altında kalıyorum hep.