Denizin Elifberk alır canım sana tüyo veriyorum doktor iri bebek derse öyle girerse yazarsa seni sezeryan yaparlar😉
HemsireAnne01 Elifberk Iri bebekde, gebelik zehirlenmesi, gelisim geriligi, cok yüksek tansiyon ve seker, plasenta previa totalis, makat gelis ve daha önce sezaryan olmak.. bunlar bildiklerim. Istek üzerine malesef olmuyor.
Msydn6 Elifberk başlarda biraz takip ederler yatış verirler iğne ilaç vs sonra suni ile önce normal dolum başlatırlar sonrasında herhangi bi aksi durumda sezeryana alıyorlar cnm benim öyle oldu ilk doğumum , benimde tansiyonlarım yüksekti idrarda protein kaçağıda olmuştu falan baya izlendim önce takip edildim geçmek bilmeyince zaten haftamda gelmişti mecburi doğum başlatıldı açılma olmadı falan sezeryana alınmıştım sonra
Msydn6 anneadayi33 istsnai durumlarda elbet mecbur alıyorlar yapmıyorlar diye birşey yok ben devlette oldum sezeryan mesela
Elifberk HemsireAnne01 evet biliyorum tansiyonum yüksek çıkıyor sonuçlarım temiz sadece tansiyonum yüksek çıkıyor
HemsireAnne01 Elifberk tansiyonunuz cok büyük komplinasyonlara yol acmiyorsa sezaryana almazlar.. tam olarak neyden korkuyorsunuz? Kac haftaliksiniz
HemsireAnne01 Elifberk ayni durum bende de var ve bu ikinci dogumum olucak.. her dogum seklinin bi zorlugu oluyor elbette. Biri Normal dogumu kolay ve süper yada berbat gecdi diye herkesin öyle olucak degil.. ben kendim icin düsünmemeye calisiyorum. Hayirlisini diliyorum dua ediyorum.. dogum aninda zaten hersey akip gidiyor üstünden bebegin sesini duydukdan sonra yüzünü gördükden sonra geciyor hersey. Allah yar ve yardimcin olsun insallah herseyin kolay gecer bi avazda kavusursun bebegine..:)
Sevdae HemsireAnne01 canım benden parvovirüs b19 istediler igg pozitif igm negatif yazıyor bu ne çok önemli biliyormusun 😪
HemsireAnne01 Sevdae canim, parvovirüsüne karsi antikorun var yani gecirmissin. Igg pozitif vicütün antikoru oldugunu beltiriyor. Igm negatif ise, aktiv olarak virüsü gecirmedigini belirtiyor. Normalde cok istenilen bi test degil doktorun tam olarak neden istedi acaba?
tatlissannee Benimde kalça çıkığı ameliyatım var kendimde bu isteğe bağlı mı oluyor sezeryan olmak istiyorum çünkü ayağımdan korkuyorum
Sevdae HemsireAnne01 galiba bebek 2 haftaya yakın geride gözüktü baş çevresi bundan olabilir sonucum iyi bişey mi yani canım
Kdk Elifberk bende kuyruk sokumu eğriliği var. geçen hafta devlette kuyruk sokumu normal doğumu etkiler mi diye sordum tabiki etkiler zorlandığın anda sezeryana alınırsın doğum zamanı yaklaşınca tekrar konuşuruz dedi.
Akmankara Elifberk bulundugunuz yerde üniversite hastanesi varsa oraya gidin üniversite hastanelerinde böyle bir sorun olmuyo nasil isterseniz oyle doguma aliyolar artik takibe oraya baslayin dogumda orda olur büyuk ihtimalle