[silindi] Kızlar muzları nerede daha uzun ve kararmadan saklıyor sunuz en yeşilini alıyorum genede 1 haftada olgunlaşıp kararıyor ve çöpe gidiyo evde kimse yemiyor kararmış muzu
Gizem___ [silindi] meyveleri kışın buzdolabına koymuyorum kapalı mutfak balkonu serin diye meyvelikle oraya koyuyorum yemeden önce yıkıyorum. Ama muzların 1haftada tüketilmesi gerekiyor o yüzden sayılı alıyoruz eşim azcık rengi değişse bile yemez.
Betegebet [silindi] Dışarıda tutuyorum ben hep kararıyor mutlaka ama yanına elma koyuyorsa uz 1 gün bile dayanmıyor aklınızda olsun. Ben cok yeşil alırsan yanına bir tane elma koyuyorum hemen sararıyorlar sonra alıyorum elmayı kararmasın diye. Bence buz dolabında daha beter oluyor
Dmllll Muzun sap kısmını streçlerseniz daha uzun süre dayanır ve bu işlemi her muz koparmadan sonra tekrarlamanız lazım ☺️
Miskokulum35 Biz 1 haftaya kalmadan bitiriyoruz 😀 dışarı koydum çok kötü oldu. Poşeti iyice sıkı bağlarsanız da bişey olmuyor
minikcivcivim [silindi] sap kısımlarını streç ile iyice sarıyorum ve hava almıyor o zaman biraz daha ömrü üzüyor. Yanında muz harici başka meyve bulundurmuyorum.
NefesDeniz [silindi] Muzları tabana değmeyecek şekilde yüksek bir yere asın mesela ben muzluk aldım muzlarımı asıyorum 😀Normalde 1 haftada kararan muzlar şimdi en az 10-15 gün kararmadan duruyor. Benim aldığım bu 😀 https://imgyukle.com/i/NYqTof