hifa_16 Hafsa, Erva, Sare, Afra, Betül , Ahsen (Hifa kızımızın adı olacak inşaAllah ☺) Hifa Hatun’un kıssasından çok etkilendik okumanızı tavsiye ederim 🌸😊
surelitta52 Esmay Efnan’nın anlamını iyi araştırın derim. Anlamı yanlış bilinen isimlerden bir tanesi.
Senseye Esmay mmek_2014 Manası kadın demek. Başına Hayrunnisa eklenirse hayırlı kadın olur. Aslında önemli olan sadece kuran da geçmesi değil. Güzel anlamlı olması. Çünkü asiye(asi kadın), Kezban (yalancı), şevket(çatal), Maide (sofra) anlamlarına geliyor ve hepside Kuranda geçiyor. Güzel anlamlı olması çok önemli 🤗💐
Mucizem31 Peygamber efendimiz (sav) cennetteki komşusu. NESİBE bint kab (ra). Hem de Mekke’de ilk müslüman kadından biri. 8 haftalık hamileyim rabbim nasip ederse eşim kızım olursa NESİBE koyacam ismini her zaman der. Kızlar okusanız peygamber efendimiz için yaptıklarını hüngür hüngür ağlarsınız. Sahabeden bende bu ismi öneririm
SeymaK alimerve ben zehra ismini de beğeniyorum listemde vardı ama başka koyduk belki düşünürsünüz 🥰 betül ismi de çok güzel kuzenimin adı yoksa onu da düşünürdüm 😁
surelitta52 Esmay Ben anlamını bi çok sayfada “cennetteki güzel yüzlü kız” olarak okumuştum fakat yanlışmış anlamı “ince dallar, çeşitler” sizin attığınızla uyumlu yani. Bence çokta anlamlı değil yani. Herkesin kendi tercihi tabii. ☺️
Aslisvvl alimerve Halet ismi de Kuranda geçiyor. Hemde ünlü arkeolog Halet çambelin ismi. Düşünebilirsiniz
demioz ben kızım olursa reyyan koymayı düşünüyorum cennette oruç tutanların gireceği kapıdır anlamı da suya kanan kız