halitefe Dilara1903 aynen hepsi etkiliyor ya aslında farketmeden o kadar çok şeker alıyoruz ki gün içinde hele hurma incir falan tarzı şeylerden
Dilara1903 halitefe ben ekmeği,pirinci,patates kesmenin yeterli olduğunu sanıyordum. Ama incir,üzüm,pekmez,kayısı,hurma,meyve bunları da kesmem gerekiyormuş
Dilara1903 Gizem957 duymak istediğinize emin misiniz? Benim psikolojimi bozdu duyduklarım, siz de üzülün istemem
Gizem957 Dilara1903 her duyduğun dogru mu bakalım ya o kadar çok ki. Gebelik şekeri olan yani hepsi de gayet sağlıklı dogum yapıyo cunku tedavisi var
halitefe Dilara1903 asıl bunlar zaten deli gibi.şeker içeriyor bir tane falan yemek lazım ama fazlaca yiyoruz bizlerde
Dilara1903 Gizem957 bunlar benim görüp şahit olduklarım 😞 tüm olumsuzlar da bana denk gelmiş maalesef bilmeseydim daha rahat olurdum
Dilara1903 Gizem957 en yakın arkadaşımın bebeği 38+2 de karnında öldü. Başka birinin hastanede tam doğuma girerken tekmesini hissetmelerine rağmen kalbi durmuş. Ve iş yerinden arkadaşımında şekeri varmış doğum anında yükselmiş ve bebekte beyin kanaması olmuş.
Elifaltun Dilara1903 insan hep en korktuguyla imtihan olurmus…mumkun oldugunca rahat olmak gerekiyor ama olabilene iste
Dilara1903 Elifaltun ahh maalesef öyleymiş. Rahat olanda bile kötü sonuç görünce rahatta olamıyor insan
Dilara1903 halitefe şimdi çok ilginç bir şey öğrendim. Ben de reflü var ve ben 10 gündür aç karnına tahin yiyordum iyi geliyor diye. Fakat şekeri yükseltiyormuş😱
Fasulye-87 Dilara1903 ben 100 mg öncesi yaptım diyetisyenle düştü 100 mg a gerek kalmadı neden alternatifler varken direkt 100 mg yükleniyor onu anlamadım 160 değer düşük çok ta yüksek değil… Ben 2 kg almıştım sadece senin gibi pilav makarna hamur işi tatlı abur cubur çıkarmıştım hayatımdan… Ama gizli şeker bu yemekle içmekle dikkat etmekle alakalı değil malesef. Şuan 8 aylığım toplamda 5 kg aldım.
Dilara1903 Fasulye-87 aa çok ilginç gerçekten her doktor farklı demek ki🤷♀️ Ama Kağan Kocatepe diye bir doktor var o da öyle diyor, 50lik yüksek çıkarsa 100lük yapılır diye.
halitefe Dilara1903 oooo tahin uçurur valla bence sizinki de benşm gibi yiyeceklere bağlı 100lükte kesin normal çıkacak bunlara dikkat edin bu haftada
Dilara1903 halitefe ayy inşallah dediğiniz gibi olur🙏 Çok teşekkür ederim size içimi rahatlattınız Allah razı olsun🙏
Busra3509 Dilara1903 düşünmüyorum walla acıkcası. Bu hafta kontrol var dogum doktoruma sorucam ama. 50 den sonra bile ben cok kötü oldummmm nedense
Dilara1903 Busra3509 ben de bu belirsizlikle duramam diye yaptırayım diyorum. Varsa ona göre tedavi olurum.
civciv1520 Benim 75 Gr yüklemede sınırda çıktı doktorum dilkat et dedi beyaz ekmeği bıraktım , patates makarna ve pirinçte yemiyorum bakalım inşallah normale döner sağ salim kavusalim evlatlarımıza inşallah 🤲
Babymod Dilara1903 bana 75 lik yaptirmisti bebeğim yavaş kilo alıyordu ve çok susuyordum açlık 100 1. Saat tokluk 237 2. Saat 104 çıkmıştı
Dilara1903 Babymod aa çok ilginç genelde şeker olanlarda bebek önden gider. Benimde gününde gidiyordu mesela. Kaçıncı haftadasınız,bebeğin kilosu kaç?
Gigy Dilara1903 endişe etmeyin hiç bence doğru beslenme için diyetisyen ile devam edin derim , benim de 160 çıkmıştı 1 aydır diyetisyen eşliğinde gidiyorum şekerden eser kalmadı,içilen şey de etken bence ne kadar dikkat etseniz de bazı hamilelerde çıkıyor nedense ,iyi düşünün stres çok etken bu işte ,diyetisyen beni doğru yönlendirdi en azından ne ile ne yememem gerektiğini öğrendim daha rahat oldu
Dilara1903 Gigy bir hafta diyet yapıp 100lük yükleme yapılacak. Onun sonucu alıp öyle gideyim diyorum diyetisyene