Merhaba sevgili anne adayları hamileler :) bu gün sanıyorum toplamda 1,5 saatte başlayıp biten bir normal doğum hikayeme kısaca değinmek istedim 🤼♂️🥰😄
yam 39.haftamızda bu gün bir kaç gün önce hafif adet sancısı ve sarı nişanım gelince doktorum bi gel bakalım dedi bu gün için.
Bu sabah doktorun yanına girdim muayene de 4cm açıklığın var hadi yatış dedi.yanımda sadece kimliğim vardı açıkçası 🙈
Odaya geçtik saat 11gibi gelen giden yatış işlemleri vs derken saat 11.30 oldu. Doktorum geldi muayene etti biraz canım acıdı açıkçası sonrasında suni sancı vermiş benim haberim yok 😳 biraz tabi ki keşke sorulsaydı dedim ama doktorum gidişata göre düşündü diye düşünüyorum çünkü aşırı hızlı açılmam oldu .
Suni sancı ile 12-13 arası sanırım tavan yaptı sancım işin doğrusu ben çok zorlandım suni sancı da epidural diye sayıklamaya başladım çaresiz gözler ile ama etrafımda ebeler ve doktorum beni sallamıyordu gelip gidip şaşırarak artık epidurali geçtik 7cm oldun dediler ama bu esnada kadar bir kaç kez muayene oldum sancıdan daha çok muayeneler bende aşırı ağrıya neden oldu o yüzden biraz ortalığı ayağa kaldırmış olabilirim 🥲 herkesin bedeni vücudu acıya olan tepkisi farklıymış bunu anladım o yüzden hikayelerden olumsuz etkilenmemenizi tavsiye ederim. Nst sancım çıkmadı ama ben kıvranıyordum sanırım psikolojikti . Herneyse açılma son kez kontrol edildiğinde odadaydık hala ve ebe başını görüyorum diyince saatı tam hatırlamıyorum ama 13.30 olmuştı sanırım acilen doktorumu poliklinikten aradılar hocam gidiyoruz doğumhaneye diye o esnada aşırı bi büyük abdest ıkınması oldu doğumhaneye girdik doktorum geldi harika süper falan diye gaz veriyo sanıyorum meğer kızım başlamış çıkmaya sancıyı bekleyip iki kez daha ıkındım ciddi bi büyük abdest yapıyormuş hissi sadece sonra nefes almayı unuttuğum içim devamlı uyarılıyordum başımı geri yasladım dinlenmek için o da ne karşımda kızım kordonu ile beraber tutuyor doktorum ben şok 🤯 elimi çağırdılar geldi hüngür hüngür ağladı..ben şaşkın bebeğimi hemen yanağıma koydular tanıştık prensesimle yumuşacık sıcacıktı ben hala sancıların etkisinden kurtulamamıştım ne oluyo falan derlen doktorum dikişimi tamamladı beni odaya çıkarttılar o esnada saate gözüm takıldı 13.50 idi saat ben hala inanmıyordum ne ara doğurdum acaba diye 🙈
Sonra ipek kızımı getirdiler hemen emzirdim sütüm geldi kızım emmeye başladı elhamdulillah.
Tam cuma vakti doğdu kızımız 🥰doğuma girerken hemen haber saldık hafız arkadaşlar hatim indirdi doğum da manevi olarak gücümüzü de aldık Rabbim herkese kolay doğumlar nasip etsin hanımlar,bebek isteyenlere tez zamanda sağlıklı hamilelik nasip etsin rabbim 🥰☺️