Susamettin Belki streste olup araştıran, birazcık umut olsun diye okuyan olursa diye yazıyorum ikili testimde yaştan dolayı risk cıkmıştı 1:387 ultrasyon gart normaldi sonra nifty test yaptırdım şükür temiz cıktı ama iki hafta öldüm mü yaşadım mı bilmiyorum. Şimdiki aklım olsa ikili testi dahi yaptırmazdım bundan sonraki testlerin hiçbrini yaptırmayacagım annelere korku yaşatmaktan para kazanmaktan bişe degil benim durumumda olan varsa okuyup rahatlasın diye yazıyorum herkese sağlıklı sıhhatli evlat nasip etsin Allah ım
Meless Susamettin ay bu yazı tam benim kafa karışıklığıma denk geldi. İkili teste bende karşıyım açıkçası ama bilmiyorum bir tarafım yaptır diğer tarafım ne gerek var rabbim ne verirse kabulüm diyor…
Merineri Susamettin ben de nifty yaptırdım ikili yaptırmadan. Acaba sonucunuz ne zaman çıktı? Cinsiyet de belli oldu mu? Bizim 19 gün oldu hala ses yok doktorum haber vermedi
Elif-yener1 Susamettin bende 15 haftalık hamileyim ikili testimde ultrason ölçümlerim gayet iyi. Kanda1/270 risk cıktı ve nifty önerdikler ama haftaya tekrardan perinataloji uzmanı ultrasonla bakıcak bende hep dua ediyorum herşey yolundadır diye
Merlii Susamettin kesinlikle haklısınız bende ikili yaptırdım doktorum beni o kadar şüpheye düşürdü ki sırf nifty yaptırayım diye zehir etti banada keşke yaptırmasaydım dedim. Bu arada ikili testimin sonucu temiz olduğu halde bana risk varmış gibi empoze etti. Çoğunun derdi tamamen para.
Mrc34 Meless nifty test yaptirinca 2li 3 lü falan başka testlere gerek kalmıyor bana da yaşım sınırda olunca nifty önerdi Dr onu yaptırdık sadece çok şükür güzel sonuç da geldi
Yusufaras81 Meless aynen öyle canım bende senin gibiydim ama yaptırmadım en son kontrole gittiğimde doktorum nar kalınlığına burun ölçüsüne mide oluşumuna falan baktı karnına herşey baktı çok güzel falan dedi bende ozaman kesin kararımı verdim ve yaptırmadım şimdi de detaylıyı bekliyorum onu yaptıracağım nasipse inşallah sağlıkla kucağımıza almayı da nasip eder rabbim tüm annelerimize
Meless Mrc34 bu bebekteki anomali yaşla mı alakalı peki? Pek araştırmıyorum. Burda okudukça rüyalarıma giriyor korkuyorum… Zaten gebeliğimin başından beri karışık rüyalar görüyorum
EmlMnl Merineri merhaba şimdiye kadar testinizin sonucu çıkması gerekiyor yaptırdığınız yeri arayın bence, evet cinsiyetide söylüyorlar.Benim 12. günde sonucu aldık.
Mrc34 Meless yani yaş da bı etken tabi Dr nin söylediği bence hiç bı yerden okumayip sadece doktorunuzla görüşün bu konuyu öyle karar verirsiniz çünkü okudukça çok etkileniyor insan
Susamettin Meless korkmayın yaş sadece riski artırıyo asıl önemli olan ailede var mı yok mu ve ultrasyon degerleriniz normalse eahat olun
idiloska Meless hayır değil, erken yaş ya da geç ya fark etmiyor, kromozonal anomali olma ihtimali değişken, geç anne olup sağlıklı bebekleri olanlar da var, erken yaşta anne olup kromozonal anomalisi olanlar da var.
EmlMnl Merhaba benim 2. Gebeliğim ve ilk gebeliğimde ikili ve üçlü test sonuçlarımdan dolayı çok üzülmüştüm şükür kızım şuan 8 yaşında ve gayet sağlıklı, şuan 17 haftalık hamileyim direk nifty testi yaptırdım çünkü ikili ve üçlü test sonuçlarının %60-70 doğruluk payı olduğu için güvenmiyorum. Bu gebeliğimde yaptırmadım yine o üzüntüleri yaşamamak için ve şeker yükleme testininde sağlıklı olmadığını düşündüğüm için o testide yaptırmayacağım.
Meless Susamettin çok şükür iki ailede de yok ama insan yinede tedirgin oluyor 26 yaşındayım yaşımda geç değil… İlk gebelik olunca evhamda çok oluyor. Çok teşekkür ederim 🙏
Susamettin Meless sizi çok iyi anlıyorum hiç strese girmeyin diycem ama olmuyo akışına bırakın dua edin sadece
Merineri Susamettin az önce haber geldi çok şükür temiz çıktı ❤️ Rabbim herkesin evladına sağlık sıhhat versin inşallah 🙏🏻
Kvsraykt Peki kilo da risk artışı oluyor mu bilginiz var mı yaptırırken kiloyuda soruyorlar merak ediyorum
Chemstry Susamettin beeeeennn😭bugün ikili test sonıcum cıktı bakan doktor orta riskli geup dedi. Kendi özeldeki doktorum hemen nifty testi yapmamız gerekiyor dedi. Napcagımı bilemedim
Susamettin Risk sebebiniz ne peki yaş mı hormaon degetlerimi bence yaptırmayın ama ikiliyi yaptırdıktan sonra insanın aklında soru kalıyo ama emin olun bebeginiz saglıklıdır
Chemstry Susamettin bende öyle inanıyorum çünkü ense kalınlığı normal demişti, burun kemiği var demişti. Keşke ikili testi hiç yaptırmasaydım 😞