mesit34 38 haftalık hamileyim son aylarda kabızlık cekiyordum bugün afedersiniz tuvalette cok zorlandım ve daha sonra makat bölgemi kontrol ettim 3 tane nohut büyüklüğünde pıhtılı sislik gördüm cok endiselendim her an patlayacak gibiler ve cok sasırdım doktora gittim doktor ne ilac önerdi ne krem ben normal doguma sartlamıstım kendimi simdi düsünüyorum normal dogum sonrası durum daha kötü olacak sezeryanemi dönmeliyim cünkü doktor genel cerraha gitmen lazım 40 ından sonra dedi normal dogumda zaten epizyo var altta sıkıntı üstüne gene cerrahi makatta ameliyet cok kararsızım cok üzülüyorum basına gelen var mı ne yaptınız tedavi yada normal dogum hala düsünen var mı lütfen bilgi verin :((( 2 haftam kaldı cok ama üzülüyorum
Merve1996 mesit34 canım esimin kuzenin dogum yaptim tabi suan 5 6 aylik neyse basur oldunu bilmiyormus dogumda ortaya cikmis bebegi normal almislar bide esigi cikmayinca szaryanla halletmisler iki islem gordu yani bence de onceden bi doktora git daha vaktin varsa cerraha boyle boyle diye bi gozuk ona gore normal yada sezaryan olursun
Kuzusunannesi mesit34 bende de senelerdir var hergün 15 dakika ılık suya otur leğene suyu koy. Bide kesinlikle ıslak bırakma şu an ilaç vermezler ama bu dediğim çok işe yarıyor. Şimdi bende de tekrarladı cerrahi işlem yapsalar bile tekrarlıyor onun bi kremi var hemen geçiriyor ama hamilelikte vermiyorlar sen dediğimi dene işe yarar inşallah. Benim de normal doğum olacak 36+5 haftalığım bende doğuma kadar yap sen sıcak su işini geçer Allahın izniyle
znurstnKaraca mesit34 bende yaklaşık 6-7 senedir basur var yediklerime dikkat edersem hiç sıkıntım olmuyo ama hamilelikte tabi biraz zorlandığım zamanlar oluyor normal Doğum istiyorum bakalım nasıl olucak normal doğumdan sonra dahada kötü oluyo diyolar 🤦🏻♀️🤦🏻♀️
Esra16 Allah yardimcin olsun canim bendede basur var ama yeni degil vardi zaten normal dogum dusunuyorum ve dogumda zorluyomus insani diye duydum o acidan cok korkuyorum napicam bilmiyorum 😔
mesit34 Esra16 sizinde mi bu sekilde dısarıda nohut büyüklügünde var ?? Siz ne yapacaksınız yada tedavi önerdimi doktorunuz yada genel cerrahta ameliyat düsünüyor musunuz :(
Esra16 mesit34 Simdi sen doktoruma danistim diyince aklima geldi danismak hrnuz soylemedim ama birdahaki gidisimde mutlaka soyliycem sezeryan istemiyorum ama doktorumda evet zorlar derse sezeryan istiyebilirim ama yapicagini sanmiyorum cnku normalci doktorum 27. haftadayiz bizde 😔
Esra16 mesit34 Dıstan mi ictenmi sizin acaba distan elliyincede ele geliyo ama benim icten oluyomus sanirim distansa o daha zormus sizi zorluyomu dista olmasi şişlik iltihap falan yaparmis surekli benim oyle bir durumum yok anca kabizken bazen zorluyo kulaktan duyma zorladigini duydum iste o korkutuyo beni
mesit34 Esra16 benim ki aslında 1 yıl önce fissül mü fissürdü yani hic böyle polip yoktu sadece acık yara vardı nasıl elimiz kesilir benimde öyle kesigim vardı kabız olunca acırdı ama ishalsam falan o yara gerilmedigi icin kapanırdı iste bende ilk kez bunu yasadım bildigin dısarıda gözüküyor yani cok garipsedim sasırdım halada saskınım bakalım nasıl bir yol izleyecegim
mesit34 Aselminamm söylemelisiniz dogumla cok alakalı bi durum bence hele normal dogum istiyorsanız :(
Talhaninannesi Aynı dert benim basımdada var.s 36 haftalik hamileyim.s Yeni Fark ettim... Gidince sorucaktm bu post iyi oldu 🙈
Duyguhan Ah ah ayni sorundan bende muzdaribim bazen o kadar agiriyor ki diger butun agrilari unutuyom
mesit34 Duyguhan ben hic agrı hissetmedim tuvalet yaparken zorlanma yasadım bakalım ileride mi agrı yapacak :(
CansuDemir Bende belki 6-7 yıldır var 4 tane.Genç kızken bşir anda 30 kilo alıp verince 2-3 ay içinde oluşmuşlardı.Arada büyür küçülür.1 sene önce evlendim,hala aynı. Genel cerrahi,iç hastalıkları,kadın doğum hepsine gittim. Hepsinin söylediği(henüz doğum yapmadığım için) , ilerde lazerle aldırabilirsiniz. Kayınvalidem lazerle aldırmış,hiç de sıkıntı yaşamıyormuş. Önceden kullandığım fitil ve kremler vardı.Artık uğraşmıyorum çok bir değişikliklerini görmedim çünkü.Düzenli kontrole giderim sadece. Çok sıkıntı yaşadığımda ayrı bir leğenim var, onun yarısını dayanacağım sıcaklıkta suyla doldururum.İçine yarımiar bardak zeytinyağ ve elmasi sirkesi dökerim ona otururum.Hem ağrımı acımı dindirir,şişliklerini indiririm hemde doğal dezenfektan.Ardından sabunla yıkama yapmam ama,o yağıyla filan çeker iyi gelir.
mesit34 CansuDemir peki direk o bölgeye zeytinyagı sürsek ??? Mesela bende soguksıkım asit orani düşük zeytinyagı var iyi gelir mi acana pamukla falan ?
mesit34 Merve1996 öyle miiii yazık kıyamam ya gercekten üzüldüm esik yüzünden sezeryane girmek kötüymüş :(
Merve1996 mesit34 bisey dicem bende adedersin buyumu sık yapmiyorum normal insanlar gibi bazen yaparken rahat bazen ise canim yaniyor bunun icin gittim kabizsin dedi cok once nisanliyken filan minik minik kahverengi hapti cok rahatlatti eger sonrasindada zorlaniyorsan cerraha gidip gostermen gerek dedi alttan.Bende nebilim hapi kullaninca rahatladim simdilerde yine bazen zorlaniyorum.
MerveYildirim Dogum yapali 12 gun oldu ben beni bildim bileli hemoroid’im yani basur’um var . Doktorum normal dogum icin sorun olmayacagini soyledi ve gercekten de oyle dogumdan sonra korktum 2 gun tuvalete gitmedim ama emin oljn hic bi agrisi sizisi olmadi . Ben sutum artsin diye bol bol hosaf yedim kabizlik sorunu yasamadim . Basurladim degil ama alttan 13 tane dikisim oldu ve 12 gun gecmesine ragmen hala acisini yasiyorum
mesit34 MerveYildirim 13 dikişin sebebi epizyo islemimdegilmi yoksa makatta ki basur icin islem yapmadılar ??
MerveYildirim mesit34 ben dogum icin yurt disina geldim epizyo yapmadilar , bebegin basi cikarken kendiliginden genital bolgem yirtildi . Basur yonunden hic sorun yasamadim .
Veco O bendede yıllardır olan bişey benim hem içte hem dışta doktorla konuştum normal doğumu etkilemez ama biraz daha fazla acı çekersin sonrasında onun için tedavini olursun zaten dedi normal doğumu bende çok istiyorum bakalım nasıl olcak 🤷♀️