Merved91 Kızlar selam herkese 🌸 gebelik şekeri olanlardan biriyim. Artık pişirecek yemek bulamıyorum. Şöyle bir beyin fırtınası mı yapsak neler yiyorsunuz 🤯🤗
Tansucevizci Merved91 ıspanak çocuğa en çok kilo aldıran yiyecek arasında var ben haftada 2 defa yiyorum yeşil mercimek yemeği (et tavuk balık bulgur pilavı klasik şeyler)
Eceee7 Merved91 ben haftada 2 3 kez kabak spagetti üstüne kiyma koyuyorum her öğün salata var zaten listede bi öğünde corba diğerinde yogurt haftada 2 öğün balık tavuk kofte tavuğu yiyemiyrm baska turlu midem almıyor. Buzluğa attığım taze fasulye .karnabahar graten yapiyrm surekli salata yapmaktan sıkılıyorm biraz
ilknuryakiskan Merved91 fırında kıymalı beyaz lahana yapılabilir güzel oluyo ☺️ Lahana sarması adına yapıyorum beni kesiyo çokta güzel oluyo ☺️
SaadetT Merved91 şekerinizi düzenli olarak ölçüyor musunuz acaba? Mesela yemeğe başladıktan 1 saat sonra mi yoksa yemeği bitirdikten 1 saat sonra mı ölçülmeli?
Cambardak ilknuryakiskan sebzeye et karıştırmamı dr yasakladı herşey sade örn kuru’lara bile et koyulmayacak ve suyu yenmeyecek
Bsmlh SaadetT agzıne ilk lokma girdiği an tokluk başlar ister 1. Saat ister 2.saat olsun ağzına lokmanınaldıgın dk sonra hesap et benım dr 1 saat 140 2 saat 120 asmasın dedi 19:00 aclık ölçtüm 19:10 ilk lokmam attım 21:10 ölcücem
Cambardak SaadetT açken ölçülüyorsun ve sonra ağzına attığın ilk lokma itibari ile 1. Saat bazen 2. Saatlerde oluyor
Merved91 SaadetT ilk başlarda ölçüyordum sonra düzene girince haftada 1 ölçmemi istedi doktorum. Şuan haftada bir veya yediğim şeye göre kaçırdıysam falan ölçüm yapıyorumki bir daha yemeyim. Benim 2.saat tokluk yğksekti o yuzden hep yemek yedkten 2saat sonra ölçüyorum
Bsmlh Merved91 yaglı kagıda patlıcan kabak yuvarlak doğra içine yeşil biber az tuz baharat üstünü yaglı kağıtla ört buglansın bir yandan soğan sarımsak kavur az salça kıyma kavur bunuda pişince üstüne dok en üste yoğurt al sana hem diyet hem kalori hemde şeker kaldırmaz🥰
SaadetT Bsmlh henüz 22 haftaligim şeker yüklemesi yaptırmadım fakat kendi kendime şüphelenip ölçtüm yüksek çıkıyordu bi haftadır kendimce diyete girdim tam buğday ekmek sebze yemekleri haşlanmış yumurta gibi.. ilk 1 saat 150 felan çıkıyor 2. Saat 90 100 oluyor en fazla 110 .. sabah açlığim ise 85 95 arası doktor ne der hiç bilmiyorum korkuyorum da
Bsmlh SaadetT ben gibi sende şüphelenmişsin en iyisini yapmışsın canım cünkü hemen fark daha iyi bak bana resmen yok gibi dengelendi hatta listem degıstı inanamadım
SaadetT Bsmlh kac haftalik bebeginiz seker yüklemesini yaptırdınız mi acaba ?değerleriniz nasıl? Cok sordum galiba 🙈
Bsmlh SaadetT 23 de kendım süphelenıp aclık yaptırdım yüksek geldi sonra bir aclık bir tokluk baktık yüksek daha yükleme olmadan doktorum hemen dedı diyetisyene 29 geldim suan çok iyi gidiyoruz canım düştü hatta kacamaklarım oldu yine yükselmedi suan 80/90 en fazla aclık 95/107 arası tokluk geliyor ama 107 çok gelmedı hep 95 99
Ayoz Bsmlh 23 te açlık kaç çıkmıştı bir de şeker yüklemesinden sonra diyet yapıp tekrar mı şeker yüklemesi yapılıyor
sinefil Merved91 Balik ızgara, fırında köfte veya tavuk kurtaricilarim 😊 mantar sote, karnabahar graten, sütlü brokoli çorbası, menemen, alinazik kebabı aklıma gelenler son günlerde yediklerim bunlar
MKrasnic Merved91 kabak spagetti, bakla , kıymalı karnıbahar açıkçası uğraşmak istemiyorsam ne sebze bulsam içine biraz domates bir kaşık zeytinyağı ya tavada ya fırında pişiriyorum , üstüne bol yoğurtla 🙈 fırında et köfte ya da tavuk azıcık domatesle ya sadece zeytinyağ ile
BirGolgi Merved91 ben de gebeliğimi öğrendiğimde açlığım 96 çıkmıştı dahiliye doktoru şeker ölçüm cihazı aldırdı iyi ki aldırmış gerçekten yüksek çıkıyor. Örneğin dün mantarlı siyez bulguru çorba ve turşu yedim (bu arada hep yiyip kilo almayanlardan biriydim) tokluk 144 çıktı 🤦🏻♀️ Miktarları sanırım kaçırdım. Ayrıca o kadar halsizleştim ki 3 saat uyumuşum günüm berbat geçti. Halsizlikten öldüm. Ben de her öğün salata yemeğe çalışıyorum ama gına geldi. Fikirleriniz harika olacak bana da daha yolun başındayım🤦🏻♀️
Merved91 BirGolgi ya bu aslında çok değişik birşey. Bazen ekmeksiz pırasa yiyorum yüksek çıkıyor, bazen ekmekle et yiyorum düşük çıkıyor. Bnde çözemedim. Birde yemek yapmaktan çok sıkıldım yani acıkınca bir makarna yap ye arada ama olmuyor işte🤯 neyse sağlık olsun bebişlerimiz iyi olsun yeter 🙏
Cambardak Merved91 ya sebze yemeğe bayılan ben artık yiyemez hale geldim ama ıspnak pırasa çok tükettim alternatif aklıma gelemiyor malesef 😃 tabi et balık tavukda aynı elhamdülillah
Merved91 Cambardak yaz sebzeleri bile şimdiden kendinden soğuttu 🙈 yapmadığım şey kalmadı 😂 halimize şükür ne diyim 🙏🤗
Kahvela Merved91 ben mesela her öğün çorba sebze et salata yemiyorum. Bazen sadece çorba ya da sebze yemeği yiyorum çorba içiyorsam bir kase yanında bir dilim tam buğday ekmeği ekmek yemeyeceksem iki kase içiyorum. Çorba hiç yoksa 7-8 yemek kaşığı sebze yemeği yanında yoğurt tüketiyorum. Çorba olacak mercimek tarhana yoğurt çorbası yapıyorum sık sık. Sebze olarak da fırında karnıyarık, kabak yemeği, yeşil fasülye yapıyorum bulgur pilavı yapıp yiyorum yanlarında bazen üç kaşık kadar. Sürekli bunları çevirip çevirip yapıyorum 😄 dört beş günde bir tavuk sote köfte yapıyorum. Köfteye galeta unu atıp yaptım ama şekerimi yükseltmedi açıkçası 🤷🏻♀️Dünde biber dolması yaptım içine pirinç bulgur karışık koydum sadece bir tane yedim. Bu şekilde ☺️☺️
Tugcee17 Kahvela şekerleriniz bu şekilde nasıl gidiyor . Ölçümler kaç kaç arası ? Ben bu şekilde beslendim şekerim hiç düşmedi .