Lalin2580 çok duygulandım ne demek ekstrem bir şey değil ki, gayet insani.
Çevrenizdeki kişileri tanıman şahsi yorum yapamam kişisel ismen veya cismen diyelim.
Ama nacizane önerim şu olabilir size;
böylesi empatiden yoksun, bencil ve içleri fesat/ fitnelik akan her kim olursa olsun uzak durun. Herkes kendi kalitesini ortaya koyar.
Bir gr kalp olsa sana bağlıymış gibi bunun sonucunu sana yükleyemezler.
Senin elinde mi?
Alan veren Allahtır.
Kendileri ancak imtihan edildiklerinde anlarlar.
Bu hem kul hakkı, bencillik, hem şuursuzluk, hem de cahilliğin dip noktasıdır bunun idrakın da değillerse, enerji vampirleri sakın enerjini çekmesin, uzak dur, hayatina alma.
Ilahi adalet ve tecelli der susarım…
Bencil insana hep bi mesafeli olmuşumdur. Ruhum ısınamıyor. Sevemiyorum insani bulamıyorum.
Ben çok sabırlı sayılırım, vicdani yaşarım hayatı, çok kredi vermişimdir “belki düzelir, utanırlar bu insanlıksızlık tavırlarından” diye, ilk etapta hep toleranslı olmuşumdur, olgunlaşır belki sığlıkları diye mühlet vermişimdir safi temiz niyetimle.
Ama acıdır ki böyle zaman tanıyıpda sonradan insanlaşana henüz rastlamadım varsa da bana tevafuk olmadı.
Iş hayatı dahil böylesi insanlar her yerde. Baktim ki asaletinizi zaafiyet algılıyor bu gibi benmerkezciler, tamamen hayatımdan çıkardım, mesai birlikteliği geregi en fazla selamdı yani. Nezaket o kalite ve seviyedekilerde değerli inan. Yoksa zaman ve enerji israfı ugraşma değmez.
Oldum olası küçücük çocuktum hatırlıyorum ilk okula gitmiyordum daha “ne kadar acımasız benciller” derdim iç dünyamda böylelerine.