GizemKaplan canım bu yıkanabilir bebek bezi mevzusunu inan ben de çok araştırdım. Tamamen sizin gibi düşünerek sağlık, doğa ve maddiyat açısından.. burdan bi çok anneye farklı postlarda sordum yeni doğan bebek günde en az 10 kere yapıyor dedi hepsi. Ben internette araştırdığımda o bezlerin yeni doğan bebeklere de kullanıldığını bulmuştum o yüzden 6 ay hazır bez kullanırım diye düşünmemiştim. Neyse gelelim araştırmalarım sonucuna. Şimdi ilk olarak anneme danıştım annem kızım sen manyak mısın onla mı uğraşıcan dedi ne var dedim anne aynı sizin gibi anlattım herşeyi ona da nasıl yapacağımı filan, amaan dedi bizim zamanımızda biz mecbur kullandık hiç uğraşma dedi bebekle mi ilgilenicen evle mi ilgilenicen boklu bez mi yıkican dedi 🙈 beni aldı düşünceler. Oturdum hesap yaptım en az 10tane dış bez alsam bunun iç bezleri de var çeşit çeşit incesi kalını filan.. bana çıkan maliyet yaklaşık 800lira. Şimdi benim deneyebilmek için 1 tane almam yetmeyecek tek seferde anlamam mümkün değil, ya dedim alır da kullanmayı beceremezsem verdiğim paraya yazık değil mi dedim. İnternette kullanan çok insan var videolarını izledim hep ama çoğunun çamaşır kurutucusu var ama benim yok. Kışın nasıl kurutucam bunları 🤷🏻♀️ Kurutucum olsa bile Sürekli yıka elektrik su… maliyeti azaltayım derken yükseltmiş oluyorum 🤦🏻♀️ Evde 7 yaşında bi oğlum daha var, Ben zaten ev işlerine yetişemiyorum. Gerçekten gözüm yemedi. En son hijyenik olsun diye hazır bezlerin içine koyabileceğim bişey düşündüm direkt temas olmasın kullan at yaparım belki pamuklu bişeyler. Ona karar kıldım. Vallahi çok uzun oldu ama sizinle birebir aynı düşüncede olmama rağmen vazgeçtim 🤷🏻♀️