ezos
Sudeeee Rabia Nizam. Bizim doktorumuz 👍🏻 Gerek görmedikçe sürekli sizi muayeneye çağırmaz, muayenelerde yarım saat size anlatır. Hiç endişe yaptırmaz. Ve kesinlikle doğalcı , normalci bir doktor. İletişim kurduğunuz zaman hemen dönüş yapıyor. Muayene ücreti 250₺ . 15 günde bir gittiğimizde ve 15 gün içinde gittiğimizde ikinci kontrol ücretsiz. Biz önceden çekirge doruk’a gitmiştik , sürekli gereksiz yere 15 günde bir çağırıyordu, ayda iki kere muayene ücreti ödüyorduk. Çünkü sadece 10 gün içinde gidersen seni çağırırsa ilk muayeneye dahil oluyordu ücreti. Küçücük odada 10 dk muayene, standart hastane sistemi ve bu bizi memnun etmemişti. Mesaj atıp bir soru sormak istediğimde hem çok geç dönüş yapması hem de çok hafif yuvarlak bir cevap verip muayeneye gelirsen bakarız konuşuruz gibi yaklaşımını da sevmedik.
Aslında asıl değiştirme sebebimiz 18.haftamda su şeklinde hafif akıntı şikayetiyle doktoruma danıştım , doruk acilde kadın doğumcu olduğunu ve bugün ona , sonra da yarın kendisine gelmem gerektiğini söyledi. oradaki doktor hiç bir soru sormadan insanla konuşup rahatlatmadan alttan muayene ederek yok bebeğin alınması gerekebilir hemen yatış gerekebilir bilmem ne , isterseniz yatış yapalım dedi, eşimi de içer allamıştı. Ben kapıda eşime bunları söyleyince o bu kez içeri girdi hemen yatış yapılması gerekir, eğer suyu geldiyse gebeliğin sonlanması gerekir, zaten su akışına benziyor biraz sıvı var filan dedi. İsterseniz fakülte ( Uludağ Üniversitesine) gidin orada ancak bu bebeği belki yaşatmaya cesaret edebilirler gibisinden. Gittik hemen kan idrar ve bir ped ile amniyotik sızıntı testi yaptılar, tabi alttan muayeneler filan ama bu kez öksürttüler sık kendini dediler her şekilde baktılar. İşte dün bugün ilişkiye girdiniz mi , ya da soğukta kaldınız mı bazen sıvı akıntılar bundan kaynaklanabilir vs. filan geliş öykümü sordular olması gerektiği gibi. Dorukta olduğu gibi
" - neden geldin ?
- su şeklinde bir akıntım var , şimdi ilk kez oldu ve bir kere, çok da gelmedi.
- tamam " yapmadılar açıkçası.
Zaten su bu şekilde gelmez diye muayene sonucu söylediler fakültede. Bir saat sonra sonuçlar çıkınca her şeyin temiz olduğunu, hafif bir vajinal enfeksiyon kaptığımı söylediler . O da ne kadar normal bir şey tahmin edebilirsiniz. Hemen bir vajinal kremle geçti. Orda da plasenta aşağıda filan dediler bir hafta sonra kontrole çağırdılar. Yine bir korku başladı, tabi onlar korkmamam gerektiğini söylese de. Bir hafta sonra muayeneye gelin dediler.
Ben de bunların sonucunda araştırıp Rabia hanımı buldum. Şimdi gidiyoruz mis gibi aklımıza ne takılan varsa oturup istediğimiz kadar konuşuyoruz. Bekleme odaları büyük temiz ve bu kovid döneminde olması gerektiği gibi. İlk gittiğimiz muayenesinde ne suyumun geldiğini ne de plesentamın aşağıda olduğunu söyledi.
Hatta hiç böyle bir durum yok plesenta tamamen aşağıda yani bu hastaya söylendiğinde zaten yukarı çıkması imkansız olan durumlarda söylenir dedi. Ki kendisi de zaten plasenta üzerine tez yazmış bir doktor.. kesinlikle hastasına gerginlik yaptırmıyor. bizimle güzelce ilgilendi, ben bir sayfa soru hazırlıyorum giderken , hepsine cevap alıyorum. Ve hastane sistemi gibi rahatsız olarak oturmuyorum.
Aklıma bir şey takılırsa mesaj atıyorum cevap alıyorum, ve en önemlisi artık güveniyorum. Çünkü biz evladımızı ve kendimizi , ikimizin de canını emanet ediyoruz.
Sadece kadın doğum doktoru değiller aynı zamanda psikolog gibiler çünkü onlar bizi evladımızla kavuşturacak bu mucizeye ve bu endişeli güzel sürece bir nevi hazırlayıp yanımızda olan kişiler. Rabia Nizam , kim sorarsa söyleyeceğim tek isim.
Çok uzun anlattım canım kusura bakmayın, ama ilk gebeliğin verdiği tecrübesizlik, dorukta özellikle 12 gün 15 günde bir çağırılıp ekstra muayene ücretleri ödememiz, devlet hastanesinde anlatılan sistem gibi sıradaki hasta sıradaki hasta gelsin tarzı sistem , gerekli olmayan ekstra ultrason talepleri ( mesela ben 21. Haftada detaylıya girmek istediğimi söylesem de hadi 18. Hafta omurilik ultrasonu yazalım vs gibi ) ve gereksiz korku yaşamamız , bu korona döneminde hastanenin tıklım tıklım oluşu , ilgisizlik vs. bu olumsuzluklardan dolayı çekirge doruk kesinlikle tavsiye etmem.
İnşallah siz de yolunuzda sizlerle yürüyecek içinize sinen doktorlara rastlarsınız 😊🥰