Brc21 Merhabalar,6haftalık hamileyim, tsh değerim 12lerde yani yüksek çıktı bazı doktorlar t4 hormonu önemli diyor bazıları tsh ın da 2.5 u geçmemesi gerektiğini söylüyor sizde böyle bir durum oldu mu?olduysa nasıl bir yol izlediniz
Bahar2622 Brc21 merhaba benim tsh im 3.45 çıkmıştı bu yüzden dahiliye doktoru ilaç başlattı, tedbir almak ve kontrol etmek en doğrusu 🤷♀️
Aryam-15-15 Brc21 tebirni al benim bebegimde guatir cikti riskli bi gebeyim herzman baktir bebegin bogazina flnda baksinlar ultsyonda canm benmki detayli ultrsyonda fark edldi
mucizem09_ Brc21 canim genelde tsh ve t4 birbiriyle orantilidir tsh yukseldikce t4 duser oyuzden tedavi onemli canim
TeoMom Brc21 bende 6 çıktı canım doktorum hemen dahiliyeye yönlendirdi ve ilaç kullanmaya başladım her ay ölçtürüp dahiliyeye kontrole gitmem gerekiyor o yüzde. İhmal etme bir an önce dahiliyeye git
Tgb_dmrc Bahar2622 buyuk bir sorun olmadigini neye guvenerek soylediniz cok merak ettim ? Direk bebek gelisimini sinir sistemini etkileyen bir durum. Bu yuzden ben bebegimi kaybettim. Bilmeden boyle bi akil vermek nedirrr
Tgb_dmrc Brc21 cok yüksek ben bebegimi bu yuzden kaybettim. Doktorun acil tedaviye yonlendirmis olmasi lazim. Cok onemli degil diyen olmuş, bu kafayla burda akil veriyorlar ya delircem en son
Beste0636 Tgb_dmrc bende bebeğimi tsh yüksekliğinden kaybettim yanlış bilgilendirme yapıyorlar hemen dahiliyeye gidilip ilac tedavisine başlanması lazım
Bahar2622 Tgb_dmrc Ayrıca tedbir almasını ve kontrol ettirmesinide söyledim. Endişelendirmeden ve kibarca.
Metehan_ve_annesi Brc21 tsh değerinin yüksek olması riskli bir durum. Bebeğin gelişimini olumsuz etkiliyor hatta bebeğin kaybına bile yol açabiliyor. Benim 3 küsürlerdeydi hemen ilaca başladık 2 ayda düştü çok şükür. Ama yine de ilaca devam etmem gerekiyor ve her ay düzenli tsh değerime bakılıyor. Geçmiş olsun.
Tgb_dmrc Bahar2622 buyuk bir sorun degil demek bu degil. Ayrica endiselenecek bir durum bunun kibarlikla bi alakasi yok..
glsnbr Beste0636 kaçtı acaba sizin değeriniz ? benim 4.54 çıktı dahiliyeye yönlendirdi doktorum ilaca başladık 3.70 e düştü ilaca devam tekrar gidip kan vereceğim
Tgb_dmrc Beste0636 aynen oyle, bilmeden boyle seyler hakkinda nasil konusulabilir yarabbim ya. Biz bebeklerimizi kaybettik benimki 10 ciktiginda, daha onemlisi mi vardi
Beste0636 glsnbr benimde 5.40 çıktı dahiliyeye gidemedim 1 hafta beklemek zorunda kaldım sonra ilaca başlandı(25 mg levotiron) aradan 2 hafta daha geçti düsük yaptım düsük yaptığımda tsh 6.90 olmustu düşükten sonra 50 mg yapıldı 1 aydır kullanıyorum 3.80olmus
Aysun1983 Brc21 doktora git cnm 12 çok yüksek gebelikte hemen ilaca başlatıyorlar benim de 2.90′lar da seyrediyor hep her ay kontrolde yükseltiyoruz ilacı 25 lik ile başladım sonra 50 şimdi 3 gün önce de 75 kullanmaya başladım bebek büyüdükçe daha çok ihtiyaç artıyor o yüzden her ay mutlaka yaptır tahilil ben de en son doktor değişikliğine gittim oda t4 daha önemli gibi bir şey söyledi bana ama yine tsh 2,5 altı olsun istiyorlar
Brc21 Aysun1983 ben ilaç kullanıyorum zaten doktora da gittiğimde tsh ı yükselmiş görünce ilacımı arttırdı ama bende t4 daha önemli diye duydum o da aralığın içinde ama yine de başına böyle birşey gelen var mı merak ettim şu an için inşallah sorun teşkil etmiyordur
Tgb_dmrc Brc21 ben sürekli kullaniyordum aslinda ama hamile olduğumu bilmiyordum o ara ilaci biraz ihmal etmistim hemen yukselmis. Ogrendigim gibi ilac kullansam da cok cabuk dusyremedik maalesef. Tekrar hamileyim 100 mg levotiron kullanıyorum sabahlari ac karina, siz basladiniz mi ?
Ayshem Brc21 benimde 10 du tsh düşük riskini arttırıyor ilaçla düşüyor endişe etmeyin ama ihmalde etmeyin
Brc21 Ayshem haklısınız, kontrol ediliyor ama tabi ileride ne olur bilemiyorum umarım bir sıkıntı çıkmaz.