Fatma_armutcu42 Arkadaşlar 6 haftalık gebeyim ve mide bulantısı kusma başladı sizler nasıl baş ettiniz? Ne yapsam geçer ?
Meless Fatma_armutcu42 ah ah… 5.haftadan beri ölüyorum desem yeridir. 8.haftamdayım şu an hala kusuyorum. Prilam dr verdi doktorum günde 2 defa alıyorum tamamen geçirmesede bir tık rahatlatıyor. 2gün öncede olipsin naneli şekerini keşfettim rahatlatıyor baya. Sadece simit ve tostla besleniyorum 3haftadır. İnşallah geçecek tek umudum bu🙏
Sibel87 Fatma_armutcu42 bende öyleyim 6+6 haftalık gebeyim..midem fena yemek dahi yapasım yok.kafam sersem gibi..ben bulantımın başlayacağımı anladığım an kuru kayısı,meyve,ceviz ,falan atıştırıyorum.midenin boş kalmaması önemli..
Zeynep_18 Fatma_armutcu42 ahh canım seni çok iyi anlıyorum beni mahfetti mide bulantısı kusmuyordum ama koku hassasiyeti ve mide bulantısı vardı. Çubuk kraker ve mandalina iyi geldi bana. Prilam kullandım bide şuan 21+3 yetim hâlâ ara sıra oluyor az da olsa doktoruna söyle ilaç versin😊
ekimannesi3 Fatma_armutcu42 bulantnız her gün var mı mesela. Benim de 6 haftalık birkaç gün önce başladı ama bugün yok gibi. İnsan haliyle korkuyor niye yok diye.
Sultan_g Fatma_armutcu42 benim de şiddetli bulantilarim oluyordu özellikle sabahları 13. Haftada azaldı sonra tamamen bitti şükür. Şimdi 15+3 günlük 🤲
Huzunluanne Fatma_armutcu42 Bende 8+5hqftalık hamileym kalp atışı olduğundan beri midem bulanıyo kusmadım hiç ama bazen dayanamıyorum hiç bişey yemek isdemiyorum ve ac oldugumda dahada fena oluyorum.bide kızım var ama onda böyle olmamışdım
Ozgeemrahh Fatma_armutcu42 merhaba canım 5 haftalıkken başladı bulantılarım suan 15+5 oldum hala daha devam ediyor prillam kullandım ilk baslar iyi geldi ama suan faydası yok su icerken bile midem bulanıyor tatlıdan nefret ettim tek turşu ile besleniyorum resmen Rabbim hepimizin yardımcısı olsun
ekimannesi3 Ozgeemrahh Sürekli mi olıyor peki. Ben 6 haftalığım birkaç gğn önce başlamıştı bugün yok mesela. 😑
Ozgeemrahh ekimannesi3 ilk zamanlar ara ara oluyordu bir gün var bir gün yoktu ama suan sürekli var ve benim aşırı koku hassasiyetim var mutfaga maskeyle giriyorum çamaşırları maskeyle asıyorum koku hassasiyetinden dolayı daha kötü oldum ben
Smsevde Fatma_armutcu42 benim de 5. Haftamda başladı. Yataktan hiç kalkamadım bile haftalarca. 2 aydır annemin yanındayım çünkü evimden bile tiksinmiştim. 5.haftamdan beri hiç yemek bile yapmadım. Hiç geçmeyecek gibi geliyor. 9 ay böyle gitcek diyodum ama Yarın 15. Haftama gireceğim ve 14. Haftamın başında %80′e yakın azaldı çok şükür. Bazı günler hiç bulanmıyor bile. Geçicek emin ol. İlaç kullanmak istememiştim en başta ama prilam sabah aç karna içince fayda sağlıyor kullanmanı tavsiye ederim.
Fatma_armutcu42 Ozgeemrahh koku hassasiyeti bende de var yağ, salça, sigara süt ,bunlardan nefret ediyorum
minikprensimmm123 Fatma_armutcu42 Moralini bozmak istemem ama canım geçmiyor gün boyu bende aynıyım hiç bir şey yemek istemiyorum ama zorla ilaçlarım olduğu için yiyorum suya biraz limon biraz da tuz atıyorum az da olsa hafifletiyor ama geri başlıyor
Fatma_armutcu42 minikprensimmm123 bunlar aslında çok güzel duygular ama işte biseyler yiyememek çok kötü genede şükürler olsun bu duyguyu bize tatdiran Rabbime 🤲
Minteha Fatma_armutcu42 5+6 çok şükür şimdilik bulantı falan yok. ilerleyen zamanlarda ne olur bakalım.