Yasden Kizlar benim dogumdan sonra misafirlerim gelip gidecegi icin suanlik sadece yaprak sarmasi yaptim 39+0 haftaligim benim hazirliklarim gec basladi ama siz neler yaptiniz yazinda biraz kopya cekim doldurayim su buzlugu 😀😀😀
mercimeginanne Yasden :) Yaprak Sarma Tatlı-tuzlu ve elmalı kurabiye (pişmemiş) Kek İçli köfte Sulu köftenin köfteleri Köfte tepsi çöreği Et döner (ev yapımı) Kavurma Et ve tavuk suyu Haşlanıp didiklenmiş et ve tavuk Vişne
Minikasya Yasden Canım poğaça. Tepsi böreği. Pizza. Mini kurabiyeler pişmiş tuzlu ve tarçınlı. Starbucks kurabiye pişmemiş. Sigara böreği. İçli köfte. Lahmacun. Şimdilik aklıma gelenler.
metehaninannesiii Valla bizde dünden mantı doldurduk baya yaprak sarması var önceden yesilfasulye felan var sulu köfte yaptık köfte yaptık o sekilde benim doğuma daha coook var da ben de bulantılardan dolayı yapamıyorum artık bunları yaparım
Yasden Pregnantttt haha misafir derken sonucta kaynanamda bi misafir diymi ben ona misafir gozuyle bakmazsam hep gelir 😀😀😀😂
mercimeginanne Yasden pişirdiğim kek 2 kişiye fazla geliyor o yüzden dilimleyip kalanı 4 dilim olarak alüminyum folyoya sarıp poşete koyuyorum öylece buzluğa atıyorum. Çıkarınca çözülüyor 100 derecede falan ılıtıyorum öyle tüketiyoruz :)
mercimeginanne metehaninannesiii ben yıllardır öyle yapıyorum dağılmıyor cnm :) buzluktan çıkarır çıkarmaz kızgın yağa atıyorum :)
Minikasya metehaninannesiii İçli köfteyi yapıp tepside buzluğa atıyorsun. Biraz donunca poşetlere alıyorsun. 10′ar adet falan mesela. Atıyosun difrize. Sonra çıkar biraz çözülsün. Kaynamış suya at haşla. İlk günki gibi. Ben bi yapışta mesela 80 adet falan yapıyorum. Difrize atıyorum. Yıllardır böyle yapıyorum.
Aylinsemih metehaninannesiii hayır dağılmaz annem yapıp satıyor hatta bazen önceden yapıp poşete koyup dolaba kaldırıyor ilk günkü gibi çıkıyor valla
Cigdemidil mercimeginanne Ben bu konulara yabancıyım. Misafir geldiğinde pratik şeyler araştırıyordumda. Direk normal yapıp pişirmeden buzluğa atıyorsun yani hmmmm :)
metehaninannesiii mercimeginanne heee sen kızartıyorsun kuzum o bana çok ağır geliyor bende hasliyorum dağılıyor o yüzden artık yapıp atmıyorum
metehaninannesiii Minikasya bendr aynı bu şekilde yapıyorum ama dağılıyor çevremdekiler de dağıldığını söylüyor sizinki maşallah iyi duruyor
mercimeginanne metehaninannesiii ben beğenmedim haşlanmışımı tadı tuhaf geldi o yüzden kızarmış favorim 😂
mucizemm_3 metehaninannesiii annelerde senelerdir koyuyor dağılmıyor bende koydum denedim bişey olmadı