Userkbr merhabalar 3 sene önce normal doğum yaptım. suyum önceden gelip yatışım yapıldıktan sonra kendi sancılarım geç gelmişti fakat açılma 4 cm de kalınca suni verildi. suni sancı açılmayı hızlandırdı açıkcası. eşim her sancı geldiğinde bel hizama masaj yaparak sancıları karşıladım. hastanenin banyosunda sıcak su altında sancıları çektiğim de oldu ki en güzel tarafı oydu. daha rahattım. ne zaman ki sancılar tavan yaptı belli ki bebek sınıra dayanmıştı. hemen çatala aldılar. doktorum sakince yapılacakları anlattı. uzun ve derin nefes alıp ıkın dedikçe ıkınmamı, bırak dedikçe nefesimi bırakmamı söyledi. çenemi göğsüme dayayıp, mümkün mertebe çatala yani doktorun olduğu kısma daha da yaklaşıp yanlardaki tutacaklardan tutarak nefesi makata doğru vermek gerekiyor. 2-3 ıkınmam da bebek çok yavaş indi aşağı ki benim kız baya yukardaydı. baktık nefesim yeterli gelmiyor ebe yan tarafımdan yüksek bir platforma çıkıp benim hizama gelip ben ıkındıkça karnıma bastırdı. asla acı veren bir olay değil bu arada. doktor da durumun gidişatına göre vajina girişine uyuşturma iğnesini yaptı, o an farkettim ama iğne de acıtmadı. çünkü onca saat çektiğim sancılardan sonra doğum anı en kolay andı. ve inanın karnınıza bastırma olayı doğumu daha da hızlandırıyor. eğer ıkınmada yetersizseniz. son ıkınmamda kuvvetlice nefesimi toplayıp sağlam ıkındığımı hissettim ve kendimi bırakmamla yukardan bebeğimin bana gelmesi bir oldu :) doktor bebeğimi sessizce çıkarıp kucağıma vermişti o an yani. beklemediğim bir andı. hem içimden diyorum galiba yine ıkınamadım diye hem de bir rahatlama seziyorum. meğer sessiz sedasız gelmiş bizimki. gelir gelmez göz göze geldik. ten temasından sonra yan tarafta bekleyen yenidoğan doktoruna teslim edildi ve biraz mıncıklanıp cana getirilip ağlaması duyulunca giysileri giydirilip bana teslim edildi emzirmek üzere. o esnada benim de dikişlerim yapılıyordu. aslında doktorum tek kesi atmıştı ama bebeğim eli yüzünde geldiği için doğal olarak 2 yerden de o kesmişti. şükür hiç sıkıntı yaşamadım ne dikiş anında ne sonrasında. 4-5 gün sonra kaşıntı olmuştu, onun için de doktorumun verdiği ince uçlu tüplü bir krem çok rahatlattı beni. o da 1 günde geçirdi desem yeridir. o derece kuvvetli bir kremdi. sonuç olarak nefes kontrolü hem sancı esnasında hem ıkınma esnasında çok önemli. sakince, bağırmadan nefesinizi doktorunuzun veya ebenizin direktifleri doğrultusunda alıp verdiğinizde her şey kolay olacak inşallah 🌸