B-syhn Aysenturnaaa porsiyon olarak misal az yağlı yada izgara köfte 4 adet, 8 yemek kaşığı sotelenmil et,tavuk. 14 adet hamsi 2 büyük balık, 9 yemek kaşığı etli sebze, 9 yemek kaşığı kurubaklagil. Gibi gibi
rojinnkaya Arkadaşlar ben de 26. Haftama girdim 8.5 kg aldım 😞 aşırı bir yemem yok ama fazla aldım yürüyüş yapıyordum ilk başta sonra bebek çok aşağıda diye doktor izin vermedi şimdi yine başladım. Açlık şekerim de 97de çıktı. Önere bileceğiniz bir beslenme fikri var mı acaba ?
Egeligif rojinnkaya bence bir diyetisyen den yardım alın çok takiuorsaniz kilonuzu ama bence haftaniza göre gayet iyisiniz sadece şeker için yardım alsaniz iyi olur
Balezgi Basak26 arkadaşlar başlangıç kilonuzu bilmiyorum ama artacak tabii ki . Bu yaşadığınız strese değmez. Nolmuş yani 12 kilo alsanız? Bize dayatılan şu güzellik normlarından sıyrılalım artık. Ben dışarda bi hamile görsem ne güzel bir şey diye sevgiyle bakıyorum. Size de aynı şekilde bakıyorlar emin olun❤️
Basak26 Balezgi zaten son aylar artacak normal doğum istiyorum zayıf hamile kalmadım doktorum fazla kilonun zorlaştırdığını söyledi çok almamı tavsiye etmedi. Herkesin fikri farklı tabii kimi 20 kilo alır takmaz kimi eben gibi 10 kilo ile kapatmak ister
Mymom_61 Balezgi o kadar mesaj okudum tek mantıklı olanı bu helal olsun arkadaşım . Çok kilo almim aman plates aman spor aman diyet o diyet zaten zulüm gibi bir şey şekerin veya herhangi dikkat etmen gereken bir şey yoksa ye ya hu. Herkesin bünyesi farklı kimi almaz hiç kilo alır kimi verir kiminin midesi bulanır kiminin bulanmaz. 30 kilo alip bir kaç ayda veren var az alıp veremeyen de yani herkeste bir fit görünme çabası anlam veremiyorum çoğu da normal doğum için onu da anlarım ama siyrilalim artık şu kalıplardan. Bende hep zayıf bir insan oldum 29 . Haftam 11 kilo aldım napim yani fit değilim diye kendime zehir mi edeyim hamileligimi dünyanın en özel şeyi ya keyfini çıkartın 🤗
Mayisbali MihrimahSerra dün az çıkıp dolaşalım dedim bugün boğazım ağrıyor ben en iyisi eve yatayım, yapacak bir şey yok 😅
Balezgi Basak26 işte başlangıç kilosu önemli siz en fazla 9-10 kiloda kapatsanız daha rahat doğurursunuz sanırım. Sağlıkla olsun🙏
Egeligif Basak26 canım takılma derim bu kadar dengeli beslen azicikta hareket et ben 65 ile hamile kaldım şu an 39. Haftadayim 77 kiloya yakınım ama bunun 3,5 kg şu bebek bir o kadar da eşi suyu ödem falan oluyor. Yani bana 4 kilo falan kalacak doğumdan sonra ki zaten bebek emerkende depoları kullanıyor öyle çok tatlıya abanmaz isen 6 ayda Max eski kilonun bile altına inersin. Zaten sağlıklı olan min 9-12 kilo arası kitle endeksine göre kilo almak gerekiyor. Yoksa sonrasında senin vücudun alarm veriyor☺️
Basak26 Egeligif zaten o kadar almayı planlıyorum onun için uğraşıyorum yani 10 12 arasında kalsın ekstra almasın diye doktorların önerisi de o. O kadar takmıyorum ayrıca burda ben gibi düşünenleri gördüm birbirimize yorum yaptık yoksa oturup bütün gün kilo almamam lazım ya da canım bir şeyi istediğinde yememem lazım diye düşünmüyorum 5 kilo alan 30.haftada ne güzel bende öyle istiyorum dedim neden bu kadar şey oldu anlamadım🤷
Basak26 Egeligif uğraşıyorum dediğim de yukarıda da yazdığım gibi yürüyüş yapıyorum çok tatlı ekmek yemiyorum bu. 12 kilodan fazla almak istemiyorum diye takıntılı mı oldum anlamıyorum hamileyim diye salıp çok mu kilo almalıyım bunu şahsınıza söylemiyorum biri daha yazmış ondan diyorum görende 40 50 kilo ile hamile kaldım 5 kilo aldım onu takıyorum sanacak
saresare Ben de hamileliğimi öğrenene kadar yani ilk 5 hafta yoga yapıyordum .öğrenince ara verdim bulantılarım başladı çünkü. 17.haftada Hamile pilatesine başladım haftada 2 gün yapıyorum . Yürüyüş yapamıyorum maalesef.
Egeligif Oyacool canım çok güzel yazmışsın ama squat doktorlarca 32. Haftadan önce açıklığa neden olabildiği için önerilmiyor. Sadece bunu belirtmek istedim. 3 . Trimesterda başlanması daha uygun bir hareket inşallah kolaylikla bebisini kucağına alırsın🙏
Oyacool Egeligif yanlış biliyorsunuz. Benim 9 ay boyunca halter kaldıran tanıdığımda var maraton gibi koşuya çıkanda hatta 7. Ayında amuda kalkan yogacı hamile arkadaşımda. Hamilelikte hiçbir hareket sorun teşkil etmez yeterki bilinçli yapılsın. Spor önermeyen doktorda ne bileyim neye göre doktor.hamileliğinizde sorun varsa her hareket sorundur zaten kimse evde kendi başına spor yapmasın bilen eğitimli insanlarla yapsın ben 16. Haftamdan beri yapıyorum ve 28. Haftamdan itibaren bebeğim başaşağı pozisyonda doktorum sağlığından çok memnun hiçbir problem yaşamadık . Sizede iyi doğumlar dilerim 🙏🙏
Sisi rabiakeles merhaba bir hoca eşliğnde mi yapıyorsunuz yoksa evde kendi kendinize mi? Önerebileceğini videolar var mı youtube üzerinden ☺️
rabiakeles Sisi hoca eşliğinde stüdyoda yapıyorum titizliğine güvendiğim hamilelikten önce de gittiğim bir yer. birebir oluyor derslerimiz benden başka kimse olmuyor o saatlerde
minikfare1 Symtzdn kilomu kontrol etmek için değil ama 4 yıldır aralıksız spor yaptığım için hiç ara vermeden pilates ve yürüyüşe devam ediyorum. Pilates hamile pilatesi olduğu için kalori harcama bakımından çok yeterli gelmiyor yürüyüş daha destekleyici bu konuda imkanı olan sağlığı bebeği izin veren herkes yürümeli. Beslenme olarakta 49 kg ile hamile kaldım beslenme uzmanıyla çalışarak 33. Haftaya geldik sağlıklı besleniyorum ama ister istemez porsiyonlar büyüdü bebeğe yeterli olması açısından besinler çeşitlendi. Karbonhidrat paketli gıda ve şeker tüketmeme rağmen şu ana kadar beklediğimden fazla kilo aldım biraz da bünye meselesi diye düşünüyorum. Sağlıkla alınan kilolar doğumdan sonra çabuk ve sağlıkla gider inşallah 🌸
Bencisuce Lilbabymom normalde hiçbir sakıncası yok ama Leslie biraz hızlı tempoda yürüyor. Bence tempoyu biraz düşürürseniz daha iyi olur.
Karbeyaz12 Canncmm valla 38deyin şuan cok tuvaletin geliyor 35dk yürüyorun ortalama, 34ten önce 1 saat yürüyordum:)
Eylul2797_ dileksak ya ben kilo kontrol icin degilde rahatlamak gevsemek icin yoga yapmak istoyorum bildiginiz bi program falan varmi tele indirecek
dileksak Eylul2797_ maalesef tel uygulamalari hakkinda bir bilgim yok. Ama yapmadan once doktor onayi alin lutfen
gmzrk Symtzdn yedklerime çok dikkat ediyorum zaten kilolu hamile kaldım pilates ve yoga haftada ⅘ gün yapıyorum çok rahatlatıcı zira sırt ağrım çok. 22.haftamdayım 3 kilo ile devam ediyorum birde her gün yürüyüş yapıyorum
Rat Yediklerime dikkat etmiyorum🙄 hiç harekette etmedim. İlk 3 ay kese aşağıda diye birşey yapmamıştım sonra Covid oldum 1 ayda anca negatife döndüm o süreçte yine çıkamadım yürüyüşe bile. Ardından böbrek taşı sorunum ve idrar yolu enfeksiyonum oldu yine yürüyüş falan yapmadım. Şimdide okadar alıştım ki sürekli evde olmaya hareketsizliğe 26+5 teyim. 8 kilo aldım ilk 3 ay 3 kilo verdiğim halde. Eğer onuda sayarsam kilo verdikten sonra aldığımı 6 buçuk ay olmadan 11 kilo almış oluyorum. Hamur işi çikolata abur cuburda tüketiyorum. Keşke sizler gibi yapsaydım bende 🤷🏼♀️ Bakalım 4 hafta sonra şeker yüklemesi olacak dilerim birşey çıkmaz onca yemeğe😞 herkese sağlıklı doğumlar…
Basak26 Rat inşallah çıkmaz şekeriniz bende martta baktıracağım. gerçekten kilo bir yerde sağlık için ama sizin mecburi olmuş başınıza gelenlerden önemli olan psikoloji sağlıkla kucağınıza alırsınız inşallah 💐
Rat Basak26 inşallah çıkmaz öncesinde anlaşılıyor mu acaba çünkü ailesinde diyabet geçmişi olmayandada duyuyorum çıkabildiğini. Benimde şeker yükleme testim 4 hafta sonra bu hafta daha kontrolüm vardı 26+5. Haftayım. Hiç bir hamilede olmasın umarım herkes sağlıkla geçirir. Bende bundan sonra daha dikkatli olmaya ve hareket etmeye özen göstereceğim sayenizde. Şimdiden sağlıklı bir doğum olmasını diliyorum sizin için 🥰
Basak26 Rat galiba anlaşılıyormuş benimde canım bu aralar çok tatlı istiyor pek sevmem normalde benim daha erken 22 hafta martta 24 haftada gel bakalım demişti umarım çıkmaz ya sizede Bend3 de kimsede ama canınızı sıkmayın çıksa da diyet veriyorlar galiba hallederiz Allah büyük umarım kolay Bi hamilelik olur güzel doğum olur hayırlısı hakkımızda 🐣