kronikyorgun Bu konuda ben de sizinle bildiklerimi paylaşayım sevgili hamileler. Sgk çalışanıyım. Normalde sağlık uygulma tebliğine göre %200 e kadar muayene ücreti alabiliyorlar. Burda sıkıntı yok. Ama bu ücret ayakta ve yatarak tedavilerde değişiklik gösterebilir. Fatura meselesine gelince. Fatura alıyorum ama pahalı diyen arkadaşlar aldıkları şeyin fiş olmadığından emin olsunlar. Her muayeninzde ayrıntılı fatura isteyiniz. Çünkü fatura istemediğinizde size aslında vermedikleri hizmetin ücretini sizden alıyorlar. Ancak ayrıntılı faturalarda bunu gösteremedikleri, sgk ve maliye ile başları derde gitmesin diye pat diye size fiyatı düşürüyorlar. Hakkınızı yedirmeyin ve çevrenizdeki insanlara da anlatın.
zuura kronikyorgun peki ayni sey dogum zamaninda da gecerli mi , dogumda sgk nin belirlemis oldugu bir ust sinir var mi yoksa dogumda istedigi kadar alabilir mi??
Mihri-musta zuura Google a “sgk ile anlaşması olan hastanelerde muayene ücreti” yazıp arama yapın, ilk çıkan “gss.sgk” sitesine girin. Sonrasında yönlendiriyor site adımları takip edebilirsiniz 🙂
merwerkan1903 Mihri-musta öncelikle tesekkürler böyle bilgiyi bizimle paylaştığınız için dediğiniz yere girdim fakat orada 2-3 tane ücret yazıyo hesaplamayı nasıl yapacağım yardımcı olur musunuz?
merwerkan1903 Mihri-musta birtanesinde sgknın hastaneye ödediği tutar yazıyo birinde alınabilecek en fazla ilawe ücret tutarı yazıyo birde muayene katılım payı yazıyo alınabilecek en fazla ücret oranında da %200 yazıyo
feyzosvemercimek Ben geçenlerde bir yerde görmüştüm özel hastanelerde girişte alınan imza ya da el izi de bu fiyatı kabul ettiğinize dair yazıyordu ne kadar doğru bilmiyorum ama biri neden böyle bir uygulama olduğunu sorunca öğrenmiş
Demir O halde ayrıntılı faturayı istemeden hiçbir şekilde ne imza ne de el izi okutmamamız gerekiyor.Gittiğim hastanede daha önce bir arkadaşımız bu yöntemi uygulayıp kendilerine verilen fiyatın 2,3 katı altını ödemişlerdi. Saf’lığımıza sağlık.Biz neden üstünde durmuyorsak.5 ayda 40 tl de zam geldi üstelik.Kesinlikle üstünde duracağım artık👍🏻
Duamm Hatice3 doktor muayinesinden sonramı istedin cnm biz işlem yaptırırken girişte direk ödüyoruz 50 tl
Melisahsendursun Kizlar ben hic ozele gitmedim acaba her hastane farklimidir yoksa hepsinin belirli aldigi ucret varmıdır
Prensesannesiiii Hatice3 bende özele gidiyorum 40 tı muayene ücreti şimdi 55 olmuş ama hiç fatura istendim 😱
Charlotte Medicana, medicalpark, ve Liv hospital için 200 sen aşağı muayene parası vermedim en son 225 ti medicana, yasal değil mi şimdi bu yaptıkları iş???
Ebruuuu64164 Nergs199 hangi hastahane 200 çok değil mi galiba SSK geçerli olmayan bir hastahane sizinki
Nergs199 Ebruuuu64164 bursa da medicana da docente gttik sskyla anlasmasida var .bide olmasa napcax bilmiyom