dugmeninannesiii Mayisbali 25 ten sonra yapılıyor die biliyorum canım ama benim doktorumda söylemedi ben sordum yaptıracakmıyım diye
Mayisbali dugmeninannesiii bi dahaki kontrolüme bayağı var bakalım bende çok araştırdım çok kararsızım yaptırıp yaptırmamak adına 🤷♀️
isimsizbiranne Balezgi kesinlikle yaptırmalısın kesmek derken neyden bahsettin anlayamadım ama kutu kola gibi bi şeker yüklü içecek içiyorsun meyvesuyuna benziyor tadı da bi saat sonra kan veriyorsun bu kadar iki üç dilim baklava yemiş gibi oluyosun yani onu içince hiç mi tatlı yemiyorsun hamileyken 😁 bu arada sağlık ocağında yaptırmanı tavsiye ederim daha kolay oluyor hastanelerle uğraşmaktansa
Balezgi isimsizbiranne yok ben hurma dışında tatlı yemiyorum. Baklavayla aynı şeker olsa git tatlı birşeyler ye derlerdi. Çok yük geliyor bana o şeker. Diyet verecek diye de içime sinmiyor. Cihazla ölçüm yapayım istiyorum
Smmom95 Balezgi hiçbir zaman zorlamadı beni şeker yüklemesini de istemediğim için sağlık ocağında açlık tokluk şekerine baktır o zaman bi dedi ona baktırdım oda normal çıktığı için sorun olmadı yaptırmak istemiyorsan sende şeker testini açlık tokluk şekerine baktır sonuçlarını doktoruna gösterirsin
Dryalp Sevilay_47 evet sağlık ocağında yaptırdı. Her ay baktırıyorum hatta şekerime baktırcam dersiniz hem tsh hormonuna felan baktırırsınız faydası oluyor kan alıyorlar aç karnına sonra iki saat sonra gel diyorlar yemek yedikten sonra ama siz bir saatlık baktırmak istiyorum dersiniz açlık 95atında tokluk 140altında olması gerek
Sevilay_47 Dryalp anladım saglık Ocagı nın baktıgını bilmiyordum baktracam artık 25 haftadayım ben dikkat etmek gerekiyor
isimsizbiranne Balezgi tabi sizin bilceğiniz iş bendr başta istemiyordum korkuyodum sıkıntı olur diye ama öğrendim ki gizli şeker olabiliyormuş buda bebek doğduktan sonra sıkıntı çıkarabiliyomuş ve kanıtlanmış bir zararı da yok yüklemenin o yğzden yaptırdım güzel çıktı çok şükür inşallah siz de yaptırmazsanız da sorun yaşamazsınız 🤗
Dlrzh Balezgi ilk hamileliğimde yaptırmadım bunda da yaptırmayacağım doktorum da şeker yüklemesi istemedi açlık tokluk bakalım dedi onu yaptırdım
Balezgi esmerrmm yok şeker hastası olmazsınız da şeker yükleyerek tespit etmek işin kolayına kaçmak oluyor. Her gün şeker cihazıyla ölçüm yapmaya üşenmeden yapmalı bu işi👍🏻
T-aksoy Ben şahsi kararımla yaptırmamayı seçtim sıfır şeker bi tüketim şeklim yok ama toz şeker hiç kullanmıyorum, şekerli gıdaları çok çok nadir tüketiyorum. Öyle abur cubur tüketmiyorum. Doktorda sen nasıl istersen dedi.
Dlnugurlu Balezgi ben de gerek duymadım sağlıklı olmadığını söyleyen doktorlarda var riske atmak istemem iki dilim baklavaya değer diyorlar ama o gerçek şekerden yapılmış bir içecek değil içinde yapay şeker var zaten açlık ve tokluk kanı verirseniz oradaki sonuca göre doktor gerek görürse ister ben öyle yapmıştım değerlerim normal çıkmıştı o yüzden yapmadım yapana da saygı duyarım 😊
Isilhanim87 Dlnugurlu merhaba 2 baklava degil , 7-8 baklavaya denk geliyor :) bir anda en yuksek seker seviyesine ulasmak icin.
mucizemm_3 Balezgi bende istemedim. Açlık tokluk yaptırdım normal çıktı sabah aç karnına kan alıyorlar 2-3 saat sonra kahvaltı yapıp gidiyorsun o zamanda tokluk şekerine bakıyorlar o normal çıkarsa şeker yüklemesine gerek duyulmuyor