Bsra06 Doktorum bana yan gel yat dedi ilk hafta tabiki yatamadim 35.haftam temizlik bulaşık çamaşır bitmiyor… âniden yerinden kalkma yavaş kalk yavaş otur dedi kırmızı et ve sebze ye bol bol ye dedi…
Babyisot Ozgesapmaz tam 3 ayı doldurdum ve 4-5 kilo almışım 55-56 kilo civarı hamile kalmıştım şuan 60im hızlı kilo aldım diye endişeleniyorum ama boyum da 170 öyle çok sırıtmiyor
Ebruu32 bircivcivannesi kaçıncı haftalarda diye sorsaydın daha net bir soru olurdu herkes in haftası farklı ve dikkat etmesi gereken şeyler farklıdır
Lulemom Elf-Brcntrk aynen bende öyle. Abue cuburla çok aram yoktur. Şimdi yememem gerek ya canım sürekli istiyor 😂
nrg4958 sadece 6. haftada ilk muayenede az ve sık sık yememi, sucuk salam sosis çiğ balık vb yenmemesi gerektiğini, günlük hareketlerine devam etmemi , kafeinde 200mg ı geçilmemesi gerektiğini söyledi. hamilelik hastalık değil keyfini çıkar demişti. sonraki muayenelerde hep bebekle ilgili konuştu beni kendi halime bıraktı 😄
bukabu Kucukkedi evet doğru ben yağsız yapıyorum bazen az tuzlu bazen tuzlamıyorum :) yine de herseyin azı karar :)
istanbul3434 Senrm elimi yanlislikla yikamadan agzima degdirirsem toxoplazma riski oldugu icin. Ayni sekilde sebzeleri de sirkeli suyla iyice yikamak ve evde kedi varsa kumunu ellememek gerekir derler ya bunlar hep toxoplazma parazitinden korunmak icin.
Aycmmm Senrm toksoplazma diye bir bakteri var eğer negatifseniz ve hamilelikte toksoplazma gecirirseniz bebege kalici zararlari oluyor malesef. Toksoplazma da ciğ et, temiz yikanmamiş yesil yaprakli sebze salata ve kedi kumun dan yani kedinizde bu mikrop varsa ondan gecebiliyor.
kukiveannesi bircivcivannesi dip balığı, sakatat, paketli yiyecek, gazlı içecek, adaçayı, sosis-salam yeme. Bol su, meyve, sebze, yumurta, çerez ye. Yiyemediğin zaman kendini asla zorlama bebek zaten bi şekilde beslenip büyür. Bol yürüyüş yap. Bunlardı🌸
Ererbebek kukiveannesi aman allahım ada çayı iyi değilmi tam tersi dediler dün bana 2 bardak içtim ben 5+5 gün bişey olurmu acaba
AysLLL bircivcivannesi onlara yetismek mumkun degil ki 😁 3 beyazi kes kilo olarak doner meyve sebze kuruyemis bol bol yogurt peynir yuruyus pilates verdi norml dogum icin risk yoksa cinsellige dikkatli devam edeblirsin dedi ani hareket kasilma belden yuklenip egilme yorulana kadar is yapma dedi sabah uyaninca ılık suyla basla ve gun icinde en az 2 lt su bol bol erik kayisi suyu veedi ki daha 15. Haftamiz doguma kadr daha neler duyarim bilmiorum 🤔
kukiveannesi zerana ilk doktor kontrolümde ilk gebeliğim olduğunu duyunca birde eğer bikmiyorsanız diyerek yiyip yememem gereken şeyleri saydı bu kadar sonraki kontrollerde ise sorun var mı diye soruyor kendi anltmıyor öyle 😊
zerana kukiveannesi işte öyle olması lazım zaten. Yani Allah sıkıntı vermesin. Problemli gebelere çok tavsiye veriliyor.
Srpl07 zerana Ama ilk defa anne oluyoruz hiç bişey blmyoruz. Mesela ben parmak uçlarına kadar uzanmanın zararlı oldgunu arkdaşlarımdan öğrendim. Bebeğin kordonu kopabilirmiş Allah korusun yüksek biyere çok uzanma sonucunda. Böyle şeylerde uyarmalı söylemeli. Eğer bişey konuşmayacaksa uyarıda bulunmayacaksa neden özele gidiyoruz ki ultrasona bakmayı devlettede yaparlar.
zerana Srpl07 :) koca karı inancı o yaaa :) ben kendim sordum bunu doktoruma. Birley olacak olsa ben bu konuda uyarırdım telaşlanma uzanmakla rğilmekle düşmez emanet değil dedi :) ki alanında çok iyi mükemmel bir doktro şehir dışından tüp bebek tedavisine gelenler var :) itimadım tam.
Duygucnr Srpl07 oyle bisey mumkun degil kordon cok uzun canim sen biyere uzaninca boyun uzamiyor ki kordon o kadar uzun ki bebegin boynunu 4-5 kere sariyor bazi bebeler oyle doguyor yine de kopmuyor. Ben sordum doktoruma boyle seylerle kendini korkutma dedi gunluk ne is yapiyorsan simdi de yapabilirsin dedi
Balezgi Srpl07 uzanmanın kordonla değil de karnımızı yanda taşıyan round ligament var. O gerilirse iç kasılmayı arttırır ve erken doğumu bile başlatabilir. Kordonu makasla kesiyorlar. İstesen koparamazsın☺️👍🏻
Seda_nrr Srpl07 aynen öyle.Ama dr u değiştirmekte istemiyorum kendimi kötü hissederim biliyorum.Diyorumki böyle güzel Bilgi veren doktorlar nerde acaba :) Magnezyum kullanayımmı ? Migrenim var ne yapayım ? Folik asidin bile markasını söyledim yine gitmiş kötü bir folik asid yazmış.Yazmak zorundayım ama sizin söylediğiniz iyi bir folik asid reçetelenmiyor deseydi bari yorum bile yapmadı.işte hem prof oluşu hemde çok övüyorlar o yüzden ona gittim ama sıfır bilgilendrme beşinci çocuğum sanki 😬
Srpl07 zerana çamasır sererken biraz uzansam ağrı oluyor ama daha ben soramadım doktora. Arkadaşımda yeni hamile kaldı başka özel hastaneye gitmiş kan testi yaptırmaya orda doktor yarım saat şöyle yapma böyle yapma uyarılarda bulunmuş hamilelikte şunlar şunlar olabilir falan anlatmış bilgi vermiş hep, bizde öyle bişey olmadı, benmde istedgm öyle bi doktordu. Denk gelmedk ama hayırlısı napalım 😊
Aycanmbenim zerana benim arkadaşım uzanıp dolap silmeye kalkmıştı 6. Ayda kordonda sıkıntı olmuştu tabiki kopma abartı ama düşük tehditi yaşadı ben hamile kalınca ilk uyardığı şey sakın uzanma yukarlara ne yaşadığımı ben biliyorum dedi. Allah korusun