denizkizim kızlar kafam çok karışık. devlet hastanesinde normal doğuma doktor girmiyor diyorlar. ebeler doğurtuyormuş. bu ne kadar güvenilir sizin bu konudaki görüşleriniz neler. ben devlette doğurucam korkuyorum.
Himom denizkizim her devlet hastanesi öyle değil diye biliyorum sen hangi şehir hangi hastanede düşünüyorsun
Senayyalcin denizkizim Devlet hastanesinde de doktorların girdiği oluyor özel devletden daha iyi veya kötü değil buna inanmayın ve devlet hastanelerinde o kadar doğum yaptırılıyor heralde ebeler de işinin ehli olmuştur zaten.
Gurbetkusu_43 denizkizim bilgeyazici Canım normalde de doğum ebelerin işidir doktorun değil aslında. Ben yurt dışında yaşıyorum burada da öyle doktor zorunlu olmadığı sürece doğuma girmiyor ebeler Doğumu yaptırıyor. Ebelerin eğitimi de sırf doğum üzerine ama doktorun öyle değil. O müdahale gereken yerde giriyor.
busbusssss denizkizim ebeler sancını karşılıyor son anda doğumhaneye alınınca doktor gelir. Eğer riskli bir durum yoksa gelmez bile. Ebeler zaten her şeyi biliyor gösteriyorlar normal doğum için doktora ihtiyaç olduğunu düşünmüyorum
Aysegulbaz63 Bu sadece devlette degil ozelde de ayni doktorun girebilmesi için ek ücret odemeniz gerekir
SeymaK Aysegulbaz63 öyle şey mi olur canım özelde hep doktorlar giriyo doğuma ilk defa böyle bisey duydum yakınlarımdan doğum yapanlar vs normal kendi doktorları dogurtuyo tabiki ebe de oluyo ama öyle ayrı para vermek falan yok
Aynur-13 Aysegulbaz63 hayır tabiki de özelde doktorlar doğurtuyor tabiki de istediğiniz özel bi doktor varsa mesai saati dışıysa ve hastanede değilse ekstra bi ücret ödüyorsunuz
Himom denizkizim şehir hastanelerinde doktor giriyor diye duydum ama diğer devlet hastanelerini bilmiyorum 😐
Huzurmelegim_28 SeymaK hastanesine gore degisyor kardesim doktoru cagirmisti ek 500 tl odedi doktorun gelmesine
SeymaK Huzurmelegim_28 gündüz müydü peki çünkü mesai saati dışındaysa ek ücret tabiki ödeniyo ama onun harici ilk defa duydum ki mesai saati dışı bile olsa kendi doktorunuzu arattırmazsanız yine o anki nöbetçi doktor ek ücret olmadan yaptırıyo doğumu doktorsuz olmuyo yani
nilarya Huzurmelegim_28 nöbetçi olan sizin doktorunuz değilse ve ben doğuma kendi doktorumun girmesini istiyorum derseniz ekstra ücret ödüyorsunuz
anneadayi33 Himom şehir hastanelerinde doktor girmiyor sadece kontrole gelir hafta içiyse o da iki yakınım yaptı doğum girmedi
Merve_kucuk denizkizim Bende devlette doğurdum. Ebelerin görevi degilmi ki zaten doğum yaptırmak. Ben bir sorun yaşamadım 🙂
Huzurmelegim_28 SeymaK ozel hastanede kendi dokturum geliyorsa hastanesine gore degisiyir ama bu durum
Huzurmelegim_28 SeymaK suan kendim 14+6 devlete gidiyorum suan devlette devam etmeyi dusunuyorumm devlette dogurmayi dusunuyorum
SeymaK Huzurmelegim_28 mesai saati dışında kendi doktorunu istiyosan ek ücret oluyo zaten canım ama çağırmasan dahi nöbetçi doktor giriyo yabi doktorsuz olmuyo dogum sonucta arkadaş özellerdr de sadece ebeler yaptırıyo demiş ya ona şaşırdım