Agnes 20.haftamda detayli ultrsonda bagrsak parlakligi gordu gittigim merkez. Ordan sonuclarmi alip kendi kadn dogumcuma gotrdm ve bana fetal dna yapilip bebekte down sndrmunu ogrnmemz lazm ddi. Beynimden asagya scak sular dokuldu. Ordan ckip 2.ye bska bir merkeze detayliya grdim. Bu sefer kalpte ve bagrsakta parlaklik mevct dedi. Ama burun ve ense de sknti olmadigi icn fetal dna ya gerek yok dedi. Ben yaptrdm temiz geldi ama bu sadece down sndrmu olp olmadigi ile alakali supheyi ortadan kaldriyo. Diger sebep olan hastalklar icin takip altndaym. Kalpteki parlklik icin fetal eko yapilsn bebege dediler. Ne ise yaricak ki dedm. Yani önden bilgi sahibi olursun kalpte hangi sknti var yada yok dye ama zaten bebek dogdugunda kardiyoloji uzmani tarafndan bebegn incelenmesi gerekiyo dedi. Ona gore dodgdugnde eko cekilip bakilcakms. 28.haftamdaym hala parlaklik devam ediyo 😑 dogdugunda ortaha ckicak hrsey. Bu parlaklk sbebi down deglse kalpte delik olabliyormus, genetik de varsa kalp rhatszligi ondan bebege aktarlms olabliyomus, kalpte bi sknti ckiyoms. Bagrsak parlakligi icinde, bagrsak kisaligi olabiliyoms ve dogunca tedavi gormesi gerekiyomus gelisim geriden geliyomus yoksa beslenemiyomus. Bir suru sey saydilar. Artk biraktm dusunmeyi. Olcagi varsa olcak hersey allahtan. Dua etmekten bska bisey gelmiyo insanin elinden. Umarm bebeklermz saglklidir 🤗 yani cok fazla kafana takma. Sdece down sndrmu degl ki parlaklik olmasi, bir suru bska skntilarda olablr. Suanda o parlaklklarin ne durumda oldgnu gittigin doktor takip edicek. Hayrlisi allahtan..