Tanriverdieesra kelebegims bende tam bugün 34 haftalik oldum uc aylarin baslangicinda 3 gün oruc tuttum ve nasip olursa yarın da tutcam
Diyetisyenanneee kelebegims bunu doktoruna danışmalısın bence. Burda yorum yapılacak bir konu değil bu sizin bünyenize gebeliğinize ve bebeğinize bağlı en doğru yönlendirmeyi doktorunuz yapar ama şahsi fikrim birçoğumuz Allaha ve peygamberine sünnetine inanıyoruz ama farz bi oruç olmadığı için kendinizi zorlamamanızdan yana 🙏🏻
Ftmhz _Elifffffff_ bn 11 haftalık hamileyim üç ayların başında 3 gün tuttum inş yarında tutucam bi sıkıntı yaşamadım çok şükür
BirMuallime kelebegims canım bi tanıdığım ramazanda 3 gün tutmuş sonra 35. Haftasında doğum yapmıştı ama ondan mı bilemem 🤷doktor tutmasaydın falan demiş ama bebekte bi sorun olmamıştı şükür.
1Anne2Bebek1Kopek kelebegims bebeginiz de boyle bi sorun varsa bence tutmayin sonucra gebelikte saglikli beslenmek ve su icmek gerekiyo. Gebeliginiizn seyrini en iyi doktorunuz takip ediyo bence doktorunuza danisin… Ve artik buyumus zorlamayin derim..
Esra6129 kelebegims canım ben doktora sordum kesınlıkle tutmamalısın dedı bebegını düşünmüyor musun sen dedı gebelikte böyle şeyler yapıyorsunuz sonra bebek doğunca neden güçsüz neden zayıf dıyosunuz dedı
Esra6129 kelebegims ben Ramazan orucu ıcın sormuştum tabı birgünde kilosu etkilenmez ama yine de sakıncalı olduğunu düşünüyorum ben
Vildan_B 29+6 haftadayım bende tutmak istiyorum ama antibiyotik kullanıyorum şuan geceden içsem, niyetimi sabaha bıraksam acaba nasıl olur tutabilirmiyim acaba ? Devlet hastanesine gittiğim için doktora sorma şansım yok. 😏
kelebegims Vildan_B nafile oruç için sabah niyet edebilirsiniz diye biliyorum kaza tutacaksanız imsaktan önce yiyip içip öyle niyet edin sabaha bırakmayın
kelebegims Esra6129 tutmamaya karar verdim zaten sağlık sıkıntımız var benim yüzümden bişey olmasın sonra onun vicdan azabını çekmek istemiyorum😔
Zeyzey77 kelebegims evet sakıncalı. Bebeği etkiliyor . Bebek beslenemez ve sende besinsiz kaldığın için halsiz olursun. Kızın biri kaç sene önce nstye girdi. Bebeğin nabzı filan yavaşlamış nst de sorun çıkınca doktor kızdı git bir şeyler ye gel tekrar bakalım dedi. Bebek besinsiz kalmış
_Elifffffff_ Ftmhz allah kabul etsin canm 🤲bende hamile olduğumu bilmeden 10 gün oruç tutmuştum çok şükür birşey olmadi😄
Zeyzey77 kelebegims yok canım doğumdan sonra tutarsın Allah kısmet ederse iftarda ve sahurda bol bol su içersin sütünü etkilemez
Psa77 Tabiki son karar size ait ama sonuçta 1 günde olsa bebeğinizi etkileyebilecek bir durum. Neden bile bile tutmak istiyorsunuz anlamıyorum doğrusu. Doğumunuzdan sonra gönül rahatlığıyla zaten tutabilirsiniz.