Syrnn Herkese merhaba. Bugün saglık ocagına gittik kan sonucu almaya tpo değeri 241 küsür cıktı tsh değeri 1.1 cıktı daha önceden tiroid hastalığım falan yoktu ilk muaneyemde de normal cıktı tsh başına gelen var mı lütfen yardımcı olun bana.
Mnevvr53 Syrnn normal normalde 3 civarinda ilaca başlaniyo ben 5 sene troid hastasiyim normalle donmustu ilaci birakmiştim 2 senedir kullanmiyordum ama gebeligimde hirmon degisimi oldugu icin tekrar kullancam en son degerim 299 di pazartesi gunu tekrar tahlil olcam.
Btl-Sule Syrnn geçmiş olsun tsh değeriniz normal fakat anti tpo yüksek haşimato denilen otoimmun bir hastalığa yol açıyor genellikle sonrasında hipotiroid oluşturabiliyor. Ama telaş etmeyin endokrinoloji bölümüne gitmenizi tavsiye ederim net ve detaylı bilgiyi onlar size verecektir
pol34 Syrnn anti tpo antikor testiniz demek, biraz yüksek çıkmış muhtemelen graves rahatsızlığınız var benim de var. Tabi kesin tanı için sizi endokrin bölümüne yönlendirirler. Gebelik nedeniyle de antikorunuz yüksek çıkmış olabilir
Hsbsk Syrnn degerleriniz gayet normal bence yinede doktorunuz her ihtimale karşı eutrox filan başlayabilir
Aysesss Mnevvr53 tsh t3 t4 e gore mi ilaca baslaniyor yoksa anti tp ye gore mi bnm sadece tsh t3 t4 e bakiliyor ondan sordum bende ilac kullandim sonra biraktirdi doktor
Linam2021 Syrnn merhaba öncelikle konuyla ilgili bilgim yok ve inşallah normal değerlerdir. Bu değere nasıl bakılıyor acaba daha önce ben de hiç bakilmamisti sanırım merak ettim
Mnevvr53 Syrnn benim sadece tsh ölçüm yapiliyor benim bildigik tsh yuksek cikarsa diger degerde yukselir diye biliyorum ama sonucta doktor deglim cnm
Mnevvr53 Aysesss tsh dediginiz troid degeri 3 4 degerinde baslaniyo ilk baktigimizda tsh 159 sonra 299 oldu sinirda oldugu icin ilaca baslamadi doktorum haftaya tekrar bakilcak ona gore ilaca baslariz dedi 3 civarinda olsaydi ilaca baslancakti
Aysesss Mnevvr53 159 dediginiz 1.59 dur dimi bende de boyle çıkıyor ama anti tpo ya hic bakmadi neden ki
Syrnn Mnevvr53 inşallah öyledir canım Allah razı olsun çünkü önceden bende olmayan bişey ve hiç bir kontrolde cıkmadı ondan şaşırdık
Mnevvr53 Syrnn gebelikte bazikarinda gozuken bir durum eger 70 den yukardasaniz yada hamilelikte cok hizli kilo aliyorsaniz yada metebolizmaniz baya hizli calisiyordur gozukur bu durum kac kilo oldunuz gebelikte canim
Aysesss Btl-Sule tsh t3 t4 normal ise anti tpo onemi var mi bnm de troid rahatsizligim var doktor bu ucune tek bakti hep anti tpo ya bakmadi hiperdtoid di bnm
Aysesss Btl-Sule anti tpo ve tg hasimato ve hipo troid de mi oluyor genelde bende hiper troid var hic bakmadilar anti tpo ya
Btl-Sule Syrnn bu her zaman oluşabilecek bir durum gebelikle bağlantısı var mı onu dediğim gibi endokrinoloji doktoruna sormakta fayda var siz yine her ay tahlilinizi yaptırın tsh t3 t4