Alinamoms Kızlar sağlık ocağında şeker yüklemesi yapılıyor mu bilen var mı.? Bide ne yapmalıyım.? Sabah erkenden aç mı gitmeliyim yada bir önceki günde en son saat kaça kadar yemek yiyebilirim.?
34_21_23 Alinamoms ben sordum gittiğim sağlık ocağına ebem yapmıyoruz dedi. Ama burda sağlık ocağında yaptıranları gördüm
3_prenses_annesi Alinamoms sağlık ocağı açlık tokluk bakıyor diye biliyorum canım ben seker yuklemesi hastanede yapılır
44Queen Alinamoms bazı sağlık ocakları yapıyor hemşirenize sormanız gerekiyor bizim burada devlet hastanesi yapıyor normalde özele gidiyorum ama uzak olduğu için orada beklemek istemedim evime yakın devlet hastanesi yarın gideceğim sabah aç karnına gidiyorsunuz doktorunuz kaç ml glikoz dediyse onu eczaneden alacaksınız önce aç karnına kan veriyorsunuz sonra glikoz içip 1 saat sonra tekrar kan veriyorsunuz sonra 1 saat daha bekleyip kan veriyorsunuz neredeyse 3 saatten Fazla hastanede geçiyor bide aç olunca dayanmamız çok zor o yüzden ben kan verip eve gelip yatacağım 1 saat sonra tekrar gideceğim o yüzden yakın yeri tercih ettim
Alinamoms 34_21_23 gerçekten sağlık ocağı ilaç yazmak ve kan almak dışında ne işe yarıyor acaba 🤦🏻♀️
diazepambu Alinamoms gebe izlem, bebek izlem, çocuk izlem, bebek aşıları, okul aşıları, enjeksiyon, pansuman, kan alma, kanser taramaları, covid aşıları, covidli hasta takibi vs. yapılıyor. Ama size göre hiçbir şey tabi yazık….
Madinanin-Annesi 44Queen ay yok kim seni korkutmus oyle.Glikoza icdikden sonra kendini tok hiss edeceksin hemen 24saatlik yemek gibi dusun.birde 2kez alacaklar bir ac karnina birde glikoza icdikden sonra.Korkma seker icdiginnicin azcik belki rahatsiz olursuz ki bunu yasayani pek gormedim ama.Korkma o kadar kotu olmuyor insan
Egemenim2018 44Queen o şekilde yapılmıyor glikozu içtikten sonra yürümek yasak oturup bekliyorsunuz hastane ve evim yanyana yinede izin vermediler
Madinanin-Annesi Alinamoms sabah ac karnina gidiyorsun alsamdan sekerli bir seyler yeme.Sabah gidince kan alacaklar hemen orda glikoza iceceksin 2saat yada 1saat sonra o zaman kadarda hic bir sey yemeden bekliceksin.Yine kan alacaklar.Korkma korkuladi bir sey degil.Ben yaptirdim.Birmalde sekerim az onu icenden sonra artdi.Doktorum korona oldugu icin hen uz cevabi alamiyorum iyimi kotumu diye
Shurup Benim kayıtlı olduğum sağlık ocağı yapmıyor, ben gecen hafta hastanede yaptırdım, sabah aç ve yarım litre su ile gel dediler. Gittim toz glikoz verdiler suya katıp 10 dakika içinde tüketmek gerekiyormuş içtikten 1 saat sonra da kan aldılar. Yani normal akşam yemeğini yiyip yattıktan sonra sabah kahvaltı yapmadan gitmen gerekiyor 8 saatlik bi açlık yetiyormuş.
Betulhakan Yapılmıyor malesef ille de doktora gideceksin doktor sana ilacı vercek eczaneden alıp geleceksin aç karnına iceceksin sonrada boş mide ağzından çıkıcakmış gibi öğürüceksin. Keşke hiç yaptirmasaydim dediğim tek test şeker yukleme testi. Sağlık ocakları da kan ve idrar tahlili yapmak ve sürekli kullandigin bir ilacı doktora yazdirmaktan başka ise yaramıyor.
Alinamoms diazepambu bizim burdaki sağlık ocağında hiçbir izlem falan yok ben çıkıp gitmesem ne arayan oldu ne soran hep kendim gittim merak ettim sordum. İdrar tahlili bile yok. Biz dağ başında yaşıyoruz sanırım. Bırakın covidi filan kanser taramasını. Tansiyon aleti bile yok kendi evimdekini götürüyorum giderken 🤦🏻♀️
44Queen Madinanin-Annesi ay inşallah öyle olur benim 75 ml glikoz olduğu için 3 kez kan vermem gerekiyormuş öyle demişti hemşire 50 ml de 2 kez miş
Madinanin-Annesi 44Queen aa bende iki kez oldu ama ondan once ay doktor bayilirsin ay soyle ya hic bir sey olmadi esimle gule eglene oturduk disarisi sogukdu -30😩 Brakmadilar disari olmaz diye.Bizde bekledik hic bir sey olmadi sakin korkma
Zeyykizil 44Queen canım bende 75 içtim insanın midesini bulandırıyor evet ama korkulcak bişi yok sadece biraz fazla aç kalıyosun eve gelip hemen tuzlu bişiler yemek istedim yanına kraket tarzı bişi al 3. Kanını verdıkten sonra hemen yersın
44Queen Madinanin-Annesi sabah gideceğim de en çok 12 den sonra birşey yememek stres yapıyor beni 😂 acıkıyorum çünkü hep geceleri doktor da karşı komşum dedim sabah çok erken olmasın 😂 o zaman 1 e kadar yerim
Egemenim2018 44Queen ben geçen hafta yaptırdım doktor bir yere otur kalkma dedi haraket etmek değerleri değiştiriyormus