KbraAkyol kaç haftalıksın canım
Terapi 💆🏼♀️
Elabadeninannesi vicdan azabı öyle bir çekiyorumki anlatamam ama gel gelelim bırakamıyorum. Eşimle çok kötü kavgalar ediyoruz evde huzur kalmadı sigara yüzünden ama sanki o karıştıkça ben dahada çok içiyorum sanırım gerçekten terapiye ihtiyacım var
Elabadeninannesi 21 haftalık canım
KbraAkyol doktorunla konuş madem tarama testi yaptırmamışsın ama 24 haftaya kadar detaylı ultrasona girebilirsin bebeğin idrar kesesindeki çişe kadar görülüyo en azından için rahat eder.
KbraAkyol canım uzulme guzel dusun kötu dusunmemeye calıs bende aynı sorunlaro yaşıyorum o yuzden 1 mg sigaradan iciyorum gunde 5 tane bazen 6-7 oluyor esim evde olmayınca tek kaldıgımda sıkıntıdan bazsn uzuntuden dolayı guzel dusun baskı yaptıkça daha cok içmek istersin bende 19+4 teym bugjn detaylı ulustrosana girdim cok sukur bebegm cok iyi
Elabadeninannesi EdaMinaKele inanın içimi çok rahatlattınız kızlar haftaya detaylı ultrasona bende gireceğim şu ana kadar bendede bir problem gözükmedi çok şükür 5. Aya kadar güzel geldim ama hala tedirginlik insanın içi içini yiyor . Allah razı olsun sizden dinlediniz içimi ferahlattınız en azından ne biçim annesin hala sigara zıkkımlanıyosun demediniz. 🙏🏻 Rabbim tez zamanda bebeklerinizi kucagınıza almayı sağlıkla nasip eylesin
- Düzenlendi
KbraAkyol amin canım Allah hepimizin yavrusunu hayırlısıyla vaktinde saatinde sağlıklı sıhhatli kucağına almayı nasip etsin. Şu forumda açılan soruları okuyunca halimize şükretmek gerek aslında neler var ne rahatsızlıklar var. Allaha emanetler Allah bize bağışlasın inşallah. Sigarayıda sorun etme ama şöyle bişey önerebilirim 2tane iç günde ama yak bikaç kere çek söndür canın istediğinde aynı sigarayo tekrar yak nefsini körelt en azından. Böylece 2sigarayı gün içinde bitirirsen fazla içmemiş olursun 😍
Elabadeninannesi ahh keşke dediğin gibi yapabilsem keşke . Evet gerçekten forumdakileride okudukça moralim bozuluyor rabbim herkesin şifasını versin
- Düzenlendi
KbraAkyol yaş kaç canım senin ben 21 yaşındayım 🙈 Bide ilk bebek sanırım seninde
Elabadeninannesi aynen bende 22 yasımdayım ilk bebek 🙂)) nerelisin
KbraAkyol izmir canım
Elabadeninannesi bende hatay memnun oldum 🙂
KbraAkyol Bebeğini Rabbim korusun İnş. Bebeğinin sağlıksız olma ihtimali çoooook yüksek bunu bilmeni isterim erken doğum, düşük kilolu doğma olasığı, gelişim geriliği, zeka geriliği, bağışıklık sisteminin gelişememesi, anne karnında ani ölme ihtimali, dekolman plasenta, bebeğinin gelecek de nikotin bagımlısı olması ve geleceğin kronık astım , koah, kanser olması ihtimali....... ve bunların bir çoğu pasif içicilerde bile görünüyor. Yeni doğan yoğun bakım hemşiresi olarak çoğu kez düşük doğum ağırlıklı, organ eksikliği, solunum sıkıntılı ve aylarca cihaza baglı bebeklerle karşı karşıya kaldım lütfen kendinize gelin ve size Rabbimden emanet edilen yavrunuza iyi bakın . Careler arayın terapıye gıdın, hipnoz tedavısı alın , sıgara bırakma polikliniklerine basvurun..... careler arayın 3-5 kışının iyimser yorumuyla vicdanınızı rahatlatma yoluna gıtmeyın. Üstelik ileride en ufak yasayacağınız sıkıntılarda hep kendinizi suçlayacaksınız belki sıgara kaynaklı olmayan hastalıklarda ya da durumlarda bile bu vicdan azabı sizi yıyp duracak hep acaba dıyeceksınız. Üstelik sizi sadece vicdanınız değil etrafınzdakı insanlarda boyle yapacak belki bir sözle belki bir bakışla hep ima edecekler. Lütfen kendinize gelin. Sert konuşuyorum farkındayım , inanın sizi üzmek değil niyetim . Size alanım çercevesinde her konuda destek olabilirim sorularınızı cevaplayabilirim. Yardımcı olabilmek adına sizi yönlendirebilirim .
KbraAkyol bende canım 🤗
Acu12 söylediklerinizin hepsinde çok çok haklısınız sonuna kadar bende zaten bunların bilince olduğum için bu vicdan azabı ve tedirginliği yaşıyorum yukarıdada yazmışım. Ona zarar veriyomuş gibi hissettiğim için içimde biley olacak korkusu var. Diyeceksinizki buna ragmen bile bile nasıl yapıyosunuz. Her yolu denedim başından beri. En son acizliğime verip pes ettim çünkü bırakamadıgımm için gecelerce ağlayışım üzüntüm stresim bebeğime daha çok zarar vermeme sebep oluyordu bunu hissettim. Amacım burada yazıp vicdanımı rahatlatmak değil derdime ortak olacak paylaşacak birilerini bulmaktı. Yazanların aksine yorum yapsanızda kırıcı olmadıgınız için bu gruba sizde dahilsiniz problemimi dinleyip çözüm odaklı olmaya çalıştığınız için teşekkür ederim.
KbraAkyol
Doğuma kadar bence hiçbir anne suçlanmamalı. Eğer doğumdan sonra iyi anne olmuyorsa yadırganabilir ama onun altındada yatan nedenler her zaman vardır. Ki hamilelik piskolojisi kişinin yaşantısı ailevi durumu sosyal ortamda kimse tarafından bilinemez. Ben hamilelik boyunca hiçbir annenin bilerek ve isteyerek bebeğine zarar verme düşüncesini olduğunu düşünmüyorum. Tabiki de yapılmasa dediğimiz çok şey var. Malesef kendimizi bazı konularda yeteri kadar güçlü görmüyoruz. Oysaki neleri başarabiliriz. Ben senin de bu durumu atlatacağını düşünüyorum hayata iyi bak iyi düşün ne düşünürsen onu çekersin👍🏼
CeylinEsila 13 yaşımda babamın vefatıyla cocuk aklıyla başladım sigaraya daha sonra tabiki bagımlılık yaptı yıllarca anne evinde çok rahat içtim bir gün bile bırakmadım evlenip bir anda hamile kalınca sadece azaltabildim bırakmayı çok denedim çok üzüldüm çok ağladım ama psikolojikmen ağlayınca bile beni susturan sakinleştiren sigaraydı doktorum stresin daha çok zararlı olduğunu söyledi çünkü çok üzülüyodum umarım bebegime zarar gelmez 😞
Acu12 bugün bir adım daha atarak ince sigara aldım nikotini daha az olanından bakalım pes etmiş sayılmam 🙂