Kiraz sapı sakın içmeyin, en güçlü ödem söktürücülerden, normal olarak günlük kalori miktarınızı hesaplayın. İnternette kas kütlenize göre, günlük aktivitenize göre yaklaşık hesaplayan siteler var. üzerinebebek için 300-400 kalori ekleyerek alın. Alacağınız kalorinin %50 sini protein ,%30 karbonhidrat, %20 yağ gibi bölerseniz sağlıklı kilo alımınız olabilir. Tabi şeker tansiyon gibi bir durum yoksa.
Günlük yediğiniz yağ , tuz, karbonhidrat miktarı , azar azar dikkat ederseniz kilo alımınız değişir. Bir de önemli olan bebeğin sağlığı bunları takmayın. Her kadın farklıdır, her gebelik farklıdır. Sağlıklı olduktan sonra kilo vermek zor olmaz, insanlar psikolojinizi bozmasın😘
Bende 2 ana öğün besleniyorum.her sabah : 1 yumurta, 30 -40 gr peynir, 2 ceviz, 5-6 zeytin, domates salatalık, yeşillik, 2 dilim ekmek, arada tahin pekemz, bal yiyorum.
arada 1 meyve-1 bardak süt
Akşam: bol salata, 1 kase sebze yemeği veya balık veya et veya bakliyat. Bazen çorba
En son 8-10 çiğ fındık veya badem
bulgur, makarna, pirinç, erişte, patates bunları yemeklere eklemiyorum
Bu kadar , akşam 6:30 da yemeğimi yiyorum en geç. Sabahta 9:30 da kahvaltı yapıyorum. İnsan nefsi arada farklı şeyler istiyor tabiki, haftada 1 -2 kez istediğim bir şey olursa yiyorum