Hndeegegzl AlinaET her hamilede bakılır ama bi sıkıntı yaşamadığıniz için belkide size ayrıntılı bilgi verilmemiştir rahim ağzı kisaldikca erken doğum riskiniz artar onun ölçümü 😄
Hndeegegzl Nasippp sanırım kanama olmadığı için bı önlem almıyor benim de ilk hamileliğimde kanamam vardı
Nasippp Hndeegegzl benim bu gebeliğimde hiç kanama olmadı canım hamileliğimi öğrendiğimden beridir Progestan. Vs kullanmaya başladık biz
Merveee6 Hndeegegzl kanamam oldu canım ikili taramadan önceki 9. Ve 10. Haftalarda ama şimdi 16 haftalık oldum hiç kanamam olmadı şükür
Ummu32 Hndeegegzl canım ben de rahim ağzı kısalığı yüzünden 22.haftada serklaj oldum. Serklaj dan sonra vajinal progestan kullanmaya başladım şuan ikinci kutudayım ama bitince keselim progestanı dedi doktorum. Benim 25 mm ken serklaj yapıldı ama benim riskliydi ki hala risktesin demişti şuan da 26. Haftalık olduk
pnrdkc Rahim ağzının özellikle ölçüldüğü bir hafta var mı, yoksa risk olduğu için mi doktor ölçüm yapıyor?
Tugceonur pnrdkc Her ay bakılması gerekiyor aslında doktorunuza bi sorun bilgilendirmesi lazım sizi de 33 haftalığım rahim uzunluğum 34 mm 🌸
merveklyc Tugceonur Doktor da sorun yok dedi de hanımların yazdıklarından etkilenmiştim birazcık teşekkür ederim 🌸
pnrdkc Tugceonur nasıl ölçülüyor peki alttan muayene mi yoksa normal karından ultrasondan bakarken ölçülebilen bişey mi
Esosun Hndeegegzl benim önceden 19. Haftalık bi düşüğüm var o yüzden canım sana yapılmayabilir ama bana mecburdu çünkü yine rahim ağzım çok az açılmıştı ve 31 mm ile 20. Haftamda serklaj oldum şimdi 28 olduk çok şükür yatıyorum sürekli yatmanı tavsiye ederim kalkmaman gerek
Ogrtmenhnm Ben 21 haftalık gebeyim bana da 32 mm dedi doktor ama normal değil bende şimdi korktum 31 olanlara bile serklaj yapılmış bemimddt iki düşüğüm vardı bundan önce
Esosun Hndeegegzl kanamam yoktu rahim ağzı kısalığından olmuş düşüğüm çünkü hiçbi sebep yoktu ve bebek çok sağlıklıydı malesef önceden bilip tedavi uygulamıyorlar bizde bilmediğimizden sağlıklı bebekler hep ölüyor