Mom046 durup dururken yazmadım, ordaki arkadaş @[silindi] a, yazmıştı, bende yorum yazan sen olduğun için o arkadaşa katıldığımı yazdım.
Ha bunu bu saatten sonra anlaman çok güç görünüyor.
Çünkü bağlam bilgisi bilmek zaman alabilen bi disiplin.
Kimin görüşüne katılıp katılmayacağım beni bağlar ve onun tarafında olmamdan dolayı böyle hakaret edemezsin.
Ne hak ne haddin var.
Hazm edememe gibi bir sorunun varsa, insanlaşabilirsin ve kimseyi senle aynı görüşte değil diye böyle hakaret edemezsin.
Bu belli bi kültürel alt yapı, eğitim ve vicdani yaşamayı gerektirir.
Buna rağmen sen ve senin gibilerin yaptığını yapmadım şikayet etme gibi.
O butonu bende biliyorum ama insan harcamak benim gibilere uzak.
Bu ancak sosyal hayatımızda da oraya/ buraya şikayet etme psikolojisinin sonucudur ki bencil, empatiden uzak kişilikler yapar ve ben öyleleriyle selamlaşmam bile hissettiğimde.
Kendi enerjinizi çekin insanlara iç kavgalarınızı yansıtmakdan çok daha insani.
Kaotik durumlarla beslenenlerle muhatap olun.
Bu yorumunu beğenen arkadaş/ arkadaşlar ve sen, hayatım boyunca muhatap olmayacağım karakter türü.
Bencil, kibirli, egolu.kendi merkezinde gören evreni.
Salça vs kelimelerinde seviyenin göstergesi. Bu tarz kelimeleri kullananda, beğenende, muhatap alacaklarım değiller, önceki mesajda dediğim gibi kalite meselesi.
Bu kadar sığ bir yoruma seviyemi düşüremiycem.
Değmeyecek diye kısa yazdığını söylemişsin, kendinle çelişmeyecek değmeyen kişiye tek harf dahi yazmayacaktın o zaman anlamı olurdu durduğun nokta.
Bu üst perdeden kendini komutan mağruriyeti duruşunla, egon, kibrinle ve bu topiği okuyan her vicdan sahibi kararını kendi vicdanında verecektir.
Biri salça diyecek kadar seviyesizleşecek, o kişiyi beğenenler de aynı seviye ve yüreğe aittir, ayrı ayrı yazmaya gerek duymamam bundan. Zaman enertji israfı.
Dediğim gibi “her birey aldığı eğitimin ışığını yansıtır”
Bu saatten sonra küfürlerine devamda etsende yazmycam, senin değin gibi değmeyecek olup/ olmaman bende mahsus, sebep olarak onu göstermiyorum burnum büyük değil has olgusu her ne kadar sende olmasada, sen ve yorumununu beğenenler gibi.
Niyet okuyuculuğuda yapan,
benim adıma “aklı sıra…. ” diye söyleyen ve benim adıma kendince kendi düşüncesini yaftalayan birine
muhatap almam artık diye yazmycam.