Ben de oğlum olacağını öğrendiğimde doktoruma emin misiniz? diye sormuştum istemsizce. Çünkü eşim ve ben nedense hep bir kızımız olacak diye inanıp bu beklenti içine girmiştik. Aslında buna sebep olan düşünce de kayınvalidemin aşırı derecede! erkek bebek istiyor olmasıydı diye düşünüyorum. Sanırım ona inat içimden böyle bir şey geçmişti. Hamile olduğumu öğrendiğim günden beri erkek olacak erkek olacak dediği için inanılmaz geriliyor ve çok kızıyordum, neden bu erkek düşkünlüğü diye sorguluyordum haliyle, yani ben sanki onların soyunu devam ettirmek için bir aracıymışım hissine kapılıyordum ister istemez. Ne yazık! Bana böyle hissettirdiği için cinsiyeti öğrendiğimiz o gün sormuştum maalesef o soruyu: Emin misiniz? Ve bir an sanki herkesin istediği oldu demiştim sevinin! (Genelde çevremdeki insanlar da oğluşun olur inşallah şeklinde bu talihsiz cümleyi kurdukları için ) halbuki çokk basitti : Eli ayağı düzgün, Sağlıklı olsun da ! demeleri yeterliydi. Öyleydi. Evladın kızı, erkeği diye bir ayrım söz konusu olamazdı zaten. Durdum, silkelendim, eşime içimi döktüm. Bu yaklaşımın ne denli kırıcı olduğunu o da biliyordu. O an tüm bu boş lafları kafamdan silmeye karar verdim. Oğlum sağlıklıydı çok şükür ve her şey yolundaydı. Kızım da olur belki bir gün kimbilir 😊 Her şeyin hayırlısı!