Tok Merhaba hanımlar hamileliğin de troidinin oldugu öğrenen var mi ve nasıl düzeldi bu durum ilaç vs ne kullandınız?
ecembugra53 Tok Evt canım hamilelik basında Doğuma kadar levetiron kullandım aç karnına içiyordum tepid için korkma ama ilacını düzenli kullan bebek için cok önemli
hellobaby0 Tok 3.18 çıktı benım 2.5 in altına indirmemiz gerekiyor dedi levotiron 25mg verdi 10 gündür kullanıyorum daha gidip kan vermedim düştü mü düşmedi mi diye.
BhrDnmz Tok bende normalde troid yoktu gebelige bagli cikti uc haftada bir kan veriyorum degerler icin kizlara verilen ayni ilaci kullaniyorum benim 75-50 arasi degisiyor ama olmasi gereken degerde tutuyor bebegede zarari yok suanlik. Duzenli kullanman gerek korkma bu kafana takicagin en son sey😂
Kaderxx Tok ilk hamileliğim de de kullandım şimdi de kullanıyorum her sabah aç karna 75 mg etronox alıyorum
Tok ecembugra53 ben bugun ogrendim troid oldugunu dahiliye doktoruna yonlendirdi kendi doktorum sanırım banada ilaç vericekler
Canerkan1 ecembugra53 canım nası kullandın ben hamile kalmadanda kullanıyodum dün hamile olduğumu öğrendim doktor devam et dedi ama yurt dışında olduğum için yeni kan testi salamadık
041119 Ben kullandım canim 1. De de kullandım şuan 2. Ye hamileyim hala kullanıyorum.. Tiroit hamile ol ya da olma ilacını kullanman gereken bisey ama hamileyken daha dikkat ediliyo tabi
ecembugra53 Ylzozprn ben suan Doğum yaptım yapalı 3 buçuk ay olıyor canm 😊🧿 Rabbim sana da Saglıkla bebeğini kucağına almayı nasip etsin 😊🤲🏻 25 mg kullanmıştım hep benim ki cok yüksek değildi 3.5 ti 2.5 olması lazımdı hep dengede tutttum
Yenidenanne_ ecembugra53 dengede Nasıl tutabildiniz benim üçüncü aydan sonra yükseldi doktor tamamen hormonal direkt yediklerinle ilgili değil dedi öneriniz varsa paylaşabilimisiniz
Merineri Ben de şuan 75 mg kullanıyorum, haşimato tiroidim var. Hamileliğin ilerleyen dönemlerinde arttırmak gerekiyor mu ilacı acaba? Yani şuan değerim 2,3 civarında. İleride yetersiz kalma durumu oluyor mu? Şuan yolun başında olduğumdan dolayı merak ediyorum
milla-s Merineri doktorunuz ayda bir değerinize bakıp ilaç dozunu ona göre güncellemeli diye biliyorum ben
Zeynep1278 Merineri endokrin doktorum bana ayda bir kontrol dedi. Tahlil yapıp duruma göre doz ayarlaması yapıyor. İhmal etme bence ayda nir tahlilini yaptır
milla-s Ben de tiroid ilacı kullanıyorum, 25 mg benimki. Doktorum özellikle kullanmaya çok dikkat etmemi, kullanmazsam hem bebek hem de benim için daha kötü olacağını söyledi. Bebeğe bir zararı olmuyor yani merak etme, güzelce iç ilacını.
Kdk Tok gebelikten önce kan vermiştim troidim normaldi ertesi ay gebelikten dolayı kan verdiğimde troidimin arttığını gördük. Dahiliyeye yönlendirdi doktorum. Haftada 3gün 50 4gün 25 mg kullanıyorum. 1,5ayda bir tahlil verip sonuca göre doz ayarlanacak. Doğuma kadar kullanacağım. İlaçları düzenli kullandıktan sonra herhangi bir sorun yaşamayacağımı söyledi doktorum
phdmom Tok benim hamileliğimi ilk öğrendiğimde yapılan tahlillerde 11 çıkmıştı tsh. Hemen dahiliye doktoruna yönlendirdi doktorum 50 mg ile başladık ilacı her ay kadın doğumun haricinde dahiliyeye de gittim en son 175 mg a kadar çıkardık dozu doğuma kadar da bu dozu kullandım 1lerdeydi en son tsh değerim. Doğum yaptım 3 ay oldu yine gidiyorum doktora 3 çıktı en son 25 mg kullanıyorum şimdi de. Önemli olan dozunu ayarlamanız. Bir de tiroid ilacını her sabah aç karnına kahvaltıdan en az 45 dk önce içmeniz gerek ben ekstra her gün aynı saatte içmeye de dikkat etmiştim