Ozgeyildirim beklemeyi kıyaslamayın. Hastalık degil hasta vardır. Ben hafif preeklampsiydşm üstelik şansım yaver gitti. Sunu unutmayın. Herkes bir degildir benim tansiyonum 16/11ken ben cok normaldim. Ne bas agrısı ne göz karaeması kulak cınlaması. Bende hiç belirti olmuyodu. Vucudum dayanıklıydı.Ben 6 doz tansiyon ilacıyla bile 14/10ları görüyordum elhamdülillah bir sey olmadı ama tansşyınunız ilaçla ko trol altına alınsa bile ani felç gecirme ani eklampsi nöbeti gecirme riskiniz var bu durumu sadece hekiminiz komtrol edip durumunuza göre karar verebikir. Birde ben fizyoterapistim nöbet tehlikesine karsı kendime cok dikkat ettim bu konuda bilgili oldugum için doktorum buna güvenip eve gönderdi. Bunu belirttikten sonra kendi hikayeme gecebilirim. 30.haftaya kadar 3 kg aldım sadece sonra bir anda 3 hafta 5 6 kg aldım. Ödem oldu ellerim ayaaklarım ama minyon oldugum için hic göze batmıyordu. Birde cok az kilo almıstım cok hissettirmedi ödemler. Bebegim biraz biraz geri kalmaya basladı gelişim olarak ama annesi minyon zaten 2700 dogmusuz eşimle normal olabilşr dedş doktorum fakat her ihtimale karşı kontrollerimi haftalık olarak düzenledi. Sonra beklenen oldu. 33+2 de 16/10 asla düşmeyen tansiyon. Celestone igne yapıldı o gün hastanede yattım ilaca basladım. Sonrasında taburcu oldum 1 geceden sonra ama kendime cok dşkkat ettim.Tansiyonum ilaca ragmen125/85 le 140/100 arasında geziyordu. Doktorun yanında heycanlanıp 16/10lara cıkıyordu ilaca ragmen. ciddi riskimiz vardı kızımla. Ayrıxa hergün nst doppler, hafta da 2 kez kan ve idrsr degerlerime bakıldı. Hafif preeklampsiydim semptomlar durdu. Artmadı elhamdülaillah. Tansiyonda bu aralıktaydı 35+0 kadar bekledik. Bir doz daha celestone yapıldı. Bebegim 32 den sonra hic gelişmedi 1740 gr dogdu minicik. Direk kuvöze alındı 14 gün oldu