Sarikurt saçını boyamayan sigara içmeyen kendinden çok çok fedakarlık eden yapabilen anne adaylarını kutluyorum öncelikle 👏🏻 Ama herkesin fedakarlığı araştırması ruh hali yapabileceği yapamayacağı şeyler farklıdır diye düşünüyorum.kadının kadına yaptığını da kimse yapmıyo nedense. Bi anne adayı yada annenin başka bir hemcinini ağır şekilde eleştirmesini anlayamıyorum ve çok üzülüyorum.kimse anneliğinin başarısız olduğunu duymak istemez hele ki hamilelik lohusalık psikolojisiyle.
Sarikurt Evde temizlik yaparken soluduğumuz dokunduğumuz bir sürü madde var mesela dışarda aynı şekilde.yediklerimizin hepsi sağlıklı değil günümüzde.bence bi anne adayının çocuğuna yapabilceği en en büyük iyilik önce kendini iyi mutlu ve huzurlu hissetmesi yeterli hissetmesidir.hangi doktora sorarsanız sorun bebeğe en büyük zarar veren şey stres ve mutsuzluk. O yüzden tabiki eski hayatımızdaki gibi belki her ay kuaföre gidemiyoruz yada bir sürü yasaklarımız var her konuda.önemli olan yapabildiğimizin en iyisini yapabilmek. Asla yapma denilen şeyler haricindeki şeyler için konuşuyorum tabi ki. Aynaya baktığında kendini güzel ve iyi hissetmeyen bi kadın 9 ay kilo da alıyo vs tabi depresyona girer.o yüzden boyatmak isteyen boyatsın her ay olmaz da 3-4 ayda bir olur yada boyayı solumamaya özen gösterir dip boya yapmaz vs kendince çocuğunu korumayı bilir.zaten umursamaz biri olsa burda kimseye sorma gereği duymazdı diye düşünüyorum. yapamadığınız fedakarlıkları değil yapabildiklerinizi görün bence.ve anne olmak demek kendinden tamamen vazgeçmek de değil olmamalı çünkü öyle olunca kadın bir yerden sonra bunalıma girip mutsuz biri oluyo eşine ve çocuğuna yansıyo.çocuklarımız için karnımızda da kollarımızda da verebilceğimiz en güzel şey huzurdur diye düşünüyorum.💜
NefesDeniz Twinsmomy Benim doktorum 3.ayın sonunda organik bitkisel boya ile boyatabilirsin demişti ama ben boyatmadım. Zaten hamilelik önceside çok fazla boyatmadığım için ☺️
Gizoo87 Açıcı kullanmadan amonyağı azaltılmış boya ile boyatabilirsiniz. Çok zararlı diye kesin konuşan bir sürü arkadaş var. Zararlı olduğuna dair kanıtlı tek bir bilimsel makale yok. Bir çok doktor da bunu baz alarak boyatabilirsiniz diyor zaten. İç rahatlığı açısından organ taslaklarının oluştuğu ilk 3 ay uzak durulabilir. Saç boyasına neden bu kadar takılıyor anlamadım. Akşama kadar elimizden düşürmediğimiz telefonlar ve elektronik cihazların zararlarını hiç konuşmuyoruz. Ne yiyip içtiğimiz bile belli değil artık. Herkese saygı duyuyorum. İsteyen boyatsın isteyen boyatmasın ama boyatan arkadaşlara da günah işlemiş gibi psikolojik baskı yapılmamalı.
Sarikurt Twinsmomy bilimsel olarak kanıtlanmış birşey yok bu konuda. İlk 3 ay organ oluşumu döneminde kimyasal olduğu için önlem amaçlı yasak deniyo. Boyanırken maske tak sonrasında beklerken açık havada otur ve çok sık boyatmamaya özen göster. Ve yaptığın için vicdan azabı çekme.güzelliğine bakıp mutlu ol o anda bebişin de mutlu olur bence🥰 her doktor aynı değildir hepsi en doğrusunu da biliyo diye bişey yok.ben ilk 5 haftamda neler yaptım neler haberim olmadığı için.organları gelişmese benimkinin gelişmezdi emin ol🥰 bi de mesela oyuncu olan hamile olan kadınlar var misal.saç makyaj her zaman ful. Onlara yasak yok mudur meselaa.
Basakgul Twinsmomy 17 haftalığım 3ncuyü boyayacağım :) bebek üzerinde kanıtlanmış bir zararı yok henüz.amonyaksiz al mümkünse ben bio magic kullanıyorum bitkisel.
Meryemervee Twinsmomy şu asla boyama zararlı diyenleri anlamıyorum tıpta bile kanıtlanmamış bişeye nasıl olur da böyle karar verebiliyorlar anlamıyorum 😒 ilk 3 ay boyama bence canım ama sonrası için annenin de kendini iyi hissetmesi önemli bence 3 aydan sonra boyayabilirsin ben öyle yapmıştım çok için rahat etsin istiyorsan organik boya ve açık havada balkonda falan boyarsın daha az solumuş olursun zaten organiklerde amonyak olmadığından koku da olmuyor çok normal boya gibi..
Twinsmomy Meryemervee bu konu hakkında farklı görüşler var ben de boyatıp da kötü bişey yaşayan oldu mu diye buraya yazdım saçma sapan yorumlar yapıyorlar teşekkür ederim düzgün şekilde açıklama yaptığınız için
ozgef Twinsmomy 16 haftalık hamileyim bugün sordum daha doktoruma boyatabilir miyim diye artık boyayabilirsin bu süreçten sonra bir şey olmaz dedi. İsterseniz 1-2 hafta daha bekleyip öyle boyayın ama yine de doktorunuza bir danışın
Dnzz888 Twinsmomy Ben sordum canım doktoruma 12. Haftadan sonra organik boyayla boyatabilirsnz dedi.Açma boyama işlemini önermiyolar pek.Diplere gelmiyorsa sorun olmaz 🌸
Esekoldurengunes İlk 3 ay hiçbir şekilde saç boyamak önerilmiyor, sonrasında ise organik boya olduğu takdirde boyanabilir diyorlar. Lâkin ben bu zamana kadar boyatmadım, bundan sonra da boyatmayı ddüşünmüyorum. Belki yine de bebeğe bir zararı olursa diye korkuyorum.
Dnzz888 Hafise Sizin haricinizde de boyatmayın diyenler olmuş ama sorun şu ki üslubunz çok sert.Fikrinizi tabi ki söyleyebilirsinz ama azarlar tersler gibi yazmak söylediğinz olumlu şeyleri bile olumsuza çevirebilir..Belli ki hanımefendi henüz doktoruna sormamış önce burada sormak istemiş illaki soracaktır.Google bu konuda pek güvenilir bir kaynak değil takdir edersinz ki,doktorlar bile bu konuda hemfikir değil.Doktoruna danışması hepimzn söylediğinden daha faydalı olacaktır.
Hafise Dnzz888 ben saglık ocagı kaydına gittim bastıra bastıra söylediler hadi orda söylenmedi doktora sorabilir dünya para verip özele gidiyo herkes yani akıl işi boya da kimyasal madde var yığınla ona tahammül edemiyorum akıl mantık işi değil sigara içsem bebege zarar gelir mi boya yapsam zarar gelir mi içki içtim zarar gelir mi Allah aşkına el insaf bunlar sorulucak soru mu doktorların açıklama yaptıgı birsürü site sayfa var yani . Biri burda boyat dese boyasa cocuga bişe olsa sıkıntı cıkacak
GizemKaplan Hafise hayır yanlış biliyorsunuz ben de özele gidiyorum 3 aydan sonra organik boyalarda hic bir sakinca yok sigarayla bunu kiyaslayamazsiniz kaldı ki sigara içen anneler de post açıyor yardımcı olabiliyorsan yaz olamiyorsan görmezden gel geç bu kadar zor olmamalı