Sevgili gebişler, burda gördüğüm kadarıyla birçoğunuz normal doğum istiyor. Bende normal doğumu çok isteyen annelerdenim etrafım hep sezaryen ol rahat demesine rağmen. Ama bence normal doğum da ağrı sızı demek değildir bu süreci hem kendimiz hem bebeğimiz için kolaylaştıracak yöntemler mevcut. Ben kolay doğum için yaptıklarımı anlatıyorum.
1: Her gün 1 saat yürüyüş
2:Gece yatmadan nefes egzesizleri (bu egzersizler hem kolay uykuya dalmayı hem bebeğe daha çok oksijen gitmesini sağlıyor)
3: Gün içinde youtubeda izlediğim hamile egzersizlerini yapmaya çalışıyorum ( bel için olanlar sayesinde hiç bel ağrısı yaşamadım) 20. Haftamdan itibaren yapmaya çalışıyorum.
4: İnstagramdan Gülten Gökkuş’u takip ediyorum kesinlikle takip etmelisiniz aylar önce burdan bi arkadaş söylemişti bu kişiyi iyi ki söylemiş sayesinde normal doğum korkumu yendim ve doğumuma sahip çıkmam gerektiğini öğrendim. kolay doğumla ilgili nefes egzersizleri, pilates hareketleri, ağrısız doğum canlı yayınları yapıyor ve yayınladığı doğum hikayeleri insana muhteşem güç veriyor evet kolay doğum mümkün diyebiliyorsunuz. Takipçi sayısı arttıkça canlı videoları da arttırıcak bu arada.
5: Youtubedan Hakan Çokerin Keşkesiz Doğumla ilgili videolarını da izlemelisiniz doğuma bakış açınız değişiyor. Ben Ayşe Önerinde videolarını izliyorum sürekli genelde bebek bakımıyla ilgili oluyor.