[silindi] Canım ayrıntılı ultrason bebeğin iç organlarına falan detaylı bakılıyor o. Perinatologlar tarafından incelenmesi öneriliyor. Yani bu da kadın doğum alanında ileri uzmanlık gerektiren bir bölüm o yüzden medicalpark genellikle bakırköyde bir kliniğe yönlendiriyor. Ücretler de 800 tl. Ancak ben bit tanıdığımıza baktırdım araştırma hastanesinde doğal olarak ücret vermedim. Aslında bilinenin aksine 2d ultrason doktorun daha çok işine yarıyor. Renkli denilen 4d ultrason bunu da zaten belli bir döneme geldiğinde doktorunda bakıyor. Ben 24.haftamda duygu hocada baktırdım. Ayrıntılı ultrason için de 23.haftamda gitmiştim. Testlere gelince ikili üçlü dörtlü beşli ne ararsan var ancak ikili testler %90 oranında sonuö veriyor. Ben medicalde yaptırmıştım 540 mıydı hatırlamıyorum ama o civarlardaydı. Üçlüyü devlette yaptırdım. Keşke ikiliyi de devlette yaptırsaymışım. Pişman oldum sonradan. Tetonoz aşısına gelince beş yıl içerisinde yaptırdıysan gerek yok diyorlar aöa yine de yaptırmanda fayda var. Çocuk doğdupunda oluşabilecek durımlar göz önüne alınıyor çünkü. Evet bir kaç gün acıtıyor ama kuvvetli bir alı normal. Sağlıkocağında kan tahlili veriyorsun düzenli aralıklarda bu da kan değerlerin vs için önemli çünkü malum hamilelikte kan oranları düşüyor.