somurtkankedi Çok geçmiş olsun umarım kalp atışlarını duyarsınız sağlıklı bir gebeliğiniz olur. Sağlıksızsa oluşmaz, büyümez zaten. Ama olursa duyamazsanız kürtaj olmamız gerekirse kesinlikle olun. İlaçla kendiniz canlı canlı düşürmeye çalışmayın. Ben 16 Ocak’ta kürtaj oldum. Anestezili olmasına rağmen kendime gelince o kadar etkilendim ki psikolojik olarak bitiyor insan hiçbir şey görmememe hissetmememe rağmen. İlaçla bilinçli şahit olarak bu süreci yaşamaya dayanamazmışım kendimi daha da yıpratırmışım bunu çok iyi anladım. Benim fikrim anestezili olun zaten 5-10 dakika sürüyor. Rahminiz de güzelce temizlenir sonraki gebeliğiniz daha sağlıklı, daha güvenli olur. Kürtaj yöntemi eskisi gibi değil hamile kalamamaktan korkmayın. Kürtajdan hemen 1 regli sonrası hamile kalan var. Nasipse olur. Hamileliği engelleyecek bir operasyon olsa doktorlar yapar mı hiç? İster mi? Tabi siz bilirsiniz ama o psikoloji gerçekten çok zor. Ben buna şahit olmadan ayılınca bile uzun sürdü atlatmam, ilaçla hayatta yapamazmoşım.