kizlar benim demir ve ferritinim düşük…
sanirim yaklaşık 1.5aydir ilaç kullaniyorum bu süreçte biraz yükselmişti ama en son yaptirdigim kan testiyle dün ki kan testi hemen hemen ayni cikmis yani bi yükselme yok.. sadece ilaca ilk basladdigimda biraz yükselmis sora sabitlenmis gibi😩 sizin yaptiginiz özel birsey varmi yükseltmek icin? doğumda yaklaşıyor bu durum biraz korkutuyo beni

derinsart benimde aynı günde 2 tane ilaç içmeme ragmen her ay dahada düşüyor 10 şuan 28+5 günlük hamileyim böyle giderse doğurana kadar vücutta demirim kalmıycak 🤣 pekmez yiyorum o da fayda etmiyor anlamadım

esraizmirli

derinsart
      kızlar demir iceren ürünler tüketirken mesela pekmez yanında portakal ya da limonla tüketin içine sıkıp içebilirsiniz demir emilimini artırır atıyorum ciğer yiyeceksiniz yanında mutlaka yeşillik ve limon olsun, demir ilacı kullanırken en az 2 saat süt ürünleri kullanmamak gerek aynı şekilde ciğer - et yanına ayran da tüketmemeli mesela

Ben sabahlari aç karnina bir sicak su bardagina 1 yemek kasigi pekmez ve limon sıkip tuketmeye basladim epey faydali oldugu soyleniyor denemekten zarar gelmez.. pekmez tek basina etki etmez c vitaminiyle birlestirin etkisi artiyor

bircivcivannesi bu şekilde yapıyorum çok araştırıyorum doktorumda vücudunla alakalı olabilir dedi zaten hamile kalmadan öncede düşüktü bebek büyüdüğü için iyice düşmüş inşallah daha çok düşmez 😞

derinsart çekirdekli siyah kuru üzüm bu iri iri olanlardan hamile kalmadan önce düzenli kan bağışı yapardım kızılaydaki hemşire söylemişti 35.haftadayız extra Demir ilacı kullanmıyorum

ssnnmmm evet bunu duymuştum bikez almiştimda benm hamilelkten önce de hep düşerdi iki yılda bir düşerdi cekirdegiyle tüketmek gerekiyomus sanirim faydası daha cok oluomus cokda sertti ya yiyememiştim ama tekrar deneyim olmadi😕

Elif1nurr2 bunuda deneyim keciboynuzu iyi diyolar buarada avokadoda aşırı faydalı onada devam edicem ben biara onunla yükseltmeyi başarmiştim nerdeyse hergün yiyordum ama😕

esraizmirli bide avokado dene.. ben onla başardım daha önce ama smdi acaba daha hızlı yolu varmi diye düşündüm ilaç bile hemen yükseltmiyorsa napcaz bilmem

derinsart bu yaşıma kadar sürekki demir, demir bağlama kapasitem ve kanım hep düşüktü. Et, sakatat yemiyordum hiç şimdi ciğer ve et yiyorum ve ilk defa demir oranım olması gereken aralıktan bile fazla çıktı🤗 normal pharmaton falan alıyorum günlük vitamin onun dışında bişey yapmıyorum sanırım

esraizmirli bana doktorun ögütülmüs karabiber ve limon sıkarak ye demişti ama o benim midemi cok kaldirdi sade yiyiorum yada salataya atiyorum limonda katarak tabi alısınca yeniliyor ya artik bana tadi ceviz gibi geliyor😂

Nurtrky hadii ya benimde 8.7 cikti banada serum tedavisi verdi üc kutu😕 baya serum takıyolar dimi 🙁

derinsart canım et yerken c vitaminli şeyler tüket asla süt ürünü yoğurt falan yeme et ile . Böylelikle demir emilimi artiyor

Egeligif yapiyorum ama gerçekten fayda etmiyor 🙁süt ürünlerine ck dklt ediyorum araya 2 saat mutlaka koyuyorm

Nurtrky bu arada bir kutu ilacin fiyati 500 tlymis üc kutu yazmis bana 😮sizde de öylemiydi