40 haftalara gelipde doğuramadım postu okuyamayalar yoktur sanırım. Bende aynı şekilde doğmuyor ne zaman doğacak doğmazsa nolacak bi sürü şeyi kafama takıp stres ediyordum ama hiçbirine gerek yokmuş herşeyi vakti saati varmış.Hep benimde pozitif Doğum hikayem olacak mı yazabilecek miyim diyede düşünürdüm çok şükür ki oldu. Öncesinde gebeliğime sahip çıkan elimden geldiğince sürekli bu konuda araştırıp okuyan birisi oldum ve gerçekten bir farkındalık yarattığını düşünüyorum. Neyse çok uzatmayıp Doğum hikayeme geçeyim direk 02.02.2021 saat gece 01:00 gibi yatmaya geçtik perine masajı yaptırıyordm eşime ama baktım yatacak durumda değilim başta ilk doğumum olduğu için emin olamadım sancı olup olmadığına bir duşa girip çıktım geçmedi sonra hemen eşime dakika tutturmaya başladım 15 dakikaya bir geliyordu. Sancı olmadı zaman belime masaj yaptırdım eşime onun harici hareket edemedim resmen sancı anında ama hep pozitif düşünüp her sancıda oğlumun bana yaklaştığını düşündüm zaten saniyelik gelip geçiyordu, gitti gitde 10 dk ya bir beş dk ya bire düştü en son 3 dakikaya bir olunca saat 06:00 civarında hazırlanıp evden çıktık hastane yakın olduğu için(10 dk mesafe) son dakikaya kadar sancımı evde çekmek istedim. Hastanede muyanede 7-8 cm açıklığım vardı hemen doğumhaneye götürdüler aman ıkınma sakın diyerek. Burdan sonrasında zorlandım sadece ıkınma hissiyatım gelmedi bir türlü ve güzel ıkınamadım.Benimle ilgilenen ebem sağolsun çok iyiydi sabırla bekledi beni en son saat 08:30 mucizemi kucağıma aldım çok şükür biraz uzun oldu hikayem kusura bakmayın sormak istediklerinizi altta cevaplayabilirim. Doğum yapacaklara tavsiyelerim;
günlük en az yarım saat yürüyüş
günlük squat
son haftalarda ahududu yaprağı çayı
bol bol hurma tüketin
Hepinizin güzel Doğum hikayeleriniz olması dileğimle 🤗🥰😍