svserzrm Nrsn ben de Van’da yabancıyım, iyi bir doktor bulmaya çalışıyorum. Şuan Feyza hanıma gidiyorum ama Ali hoca , Tuğba hoca, Kasım hoca tavsiye edildi. Bende onlardan birine geçmeyi düşünüyorum
Nrsn svserzrm ben daha önce Ali hocaya gidiyodum ama artık devlet hastanesinden beter oldu çok kalabalık telefonla randevu vermiyo sabah 7de gidip kimlik bırakıyosun çok zor oluyo
Nrsn svserzrm bide ali hoca ultrason fotosu istemeden vermiyo bi kere kanamam oldu bebek iyi sorun yok dedi muayene etti. Ne fotoğraf verdi ne de kalp atışını dinletti. ilaçlarımı ben sormadan bırak ya da devam et yorum yapmiyo agzindan cımbızla laf alıyosun herseyi ben soruyorum cabuk bakip cikartiyo cok yogun
Nrsn svserzrm Kasım hocayı tanımıyorum açıkçası. Tuğba hanım bilgisayarina not aliyo herseyi hastasi girmeden önce bakıyo falan ilgili eşinle girebiliyosun tahlilleri sağlık ocaginda yaptir dedi. Doğumu lokman hekimde yaptırıyomuş. Bi de Ali hoca normal doğum yaptırmıyomuş asistanlari yaptırıyo onlarda cok kotu davraniyo dediler. Uzun olacak ama ben Ali hocada rahimde perde ameliyati oldum 3 asilama yaptirdim en son tup bebege gittim megersem yapışıklık düzelmemiş bosuna 2 senem boşa gitti ona ragmen bilgisine guvendim tup bebek tutunca yine ona gittim ama cok ilgili degil. Insan hamileliğinde daha telasli oluyo benim cok sıkıntılı gecti zaten. Tugba hanima 2 haftada 1 gidiyorum riskli biraz
svserzrm Nrsn aa çok geçmiş olsun öyle mi. Alihoca çok bilgili diye duydum zaten prof kendi. Ama demekki böyle şeyler de olabiliyor. Tuğba hoca 250tl mi muayene ücreti hala. Bir de muayenesi kaç dakika sürüyor
Nrsn svserzrm Ali hoca prof diye ona gittim zaten onunda ucreti en son 200du. Tuğba 300 oldu. Ali hoca cidden bilgili hakkini yemiyim ama bulunduğu hastane kötü bazi asistanlari cok sinirli. Ben o hastanede yattigim için yanima bi sürü kişi geldi gitti. Normal doğum yapacak kadına sanci cekiyo bagirmis hemşireler seni mi dinlicez diye ne bilim odalar pis falan orda ben doğum yapamam diye düşünüyorum. Onun dışında mesela ben ameliyat olduğum zaman Ali hocaya dedim ki perde ameliyatindan sonra sprial takılıyormuş iste ozel jel suruluyomus tekrar yaralar yapışmasın diye dedim. Artik tıp cok ilerledi onlara gerek yok tekrar yapışmaz dedi. Ameliyat bitti kontrole geldi gayet guzel gecti sorun yok dedi. 3asilama denedij polikostik overde vardi bende tutmadi. Tup bebek zamani tekrar rahim filmi cekildim ben şok oldum yani azıcık alınmış perde o kadar rahim agzinda bile yapışıklık vardi spermin gidecegi yer küçücük falan neyse cok uzun oldu. Ben bunlara rağmen yine ona gittim ama klasik devlet hastanesi cabucak bakıp geciyo zaten ultrason ekranını sana cevirmiyo bebegi göremiyosun yani ben en son 10 haftalıkken gittim o zaman bebegin suyu biraz az dedi 1 ay sonra çağırdı normalde bu durum risklidir sıkı kontrol gerekir bilmiyorum. O zamandan beri tugba hanımdayım 2 haftada 1 çağırıyo
Nrsn svserzrm kusura bakmayin cok uzun yazıyorum ama gerçekten doktor çok önemli. Ayrica benim ilk 4 ayım kanamalı geçti. Ali hoca bi sorun yok hersey yolunda dedi. Normalde ikiz olarak basladim biri düştü 5 haftada. Kanama diger bebekten kalan seylerdir tamam dedim. Meger kanama alanim varmis ve coraspin kullaniyodum bi gun su gibi kan boşaldı benden o zaman gittim işte bisey yok dedi bebegin kalbi atiyo dedi 5 dk bile surmeden kalkti ne fotograf ne kalp atışı dinletti
Nrsn svserzrm tuğba hanım 10 dk ultrasonda bakıyo en az bazen uzun oldugu da oluyo cinsiyet bakarken gostermedi bayagi zorladı. Bide sekreterinden istediğin zaman ulasip bisey sorabiliyorsun Ali hocada numara vermiyo. Ben muradiyede yasiyorum oldugum yerde kadin dogumcu yok merkezde olsam ufacik seyde gidip gelirsin nobetci doktor bulunur yani. O yuzden ben arti ve eksileri düşününce benim icin iyi olani sectim. Yoksa Ali beyde prof olmus egitimi bilgisi iyidir simdi herkes ayni seyi yaşar diyemem hastane imkanlari da önemli bazi seylerde ozel muayene olsa o da daha fazla ilgilenir sonuçta. Bu arada kac haftalıksınız bi de Feyza hanimi da çok övdüler bana onu niye bırakıyosunuz
svserzrm Nrsn ya evet maalesef devlet olunca ilgi sıfır . Ben kendi hastalıklarımdan dolayı normal doğum yapamam ama yine de hastahane de önemli. Ben 5+3 haftaligim daha çok yeni. Bir doktor bulup onla devam etmek istiyorum
Nrsn svserzrm anladım canım hakkını helal et vallahi çok uzun anlatmışım. Istersen git bi muayene ol bişey kaybetmezsin memnun kalırsan devam edersin. feyza hanim ne kadar yogun bilmiyorum ama Ali hocada çok yoğundur gidince görürsün zaten
svserzrm Nrsn yok yoksagolun hatta başka anlatmak istediğiniz varsa yazın lütfen ben de riskli gebeyim biraz telasliyim o yüzden ne biliyorsanız hepsini dinleirm
Nrsn svserzrm yani anlattıklarım dışında bi sorun yaşamadım umarım da artık sağlıklı bi şekilde hepimiz evlatlarımızı kucağımıza alalım güzel geçsin günlerimiz 😊