cilekbebek22 Doktor şeker yüklemesini yaptırmamı istedi ve kağıda bi kaç bişey daha yazdı bu testleri yaptırmanda fayda diye şeker yüklemesi harici baska bi test yapılıyormu 24.haftada yoksa o testlerin hepsi şeker yüklemesinimi kapsıyor ?
SutlacimiYedimmiBen cilekbebek22 bnde bugün yaptım idrar ve kan istendi şekerli içecek öncesi ve sonrası
AlinaET cilekbebek22 genelde kan sayımları yapılıyor şeker yüklemesinin yanı sıra yani ayrı testler ve yapılması gerekiyor. Verdikleride şekerli su gibi düşünün glukoz oluyor tabi tam şerbet gibi değil burnunuzu tıkayıp için ben öyle yapmıştım 😅
yildizfero01 cilekbebek22 cilekbebek22 tatlısı seven biriysen iyi yane ya limonlu ya portakallı veya çilekli seçeneği var ama sekeri sevmiyorsan berbat Sagsen ben sevmiyorum şekeri ve ölüyorum içene kadar birde 2h30 saat su içmemek üzerine xin işkencesi benim için
cilekbebek22 EsinCemreDogan Kan ve idrar sanırım yapılacak testler bi kaç test yazınca bende tedirgin oldum ister istemez
Acemi_anne04 cilekbebek22 canım bende bugun yaptırdım içince birsey olmuyor ama saat ilerleyince benim midem bulanıyordu tabi kişiden kişiye değişir canım 🌸
cilekbebek22 AlinaET Normalde tatlıyı çok seven biriyimdir 😄 ama şekerli su şerbet vs. Şeyleri asla içemem direk midem bulanır o yüzden korkum🙈
AlinaET cilekbebek22 korkacak bişey yok canım benim benimde tatlının hiç bi türüyle aram yoktur ama içiliyor yani zaten bir su bardağı kadar oluyor genelde fondip😄
cilekbebek22 yildizfero01 Devlet hastanesine gidiyorum orda da varmı bu seçenekler varsa hangisini önerirsiniz😄
cilekbebek22 AlinaET Burda çok okudum dayanamayıp hastanede kusanları testi tekrarlayanları o yüzden şerbet gibi denilince aklıma hep şekerli su geliyor😄
SutlacimiYedimmiBen cilekbebek22 toz halinde veriliyor sen suya karistırıyorsun iciyorsun yani ilk defa boyle gördüm ben ilkinde cola gibi kutudaydı meyveli seçenekleri vardı kantinden aliniyordu
yildizfero01 SutlacimiYedimmiBen yok bana burada vermediler 15 tup kan aldılar hemşire diyor yemek yeyin ben diyorum su icebilirmiyim yemek aklila bile gelmiyor susuzluktan
Buketkucuk cilekbebek22 bana ekstra olarak idrar tetkiki, kan tahlili de yapmıştı. Rutin testler yani canım bir sorun olduğundan yapılmıyor, rutin kontroller sadece.
Sevde0281 cilekbebek22 normalde kan tahlilleri de bir sorun yoksa şeker yükleme testi gebe istemezse yapilmiyor. Kanda şekeri yüksek görmüş olabilir. 24. Haftada normal kan tahlili yapılıyor annenin kanına demire vs bakılıyor bende verdim kan canim
cilekbebek22 Sevde0281 böyle testlerse sıkıntı yok ilk gebeliğim olduğu için baska tür testler yapılıyor sandım sanırım şekerden sonrada baska test kalmıyor