Kızlar merhaba bana da çok şükür doğum hikayemi yazmak nasip oldu.
Geçen cuma 40+1’de normal doğum ile yavrumuza kavuştuk. Doğuma dair hiçbir belirtim olmadı. Açılmam yoktu , suyum gelmedi ,nişan gelmedi nstde sancım hiç yoktu haliyle doğuramayacagımı sananlardandım ☺️
40+0da nstde yine sancım çıkmadı , bebeğin boynunda 2 tur kordon vardı doktorum açılma olduğunu sanmıyorum ,nasıl yapalım diye sordu ben de açılmaya bakalım biraz da olsun varsa beklemek istiyorum eğer yoksa sezeryan günü alalım sizden dedim. Çatı muayenesi oldum doktorum 3-4 cm açıklık var rahim ağzı da iyice yumuşamış bence suni sancı ile doğumunu yarın sabah başlatalım bebek içerde boşu boşuna büyümesin doğum zorlaşır birkaç gün daha beklersek dedi.
Ben de kabul ettim , korkuyu aklıma getirmedim Allah’a emanet ettim kendimi de bebeğimizi de. Hep kendimi çekeceğim en fazla 1 gün değil mi diye teselli ettim . Sürekli de hurma yiyorum güya açılmayı arttıracagım kendi sancım başlasın diye dualar ediyorum falan 😅 o güne kadar da kendi işim olduğu için çalışmış bir güne bir gün doğuma yönelik bir şey yapmamıştım .
Sabah hastaneye gittik doktorum da oradaydı yeniden bakıldı , açılmam 2 cm. Anlayacagınız üzere geceyi rahat geçirmem için kandırılmışım 🥰 Çoktan doğum önlüğünü giymiştim bile 🤩😅
Sonra lavman yapıldı , suni sancı takıldı pilates topu geldi , hiç zorluk çekmedim öğlene kadar adet sancısı gibi bile değildi hafif üşütmüş gibi karnım ağrıyodu . Doktorum saat 12:30 gibi geldi açılmam 4 cm olmuştu , suyumu açtı.
O suyun açılması ile ağrılarım birden başladı. Epidural takıldı ama bende ne yazık ki etki etmedi , epidural ilk takılınca yarım saat yatmanız gerek yatakta sancı çektim ama bildiğiniz yoğun bir adet sancısı. Dayanabiliyorum zorlanmadan.
Epiduralin etki etmediği farkedilince söküp yeniden taktılar, ilk yarım saat yine yatmam gerekti . O yarım saat neredeyse uyuyacaktım çok rahat geçti. Sonra ikinci doz yapıldı , o dozu nereye yaptılar bilmiyorum yine sancılar arttıkça artıyor .
Ben bu işin sonu nereye gidiyor diye korkmaya başladım hala da yataktayım bu arada ama öyle böyle dayanıyorum. Ben dayandıkça Suni sancıyı arttırıp duruyorlar öyle olunca epidural ancak onu dengeliyor asıl kendi sancımı çekmek de bana kalıyor .
Saat 15:30 oldu bu arada benim sancılarım çok kuvvetlendi , artık eşime sarılıp daha fazlasına dayanamam diye bağırmaya başladım. Hemşire geldi o arada daha dur bu ne ki , sen de amma dayanıksızsın insanlar epiduralle uyuyorlar demeye başladı ben çok korktum tabi daha da artınca nasıl dayanırım diye . Sonra bi muayene edelim bakalım açılman ne kadar olmuş dedi , baktı ve hemen doktoru aradı meğer açılmam 9 cm olmuş doğuruyormuşum.
Hemen doktorum geldi o da baktı ben hemen bundan sonraki süreç ne kadar sürecek diye sordum o da 15 dakika da olabilir 2 saatte tamamen senin ıkınmana bağlı dedi . yatakta 4-5 kere sancı geldikçe ıkındım. Sancılar çok fazla aslında dayanabiliyorum ama biraz da korktuğum için dayanamıyor gibi hissediyorum. Doktorum hemşirelere hadi doğumhaneye inelim ben de üstümü değişip geliyorum dedi . Ben burada çok doğum hikayesi okuduğum için “doğumhaneye inince 3 ıkınmayla bebeğim balık gibi içimden kaydı “cümlesine çok kendimi kaptırmıştım bebeğim 5-10 dakkaya doğar diye birden rahatladım 😅
Doğumhaneye inince masada hiç rahat edemedim , suni sancı doğum boyunca takılıydı çünkü kendi sancım 2-3 dakikada bir geliyor ve doğum için yetmiyordu .
Ben her sancı ile ıkınıyordum ama sürekli nefes kaçırıyordum , doktorum da benimle birlikte doğurdu sanki sürekli doğum masasından inip yerde ıkınıyor geri çıkıyordum ,o da belime masaj yapıyordu ama ıkınamadığım için doğum uzadı, doktorum bu şekilde olmaz artık sezeryana da almak istemiyorum doğurmak zorundasın biraz daha gayret et dedi . Doktorum değil annem olsa ancak bu kadar bana destek olabilirdi.
Ben de karnıma bastırmalarını kabul ettim.
4 hemşire resmen üzerimde zıplayarak 5 sancı ile beni doğurttular o an öleceğimi sandım , karnıma bastırılması çok zordu.
Ve nihayet “ bebeğim balık gibi içimden kaydı”🥰💕 doktorum kesi attı , ben artık ıkınma dediklerini duymadığım için düzensiz yırtılmam oldu.
Kesi ve sondayı hissettiğim için dikişi uyuşturmadan dikmeyin dedim nasılsa epiduralin etkisi yoktu her şeyi hissediyorum…
hiç zor değildi o kısımlar, beni 10 dakikalığına uyutup dikişimi diktiler ve doğumum tamamlandı .
Normal doğumdan dolayı yaşadığım avantajlar :
Kızlar tüm bunlara rağmen 15 dakika sonra ayaktaydım .
Dikişler sanki alt kısmınız pişik olmuş gibi yanıyor ,
Zaten ağrı kesici kullanınca bir ağrı da olmuyor .
Sadece ilk zamanlar oturup kalkmak biraz zor.
Doğumdan sonra karnımın hali babaannemin karnı gibiydi ama 1 haftada dümdüz oldu . Gerçekten de dümdüz… hala inanamıyorum .
Sütüm hemen geldi , bebeğimi karnımda dikiş olmadığı için rahatça emzirebildim.
Doğumda yaşadıklarım zordu ama toplam 4,5 saat sürdü sadece 1,5 saati çok çok zordu yavrunuzu kucağınıza alınca hiçbiri akılda kalmıyor .
Doğum sancısı bence çok şiddetli adet sancısına benziyor , doğumda vajinadan bebek çıkışı gibş bir şey hissetmiyorsunuz afedersiniz büyük tuvaletiniz çıkar gibi bir his oluyor
Öneriler :
Owli korse çok işimi gördü , düzenli kullanmamama rağmen karnım 1 hafta içinde dümdüz oldu .
Depend ben 3 paket kullandım , kesinlikle büyük boy alın ben 168 boyunda 57 kilo ile hamile kalıp 70 ile doğuma girdim , buna rağmen L beden ancak ancak oldu.
Emzirme sütyeni olayı fiyasko bence en önemlisi emzirme atleti , atlet ve gecelik giymek Doğumdan sonra çok rahat.
Kendinize naylon terlik götürün , benim kanamam çok oldu oysho tüylü terliklerim olduğu gibi kan oldu .
Tek kullanımlık alt açma mutlaka alın , ben kendi altıma da serdim evde . Çok kullanışlı oldu.
Göğüs ucum yoktu silikon uç ile emzirdim şimdi uçlar çıktı. Olmadan da emiyor .
Gümüş kapak e bebekten almıştım çok kullanışlı bence , hiçbir işe yaramasa göğüs ucunun kıyaf temasını kesiyor.
Ben süt sağma Makinesi almamıştım ama her zaman lazım olacağını farkedince 4. Günde gidip aldım , 4. Gün e bebek e gidip onu alabilecek durumdaydım 🙏💕🥰