Hamideankara Patörize olmayan hiç bir şey yiyip içmeyin deniliyor (peynir ,yoğurt ,kefir),hamileliğimin başından beri köy sütü ile yoğurt ,kefir mayalıyorum ne yani kaynamış organik süt ve ürünlerinden de mi uzak duracağız
sumeyye60 Hamideankara Ben günlük süt alıyorum 10-15 dk kaynatıp yoğurt veya sütlü tatlı yapımında kullanıyorum. 15 dakikadan fazla kaynatılması vitaminleri öldürüyor. Ev yapımı yoğurt tüketilmesi sağlıklıdır. Önemli olan kaynatılmamış sütü tüketmemek.
Mom8 Hamideankara evet canım içinde birçok bakteri ve parazit bulunduruyor bunlar kaynamaylada ölmüyor malesef hamilelikte bebek için çok sıkıntılı olduğu içinde doktorlar önermiyor
esraaa18 Hamideankara bnde bu konusa çok arada kalıyorum kayınvalidem köyden tereyağ kendi yapıp yolluyor kendi annemde süt alıp kaynatıp yoğurt yapıyor intertten araştırınca yemememiz gerektiğini soylüyor pastörize olmadığı için nadir yiyorum valla ben hem eskiden yeniliyordu birşey olmuyodu da şimdi mi oluyot diyor sorduğum bir kaç kişi
Hamideankara esraaa18 bende köyden mis gibi organik süt ,tereyağ alıyordum ama şimdi arada kaldım ,6 aydırda yemişliğim var
Hamideankara 34_21_23 e 34_21_23 34_21_23 esraaa18 evet sıkıntı yok hatta 6 aydırda yiyordum ama şimdi her yerde karşıma çıkıyor tehlikeli diye
Sevil2204 En sağlıklısı köy sütü bence güzelce kaynatıp yoğurt yapabilirsin içebilirsin eskiden ninelerimiz annelerimiz dışarıdan kutularda süt yoğurt mu alıp tüketiyormuş sanki bana her hafta köyden süt geliyor hem yoğurt yapıyorum hemde içiyorum kaynatıp kavanozlara koyup vakumluyorum soğuduktan sonra buzdolabına koyuyorum sonra da açıp içiyorum bu şekilde 4.5 gün saklayabilirsin hem sütü
34_21_23 Hamideankara benim herşeyim memleketten gelir peynir tuzlu yağ tuzsuz yağ Erzincan’dan tulum peyniri geldi ilk 3 ay sırf doktor dedi diye yiyemedim hiç birini marketten hazır peynir tükettim. 3 ay sonra yemeye başladım. Ben ömrümde hazır peynir yoğurt tüketmedim tükettiğim sürecekse hiç vitamin almıyormuşum gibi hissettim hamilelikte tükettim mecbur eşimde bırakmadı zaten. Ama 3 aydan sonra yedim valla peynirimi de yağımı da çok şükür bi sıkıntı çıkmadı. Ama süt hala açık kullanmıyorum,
Hamideankara 34_21_23 ben 6 aylık gebeyim ve herşeyi köyden alıyorduk tereyağ ,süt ondan yoğurt kefir yaptım hep ,eskiden insanlar pastörize süt mü biliyorlardı ki ,kafam karıştı valla
Mom0101 Doktorların dediğine göre günlük pastörize sütten yapmak lazim. Cünkü eğer köy sütü aldığınız hayvanı bilmiyorsanız hastalıklı olabilir ve kaynatilinca geçmiyor bunlar. Eğer kendi hayvanınızsa biliyosanız yapabilirsiniz ama ben bnu öğrendigimden beri günlük süt alıp yogurt yapıyorum korktum
Mom8 hanibazen sen dikkat et canım özellikle bu organik süt, peynir salam sosis sucuk etli çiğ köfte konusunda çünkü birşey bulaşsa test falan yapılmadan anlaman mümkün değil
34_21_23 Hamideankara bende çok arada kaldım sizin gibi. Gebeliğin başında rubella tahlili falan yapmışmıydınız
Sevil2204 Hamideankara sanmıyorum canım ben uzun zamandır böyle yapıyorum olsaydı şimdiye kadar olurdu bebeğim sağlıklı gayet doğumuma da 2 ay kaldı bir problem yaratsaydı doktorum da söylerdi zaten önemli olan çiğ sütü tüketmemek kaynamış iyi pişmiş sütü değil çiğ süt tüketirsek tabi ki bir çok problem yaratır