Gelelim benim hikayeme 🥰 Öncelikle Rabbim tüm istiyenlere hayırlı evlat nasip etsin inşAllah doğum yapacakları da bir nefes de kurtarsın 🥰 evett başlıyorum 🥰 22 ocak da akşam nişanım geldi 23 ocak cumartesi günü kontrolüm vardı sabah kontrole gittik ve doktorum açıklığımın 3 cm olduğunu söyledi 40+1 di en kötü perşembe günü suni sancı verilicekti artık kendimi ona şartlamıştım perşembe günü doğum yapıcağıma inandırmıştım 😊 hastaneden geldikten sonra belimde hafif ağrılar olmaya başladı umursamadım kayınvalidemlere gittik güzelce kahvaltımı yaptım ordan da ablamlara geçtik akşama doğru ağrılarım artmaya başladı ama sadece belim de olduğu için doğum sancısı olduğunu düşünmüyodum hep kasıklardan ağrı vuruyo zannediyodum (yanlışmış) o gece ablamlar da kalıcaktık ağrılarım biraz fazla olunca eşime eve gidelim biraz yatmak istiyorum dedim akşam saat 8 gibi eve geldik sancılar biraz daha sıklaşmaya başladı ama hala belime vurduğu için doğum sancısı olduğunu düşünmüyodum yatmaya çalıştım yatamadım eşim hastaneye gidelim dedi yok dedim doğum değil bu belim ağrıyo sadece saat gece 12 oldu eşim artık kızmaya başlayınca iyi dedim gidelim bu arada dakika tutuyodum 10 dakika da bir belime ağrı giriyodu önce banyoya girdim sıcak suyla duş aldım evden çıktık ablamı aldık hastaneye geçtik önce açıklığıma baktılar 5 cm olmuş sancılarım da çıkınca yatışımı yaptılar 1 saat sonra tekrar bakıldı 6 cm olmuştu artık sancılarım biraz daha artmıştı ama kesinlikle dayanılmıyıcak gibi değildi saat 3 gibi tekrar açıklığıma bakarken suyum patladı 7 cm olmuştu açıklığım suyum patladıktan sonra hızlı ilerlesin diye suni sancı da verildi tabi bana söylemediler suni verildiğini sonradan öğrendim artık kasıklarıma ağrı vurmaya başladı şiddetlendi git gide ağrılarım ama dayanılmıyıcak gibi değildi sancılarım sıklaşınca artık doğumhaneye aldılar beni doktorum geldi bırakın beni tuvaletim var dedim tamaam yap bakalım tuvaletini burda dedi aslında yok ama o an baskı olunca tuvaletin var zannediyosun 😄 benim ıkınmamla çıkmayınca ebe karnıma bastırdı iyiki de yaptı korkmayın o an da derin nefes alıp kakanız var gibi ıkının sonra miniğim yağ gibi kayıp gitti Allah herkese böyle kolay doğum nasip etsin çok çekmedim suyum patladıktan sonra ağrı çektim o da kısa sürdü zaten sabah 4.50 de yavrumu kucağıma aldım hemen ten tene temas yaptılar dikişten çok korkuyodum ama o an gözümü miniğimden alamadığım için hiç hissetmedim bile kızlar sancıdan korkmayın ben ağda yapılırken bayılan bi insandım ben doğurduysam herkes doğurur ağrı eşiğim çok düşüktü çünkü 😄
Tavsiyelerim 😇
*Depend mutlaka alın hayat kurtarıyo gerçekten çok rahat 😌
*ağrınız geldiğinde derin nefes alıp verin ve doğumdan sonra tamamen ağrınızın geçeceğini düşünün çok sıkmayın kendinizi 🙂
*sütüm gelmiyo diye sakın moralinizi bozmayın bol su tüketin hurma yiyin yeşillik tüketin süte çok faydası var bir de humana çayını öneririm 🙂
*benim göğüs ucumu bebeğim tutamadı meme ucu aldık aventin çıkarandan Allah razı olsun onun sayesinde tuttu bebeğim göğüs ucum büyük olmasına rağmen tutmuyodu aklınızda bulunsun tutmazsa muhakkak deneyin asla pes etmeyin ben başta çok ağladım tutmuyo sütüm çok az geliyo diye şimdi çok şükür hem tutuyo hem de sütüm geliyo ne kadar emzirirseniz o kadar çok sütünüz gelir 🙂
Benden bu kadar sormak istedikleriniz varsa sorabilirsiniz 🥰